5 dolog amit nem tudtál Chris Benoit-ról és haláláról

A cikkben felkavaró szavak, kijelentések vannak jelen, tehát kérlek ha nem preferálod az ilyesmit, hagyd el az oldalt! A cikk semmilyen ellenben nincs Chris Benoittal(), szimplán az élete egy részét illetve megemlékezés szempontjából jött létre. Ma (2017. június. 24) van 10 éve, hogy Chris Benoit() elhunyt öngyilkosságban.

Sokan talán nem tudjátok, hogy ki is volt valójában Chris Benoit, ezért egy rövid ismertetőt írnék róla. Benoit egy rendkívül kiváló szupersztár volt az ECW-ben, a WCW-ban, valamint a WWE-ben is. Akkoriban híresebb volt, mint ma John Cena. 2007. június. 24-én az egész pankráció világot megrázta a legendás birkozó halála, legyen szó bármelyik kisebb szervezetről. Chris megölte feleségét és kisfiát, majd végzett saját magával. Minden hír arról szólt, hogy a szteroid fogyasztás volt az oka.

Eredményei a WWE-n belül:

 • WCW Nehézsúlyú Világbajnok (1x)
 • WCW Tag Team Világbajnok (2x)
 • WCW TV Világbajnok (3x)
 • WCW Országos bajnok (2x)
 • WWE Világbajnok (1x)
 • WWE Tag Team bajnok (1x)
 • WWE Országos bajnok (3x)
 • WWF/WWE Interkontinentális bajnok (4x)
 • WWF/WWE Tag Team Világbajnok (3x)
 • Royal Rumble győztes, 2004
 • WWE Tag Team Championship Tournament győztes, 2002

#1. A pankrációt használta a gyilkosságra

Megdöbbentő nyilatkozatban a rendőrség azt állította, hogy nagy szerepe volt a pankráció fia megölésében, hisz saját befejező mozdulatát használta.  Az orvosi vizsgálatok Daniel karjaiban véres zúzódásokat mutattak, és az arc egyértelműen azt jelezte, hogy egy Chokehold-ot használt. A gyilkosság három nap alatt zajlott, péntek-szombat és vasárnap. Magát felakasztotta, gyermekét és feleségét megfolytotta. Felesége nővére azt állította, hogy a számítógépes szakértők Benoit gépén az előzményekben arra találtak rá, hogy hogyan lehet egy emberi nyakat a lehető legkönnyebben eltörni.

#2. Súlyos agykárosodásban szenvedett

A tragédia után az orvosi vizsgálatok szerint a szakértők diagnosztizálták Benoit-nál “súlyos agykárosodást”, és kijelentették, hogy az agya egy “85 éves Alzheimer-beteg” természetéhez hasonlít. Az agykárosodás sok esetben a mentális személy tüneteinek magyarázatát jelentheti, mint például a felesleges agresszió, a depresszió és az erkölcstelen viselkedés. Köztudott, hogy agyrázkódás agykárosodáshoz vezethet.

#3. Halála örökre megváltoztatta a WWE wellness politikáját

A tragédia katasztrofális volt a WWE csapata számára, és közvetlen gyenge fényt vetett a vállalat hibás kábítószer-tesztelésére. Ez kényszerítette a WWE-t, hogy komolyabban vegye figyelembe a wellness politikáját, nem csak az egészségre gyakorolt hatásokat, hanem a mentális törékenységet is figyelembe véve. A boncolás eredményei azt mutatták, hogy Chris teste a szteroid tesztoszteron normál szintjének 10-szeresét tartalmazta, annak ellenére, hogy 3 hónappal korábban átadta a WWE szteroid tesztet.

A boncolás azt is kimutatta, hogy a szíve háromszor akkora volt, így az elkövetkező 10 hónapban valószínűleg meghalt volna.

#2. A Wikipédia hamarabb tudta a halálesetet

Az események megdöbbentő fordulata során a Wikipédia jóval tizenkét órával megelőzte az incidenset, mielőtt a rendőrség házkutatást tartott Benoit házában. Honnan tudta valaki, hogy Nancy halott volt, mielőtt a rendőrség felfedezte volna a holttesteket, hacsak Chris maga nem írt rá?

Később, mikor a rendőrség rátalált a Wikipédia felhasználó IP címére kiderült, hogy ugyanabban a városban él. Talán csak egy véletlen.

#1. Depresszióban szenvedett

Nancy nővére egy nagyon feltűnő interjúban azt állította, hogy Benoit egyre inkább nyomás alatt áll, azzal a pletykákkal, hogy a WWE rettentő erősen pusholta. (push-ról bővebben itt)

Ezt szem előtt tartva egyre több agresszív viselkedést mutatott felesége és gyermeke felé. Benoit mentális állapota Eddie Guerrero halála óta tartósan megváltozott, és azóta folyamatosan “gyászoló” volt.

Hihetetlen, hogy egészen napjainkig annyi válaszolatlan kérdés merült fel a háromszoros Országos Bajnok halálával kapcsolatban. Sokan vetették össze saját összeesküvés-elméletüket, mondván, hogy más emberek gonosz szándékkal hozták létre. De az egyértelmű, hogy Benoit fokozatosan egyre instabilabbá vált, ahogy az élete valami sötét dologgal halad előre. Legjobb barátja, Chavo Guerrero azt állította, hogy Chris azt írta neki, hogy “szeretlek” a vasárnapon, amikor öngyilkosságot követett el.

(SK, Wrestlingdata, Wikipedia, wwewrestlingblog)

Talán ezek is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.