Jelenlegi műsorok

Oldalunk ezen részén megtudhatod, hogy milyen műsorok futnak jelenleg a WWE-n belül.


RAW

A WWE RAW (magyarul Nyers Erő) egy szórakoztató, profi pankrációs TV műsor, amely minden hétfő este élőben látható a USA Network-ön (USA) és kedd hajnalban a Sky Sports-on (Egyesült Királyság). Ez a WWE legsikeresebb, és leghosszabb sorozata, minden hétfőn új résszel. A show 1993. január 11-én indult és azóta ez a WWE zászlóshajója. A WWE Raw 2000-ben költözött a TNN-re majd 2003-ban a Spike TV-re. 2005. október 3-án a műsor visszatért a USA Network-re ahol azóta is fut. Az első adás óta 208 különböző arénából, 171 városból és 10 különböző országból (Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Egyesült Királyság, Afganisztán, Irak, Dél-Afrika, Németország, Japán, Olaszország és Mexikó) sugározták az adást élőben. Az ezredik adás óta (2012. július 23-tól) a kettő órás műsoridőt megnövelték háromra. A WWE indított egy saját, online csatornát is, WWE Network névvel, melyen szinte az összes RAW rész megtalálható. Magyarországon a Viasat6 és az Eurosport is sugározta 2017. januárjáig, magyar szinkronizálással.

SmackDown LIVE

A WWE SmackDown avagy SmackDown Live egy sportszórakoztató TV műsor, amit jelenleg a SyFy sugároz, de 2016-tól az USA Network-ön lesz látható. Ez a WWE másik nagy sikerű sorozata, keddenként jelentkezik új részekkel. 1999 óta a SmackDown-t csütörtök esténként közvetítették, de 2005. szeptember 9-én a show átköltözött péntek estékre. A show eredetileg az USA-ban a UPN csatornán debütált 1999. április 29-én, de miután a UPN-t és a WB-t egyesítették, a SmackDown-t a The CW csatornán kezdték el sugározni 2006-ban. A show a CW-n maradt két évig, amajd 2008 októberében átköltözött a MyNetworkTV-re. Két évig sugározták itt, majd 2010. október 1-jén újból más adóra költözött, a SyFy-ra. Az időeltolódások miatt a SmackDown premier néhány órával korábban volt Írországban és az Egyesült Királyságban és egy nappal korábban Ausztráliában, Indiában, Szingapúrban és a Fülöp-szigeteken, mint az USA-ban. 2016.július 19-től a SmackDown csütörtökről keddre költözik és élőben lesz látható az USA Network-ön. Ezzel a céghez visszatér a Brand Split, amely eljárásnak a lényege az, hogy elosztják a pankrátorokat véletlenszerűen a drafton a két adás között és a két roster külön bajnoki cíkekkel, PPV-adásokkal, a “négy nagy” pedig közös marad(Royal Rumble, WrestleMania, SummerSlam, Survivor Series). Egyes források szerint Vince McMahon ezzel akar végső csapást mérni a rivális TNA szervezetre. Az elmúlt pár évben sok volt TNA-s pankrátor csatlakoztt a WWE-hez(Sting, Samoa Joe, Austin Aries, AJ Styles, legújabban Eric Young és Bobby Roode).


NXT

A WWE új sorozata 2010. február 23-tól, csütörtökönként új részekkel. Régebben szériákra volt bontva, de most már heti műsor lett, amit a WWE Network sugároz. A WWE-nek tulajdonképp ez egy “fejlődési ága“. A fiatalok és az újoncok itt bizonyíthatnak, majd innen felkerülhetnek a SmackDown-ra vagy a RAW-ra, ha jól teljesítenek. Korábban Florida Championship Wrestling néven futott, később nevezték át WWE NXT-re.Az NXT népszerűsége egyre nagyobb, köszönhetően a rengeteg tehetséges pankrátornak. Az utóbbi években számtalan ifjú titán került fel a Main Roster-re: Seth Rollins, Dean Ambrose, Roman Reigns, Bray Wyatt, Big E, Bo Dallas, Neville, Kevin Owens, Sami Zayn, Apollo Crews, Tyler Breeze, Baron Corbin. A csapatok közül:SAWFT, Lucha Dragons, Wyatt Family, The Vaudevillains, The Ascension, American Alpha. A nők közül: Paige, Charlotte, Sasha Banks, Becky Lynch, Emma, Dana Brooke.


Tough Enough

2001. június 21-én indult. Először az MTV és az UPN, jelenleg pedig az USA Network sugározza. Tulajdonképp egy valóságshow, egy fiatal tehetségeket kereső műsor. A szereplőknek különböző próbákat kell kiállniuk.


Total Divas

A Total Divas egy amerikai televíziós valóság sorozat, premierje 2013. július 28-án volt. A sorozat nézői bepillanthatnak a kulisszák mögé, és figyelemmel kísérhetik a dívák életét.


Rendezvények, események

A WWE 1980 óta sugározza nagyobb rendezvényeit. Ezt angolul PPV (pay-per-view) eventnek nevezik, hiszen az eseményeket a televízióban is meg lehet tekinteni. Az események jellemzően három óra hosszúak, és általában itt rendezik meg a címmeccseket is. Kezdetekben csak “négy nagy” esemény volt: Royal Rumble, WrestleMania, SummerSlam, és a Survivor Series. Az 1990-es években a PPV-k száma bővült, majd 2006-ban elérte a csúcspontját, amikor már 16db PPV került megrendezésre: New Year’s Revolution, Royal Rumble, No Way Out, WrestleMania, Backlash, Judgment Day, One Night Stand, Vengeance, The Great American Bash, SummerSlam, Unforgiven, No Mercy, Cyber Sunday, Survivor Series, December to Dismember és az Armageddon. 2012-től az események száma lecsökkent 12-13db-ra, ami nagyjából azt jelenti, hogy havonta rendeznek egyet. Az említett nagy eseményeken kívül, az országok közötti turnézásuk során rendeznek úgynevezett “Live Event”-eket is. Ezek nem kapcsolódnak szorosan a nagyobb PPV-k történetéhez, és a televízió sem sugározza őket.


Royal Rumble

A Royal Rumble az egyik legnépszerűbb rendezvény. A különböző címmeccseken túl rendeznek egy Royal Rumble (Battle Royal) meccset is. Ezen a meccsen 30db pankrátor vesz részt, akiket nem egyszerre, hanem bizonyos időközönként, egyesével engednek be. A versenytársakat csak felső kötélen át lehet kiejteni úgy, hogy annak mindkét lába érintse a padlót. A Royal Rumble meccs győztese megküzdhet a WWE nehézsúlyú világbajnoki címért a WrestleMania-n. Az első Royal Rumble 1988. január 24-én volt; azóta mindig januáronként kerül megrendezésre.


Money in the Bank

A Money in the Bank (magyarul Fogd a pénzt) egy különleges rendezvény. A különböző címmeccseken túl rendeznek egy Money in the Bank létrameccset is. A meccs lényege az, hogy a létra segítségével le kell szedni azt a táskát, ami a ring fölött lóg. Ez nem olyan egyszerű, mivel egyszerre 6db pankrátor van a ringben. Aki megnyeri a táskát, az lehetőséget kap bárhol és bármikor egy címmeccshez, hiszen a táskában egy szerződés van. Ez a meccstípus 2005-ben debütált a WrestleMania 21-en; ám 2010-től külön PPV rendezvényként szerepel.


WrestleMania

Az események közül kiemelkedik a WrestleMania, ami az egyik legsikeresebb és legnagyobb rendezvény nem csak a WWE-ben, hanem az egész világon. (Például 2014-ben, a Mercedes-Benz Superdome-ban megrendezett WrestleMania XXX-en 75.167 rajongó vett részt, a televízióban pedig több millióan követték nyomon szerte a világon.) A címmeccseken túl híres színészek és énekesek is felbukkannak a műsorban. Ez a WWE legrangosabb rendezvénye, mondhatni a pankrációzás Super Bowl-ja. Az első WrestleMania 1985-ben volt; azóta mindig március végén/április elején rendezik meg.


Elimination Chamber

Az Elimination Chamber, magyarul a Végzet Kalitkája szintén egy különleges rendezvény. Ezen a PPV-n – a különböző címmeccseken túl- rendeznek egy Elimination Chamber meccset is. Ezen a mérkőzésen 6db pankrátor csap össze egy acélketrecben. Először ketten indítják a küzdelmet. A maradék 4 ember a ketrec 4 sarkában, egy kalitkában várja, hogy beléphessen a szorítóba. A kalitkákat bizonyos időközönként (4-5 perc) nyitják ki, véletlenszerűen. Az első ilyen rendezvény 2010. február 21-én volt. A WrestleMania előtt itt kell megvédenie a WWE bajnoknak a címét.


SummerSlam

Az első ilyen rendezvény 1988. augusztus 29-én volt, azóta mindig augusztus végén rendezik meg. Ez a nyár legnagyobb rendezvénye, így kemény bajnoki címmeccsekre lehet számítani, melyet váratlan fordulatok fűszereznek.


2017-es PPV-k

Esemény neve Dátum Város
Royal Rumble 2017. január 29. San Antonio, Texas
Elimination Chamber 2017. február 12. Phoenix, Arizona
Fastlane 2017. március 5. Milwaukee, Wisconsin
WrestleMania 33 2017. április 2. Orlando, Florida
Payback  2017. április 30. San Jose, Kalifornia
Money in the Bank 2017. június 18. St. Louis, Missouri
Battleground  2017. július 23.  Philadelphia, Pennsylvania
SummerSlam 2017. augusztus 20. Brooklyn, New York
Night of Champions  –
Hell in a Cell 2017. október 8. Detroit, Michigan
Survivor Series 2017. november 19. Houston, Texas
TLC: Tables, Ladders, Chairs

Utoljára frissítve: 2017.12.23, 16:32