10 WWE rekord amik sosem törnek meg!

Szinte nincs olyan esemény a WWE-ben néha amikor rekordok születnek, vagy dőlnek meg. Vegyük példának a legenda, Undertaker WrestleMania szériáját vagy azt a hölgyet aki 28 ÉVIG volt bajnok.

Cikkünkben bemutatunk 10 olyan WWE rekordot amit valószínűleg sosem sikerül megtörnie senkinek!

1. A leghosszabban uralkodó WWE Bajnok: Bruno Sammartino – 2803 nap

A pankráció nagyon más volt a 60-as 70-es években. Nem szimplán annyi volt, hogy felmentél az internetre és nyugodtan nézhetted azt. Nem tudtál egy gombnyomásra bármit is tenni érte.

Ez azt is jelentette, hogy a rajongók nem voltak ennyire igényesek mint most. Tegyük fel ha te 1960-ban csak a WWWF-et nézted akkor mindösssze két bajnokot láttál az egész évtizedben; az egyik Buddy Rogers volt 22 napig, aztán pedig Bruno Sammartino-hoz került amit 1963-tól teljesen 1971-ig tartott meg.

Sammartino kettő övvel mindössze 4040 napig volt bajnok, mögötte áll John Cena 1254 nappal, azonban neki ez is 13 bajnoki címmel jött össze. Ezért is hívják az “élő legendának”, de ez igaz is.


2. A legrövidebb WWE Bajnoki Címmérkőzés: Diesel vs. Bob Backlund – 8 másodperc

A WWE-ben rendkívül fontosak a gyors átgázolások. Vehetjük annak Sheamus győzelmét Daniel Bryan felett a WrestleMania 28-on de az a másodlagos címért zajlott, nem pedig a WWE Bajnoki övért.

1994-ben a WWF kétségbeesetten vásárolta fel a fiatal generációt, hogy felváltsa az aranykorszakot. Bret Hart szolid uralma után megérkezett Bob Backlund.

Kevin Nash akkor Diesel néven volt sztár és 8 másoderc alatt győzte le Bob Backlund-ot a WWE Bajnoki övért. Semmi jele annak, hogy ez valaha megtörik.


3. Női Interkontinentális Bajnoki uralkodás: Chyna – 2

Hosszú uralkodásnak számít, hisz senki más nem szerzett IC címet a hölgyek közül soha, kivéve őt. Mondhatjuk szerencséje volt, hisz ereje és mérete miatt birkózhatott férfi szupersztárokkal és az egyetlen olyan hölgy volt aki még közel került a WWE Bajnoki Címhez is. Erre már rátett az is, hogy akkoriban a férfi divízió eléggé ramaty volt.

Chyna az 1999-es No Mercy győzte le érte Jeff Jarrett-et, majd később Chris Jericho ellen is megvédte azt.


4. A legtöbb ring összetörés: Big Show – 3

Ahhoz képest, hogy André The Giant volt a valaha volt leghíresebb Óriás a pankrációban, nem volt akkora szerepe mint Big Show-nak. Show az az ember akitől nem tudod elvenni azt, hogy a ring összetöréssel is nagy örömet okoz a rajongóknak.

Első ilyen alkalom volt Brock Lesnar ellen 2010-ben, majd 2011-ben Mark Henry-val ismételte meg. Most, 2017-ben pedig az Óriás Braun Strowman-nel.


5. Legrövidebb idő a Royal Rumble Meccsben: Santino Marella – 1 másodperc

Ismerjük a Rumble meccs lényegét. Felül kell keredni a többi 29 szupersztáron, hogy megnyerd a mérkőzést. A lábad nem érintheti a talajt.

Valószínűleg soha nem törik meg ez a rekord. Santino 1 másodperces rekordját lehetetlen megdönteni.


6. A legöregebb WWE Bajnok: Vince McMahon – 54 évesen

A beszámoló szerint Vince álma az volt, hogy profi pankrátor lesz egy napon. Szerintünk sikerült elérnie. A pankrációs világ legnagyobb szervezetének a jelenlegi tulajdonosa, ez mellett többször is ringbe lépett persze.

A 90-es évek végén Vince hivatalosan is aktív tagja lett a roster-nek és megkapta a lehetőségét, hogy álmát kövesse. A “gonosz Mr. McMahon” karakterrel, a Stone Cold Steve Austin elleni viszállyal sikerült feledtetni az emberekkel az akkori WCW elleni háborút is.


7. A legtöbb Royal Rumble Meccs szereplés: Kane – 19

A Royal Rumble meccsről elég sok felmérés készül, ennek pedig oszlopos tagja mindig Kane volt. Összesen 19-szer szerepelt a meccstípusban. Először 1996-ban szerepelt benne Isaac Yankem néven, de 1997-ben szintén.

Egyedi rekordja volt, hogy 11 embert ejtett ki. E rekordját Roman Reigns törte meg 2014-ben. A rekord megtöréséhez közel álló szupersztárok már nem aktívak a pankráció világában, egyedül John Cena és Braun Strowman áll közel hozzá 7-7 kiejtéssel.


8. A legtöbbet megnézendő WWE Meccs a TV-ben: Hulk Hogan vs. André The Giant – 33 millió megtekintés

A beszámoló szerint Vince McMahon és Stone Cold, valamint Hulk Hogan és André The Giant csatája volt a legfontosabb a WWE történelmében. Nem csak Hogan legendás karrierjét, a HulkaMania-t indította el hanem a Survivor Series-t és a SummerSlam-et is amik a legendákra épültek.

Míg a WrestleMania 3 nézőszáma számít a legnagyobbnak a 93 ezer nézővel, akkor is ezt tartják a valaha volt legnézettebb mecsnek ami 33 millió. Maga a mérkőzés egyébként tele volt ellentmondásokkal. Ted Dibibase lett André menedzsere aki elvileg fizetett is a sporinak, hogy úgy ézzen ki mint Dave Hebner (Profibirkózó-menedzser).


9. A leghosszabb Női Bajnok uralkodás: The Fabulous Moohla – 28 ÉV

Ha azt gondoltad, hogy Bruno Sammartino uralkodása volt a legnagyobb, tévedsz. Mrs. Moohla uralkodása 28 évig tartott amit 100%, hogy senki nem fog megtörni soha.

Szerződést kapott Vince McMahon-től, a World Women’s Bajnoki övet ezután átnevezték WWF Női Bajnoki övre és még egy évig tartotta magánál. 1956-ban nyerte el, majd a cím átnevezése után (1983) elveszítette Wendi Richter ellen.


10. WrestleMania Széria: Undertaker – 21-0

Undertaker karrierje egyedi volt. Roman Reigns végül 2017-ben, a WrestleMania 33-on visszavonultatta a Halott Embert.

Undertaker számtalan cím tulajdonosa volt, valamint meccstípusok újítója, pl.: Hell In A Cell, Buried Alive meccs vagy épp Koporsó meccs.

Miután már 11-0 statisztikával állt, a cég rájött, hogy micsoda egyedi és eladható lenne ez. Történelem. A töretlenség nagy mestere. 2014-ben járunk már ahol a Halott Ember legfrisebb ellenfele Brock Lesnar. Senki nem hitte volna soha, hogy valaha megtörik a Streak, de végül megtört. Brock Lesnar megtörte Undertaker szériáját.

WrestleMania 30 – Undertaker 21 | Brock Lesnar 1 | = 21-1 – Streak is Over..


Ennyi lenne a 10 WWE rekord amik sosem kerülnek megtörésre, reméljük tetszett Neked is!

Csatlakozz legújabb Facebook-os csoportunkhoz folyamatos játékhoz, katt! 🙂

Talán ezek is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.