Régi klasszikusok 1. rész | John Cena vs. CM Punk – Money In The Bank 2011

Új sorozatot indítunk amiben az elmúlt 10-15 év általunk vélt legjobb meccseire tekintünk vissza, és ide-oda ugrálunk ezáltal az időben. Az első részben egy John Cena vs. CM Punk 2011-es Money in the Bank meccsre tekintünk vissza, jó szórakozást hozzá.


A gála fő meccsén John Cena megvédeni kényszerült a WWE bajnoi címét, Cm Punk ellen. Punk a nyáron június 13-án, a RAW-on egy part-timer nek nevezte Cena-t, majd az elsőszámú kihívója lett a WWE bajnoki címnek miután megnyert egy triple threat meccset, Alberto Del Rio és Rey Mysterio ellen a június 20-i RAW-on. A meccs után Punk elmondta, hogy WWE szerződése július 17-én, éjfélkor  lejár, közvetlenül a PPV vége után; Punk megfogadta, hogy megnyeri az övet és elhagyja a WWE-t.  A Raw következő epizódjában Punk elmondta hogy, hogy nem Cena a legjobb hanem ő saját maga “a legjobb a világon”. Punk Cena-t nevű “ass-kisser”-nek nevezte (s*ggnyaló)  mivel ő a  WWE kis kedvence. Valamint  Vince McMahon  és John Laurinaitis pincsije. Punk egy promó-ban azt is elmondta, hogy megnyeri a WWE bajnoki címet aztán más szervezetekét is, például a Ring of Honor és az NJPW címét is, miután elhagyta a WWE-t a bajnoki címmel.  Ennek eredményeképpen Punk-ot a történet szerint felfüggesztették és a  bajnoki cím mérkőzést is el vették tőle. Cena McMahonnal fenyegetőzött hogy kilép, és visszaadja a WWE bajnoki övet, ha  Punkot nem veszik vissza. McMahon végül vissza hozta Punk-ot azzal a feltétellel, hogy ha Cena elveszti  a címet, akkor kirúgja.  A következő Raw-epizódban McMahon megpróbált aláírni egy új szerződést Punk-al annak biztosítása érdekében, hogy ha Punk nyer a WWE bajnoki öv a WWE-ben maradjon akkor is. McMahon beleegyezett Punk követeléseibe, és elnézést kért Punktól,  Cena megszakította az aláírást. A szegmens eredményeként Cena neki esett Punk-nak, így  Punk mégse írta alá a szerződést.


A valaha volt legjobb meccs amit láttam/tunk, hiszen itt a közönség emelte a többi meccs fölé ezt az összecsapást. Már a bevonulásoktól elkezdve lehetett érezni hogy ez valami más lesz mint szokott. Amikor megszólalt Punk zenéje felrobbant az aréna nem nagyon tapasztaltunk még eddig ilyet, amikor Cena érkezett pedig a valaha volt legnagyobb BOOOOOOOOOOOOOOO-t lehetett hallani. Egész egyszerűen fenomenális ajánljuk megtekintésre, azoknak akik esetleg nem látták még,  erről tényleg csak méltatva lehet beszélni. Minden bizonnyal ez volt Punk pályafutásának legjobb meccse és ez emelte hatalmas magasságokba őt. Minden egyes pillanat élvezetes sokak szerint ez a meccs mindent megváltoztatott a birkózásban, egyetértünk! Az egész meccsen minden egyes arc rezdülésnek, és grimasznak hatalmas jelentősége volt. Májig legendás amikor Punk a meccs után a közönségbe rohan, és Vince felé fordulva egy puszit küld neki mosolyogva a megnyert WWE bajnoki övvel. Az a pillanat határozta azt meg hogy Punk el indult a sztárság felé.


Punk végre levetkőzte a Nexus-t, és el indult a maga útján. Ami nagyon jó döntésnek bizonyult hiszen Punk gyakorlatilag ezek után a cég elsőszámú embere lett. Legendás meccs volt és véleményünk szerint máig ez a legjobb meccse Punk nak. Játszunk el a gondolattal hogy Punk ma is a WWE-ben birkózik Styles, Rollins, Bálor és Owens társaságában. Kicsi rá az esély hogy látjuk még valaha is őt birkózni, és pláne hogy a WWE-ben de ha ez bekövetkezne, ezt a meccset is “könnyen” túl tudná szárnyalni.


Ennyi lett volna az első rész reméljük tetszett, hamarosan jövünk egy újabb “klasszikus” meccsel.

A teljes meccs visszanézhető itt:


R Levente, 2017. december 21.