7 dolog amit nem tudtál a Nehézsúlyú Világbajnoki Címről

Talán sokatoknak sem tetszett az, hogy 2013. decemberében megszüntették a Nehézsúlyú Világbajnoki Címet – annak értelmében, hogy egyesítsék a WWE Bajnoki övvel.

A WWE közzétett egy videót hivatalos weboldalán melyben bemutat 7 olyan dolgot amit valószínűleg nem tudtál a bajnoki címről!


#7. 2002 előtt kétszer is látható volt a WWE-ben

A bajnoki cím hivatalosan 2002-ben debütált, azonban előtte már kétszer megjelent a szervezetnél. Előtte, 1991-ben mikor Ric Flair átjött a WCW-ből akkor magával hozta az övet így az akkori elnök, Jack Tunney kénytelen volt rejtegetni adásokon keresztül. 91-től számtalanszor gazdát cserélt egyébként a “Big Gold Belt”.


#6. Küzdelem nélkül született meg a legelső bajnok

2002. szeptemberében mikor az akkori RAW GM, Eric Bischoff hivatalosította az övet – Triple H-nek ajándékozta, mivel Brock Lesnar a SmackDown-ra vitte a WWE Vitathatatlan Bajnoki övet. Azon az estén egyébként Ric Flair címmérkőzést szeretett volna Triple H ellen – amit megkapott, de elveszítette.


#5. Triple H és Batista tartják a rekordot

Triple H összesen ötször volt képes megszerezni a bajnoki címet ami összesen 616 nap. Mögötte foglal helyet Batista, mint négyszeres bajnok és 282 napos uralkodással.


#4. Két szupersztártól vették el a címet

A bajnoki cím tulajdonosai közül kettőt fosztottak meg tőle. Az egyik volt Undertaker 2008-ban amikor használta a Hell’s Gate mozdulatot Edge-n, a másik pedig maga Edge volt amikor betiltott Spear-t alkalmazott Dolph Ziggler-en 2011-ben. A megfosztó az akkori GM, Vickie Guerrero volt.


#3. Edge szerezte meg a legtöbbször

A bajnoki cím 11 éves történetében Edge-nek sikerült megszereznie a legtöbbször. Edge összesen hétszer tudhatta magáénak a címet, valamint egyedüliként volt olyan bajnok aki sérülés miatt vonult vissza a pankrációtól és adta le az övet.


#2. Goldberg volt az első aki a WCW-ban és a WWE-ben is megszerezte a címet

Goldberg volt az első aki mindkét szervezetnél birtokolta a címet. Öt évvel azután, hogy Georgia Dome megszerezte a címet a 2003-as WCW Nitro-n – Goldberg terítékre tette a karrierjét a 2003-as Unforgiven PPV-n és nyert Triple H ellen. The Game próbálkozott övön alóli ütéssel és hasonló trükkökkel, de minden hiába volt. Goldberg nyert.


#1. Örökre megváltoztak a bajnoki cím dizájnok

Ez volt az első olyan bajnoki cím amin szerepelt az aktuális tulajdonos neve. Míg a WCW-ban ez hagyomány volt, folytatódott a WWE-ben is. 2002-ben hasonló eset történt, mikor Ric Flair megérkezett a WWE Vitathatatlan címmel és már azon is látható volt. Azóta sincs másképp.


Képek, összeállítás: wwfoldschool.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.