Triple H (1969. július 27. –) amerikai profi pankrátor, üzleti vezető, színész és korábbi testépítő. Ő az ügyvezető alelnöke a WWE-nek. Felesége Stephanie McMahon, a WWE többségi tulajdonosának a lánya.

Már gyerekkorában érdekelte a pankráció, kedvence Ric Flair volt. 1987-től testépítő versenyeken vett részt, majd kezdte meg hivatásos birkózó karrierjét az IWF-ben “Terra Ryzing” néven. 1994-ben csatlakozott a WCW-hez, majd nem sokkal később 1995-ben debütált a WWE-ben Hunter Hearst Helmsley néven, amit később Triple H-ra rövidített. 1997-ben társalapítója lett a D-Generation X nevű csapatnak, ami fontos eleme lett a WWF-nek. Karrierje során 9-szer nyerte meg a WWE bajnoki címet, 5-ször az interkontinentális címet, 5-ször a nehézsúlyú világbajnoki címet, 2-szer a Európa bajnoki övet, 1-szer a WWE Tag Team övet és 1-szer a Tag Team világbajnoki övet. Két alkalommal a Royal Rumble-t is megnyerte (2002 és 2016-ban), valamint 1997-ben megnyerte a “King of the Ring” nevű versenyt. Legismertebb befejező mozdulata a “Pedigree”, magyarul “családfa”.

Születési név Paul Michael Levesque
Egyéb nevek Triple H
Hunter Hearst Helmsley
The King of Kings
The Game
Terra Ryzing
Született Nashua, New Hampshire,  Amerikai Egyesült Államok
1969július 27. (47 éves)
Nemzetisége amerikai Amerikai Egyesült Államok
Foglalkozása Pankrátor, testépítő, színész, üzleti vezető
Házastársa Stephanie McMahon
Gyermekei Aurora Rose Levesque (2006)
Murphy Claire Levesque (2008)
Vaughn Evelyn Levesque (2010)
Magasság 193 cm
Súly 116 kg

Profi pankrátor karrier

Korai évek (1992-1994)

1992-ben kezdte meg pankrátor karrierjét, amikor beiratkozott Killer Kowalsky wrestling iskolájába a Massachusetts állambeli Malden városban. Nem sokkal később csatlakozott az Independent Wrestling Federation-hoz. Debütálása 1992. március 24-én volt “Terra Ryzing” néven. 1992 júliusában Levesque legyőzte Mad Dog Richard-ot, s ezzel megnyeri az IWF nehézsúlyú bajnoki címét. Ebben az időszakban John Rodeo volt a menedzsere.

World Championship Wrestling (1994-1995)

1994 elején Levesque egy éves szerződést írt alá a WCW-vel. Az első televízió által közvetített mérkőzését itt vívta Keith Cole ellen. Ezekben az években kezdte el használni a “pedigree” nevű befejező mozdulatát. Egy rövid viszálya (feud-ja) volt Alex Wright-tal, akitől 1994-ben kikapott a Starrcade-n. Ezután Lord Steven Regal-al csapatot alapított, bár ez nem volt hosszú életű. A World Wrestling Federation-tól szerződést kapott, melyet el is fogadott, és távozott a WCW-ből.

World Wrestling Federation/Entertainment/WWE

Kezdetek a WWF-nél (1995–1997)

1995. április 30-án debütált a WWF-nél a SummerSlam nevű rendezvényen, ahol legyőzte Bob Holly-t. 1996-ban elindult egy viszály (feud) Duke “The Dumpster” Droeseellen. 1996. június 1-jén megjelent a WWF Superstars-ban, ahol Marty Garner-ral csapott össze. Garner nyaki sérülést szenvedett, ezért beperelte a WWF-t. Később a The Kliq nevű csapatban volt, melynek tagjai Shawn Michaels, Kevin Nash, Sean Waltman és Scott Hall voltak. Nem sokkal később szerepelt a King of the Ring versenyen, ahol kikapott Jake ‘The Snake’ Roberts-től. Mr. Perfect lett a menedzsere, és 1996. október 21-én megnyerte élete első WWF-es övét. Marc Mero-t verte meg, így ő lett az új interkontinentális bajnok. Négy hónappal később, 1997. február 13-ánRocky Maiviavette el tőle az övet. Miután elveszítette az interkontinentális címet, viszályt kezdett Goldust-al. A WrestleMania 13-on meg is verte, s itt debütált új kísérője, Chyna is.

D-Generation X (1997–1999)

1997-ben megnyerte a King of The Ring nevű versenyt. Ugyanebben az évben megalapítja a D-Generation X (DX) nevű csapatot, melynek társalapítói Shawn Michaels, Chyna és Rick Rude voltak. Az egész csapat tulajdonképp a lázadásról szólt. Merész promójukban például Bret Hart-ot és Kanadát is kigúnyolták, és a híres “Suck it” nevű kézmozdulatot is alkalmazták. Ebben az időszakban rövidült le a ringneve egyszerűen Triple H-ra. Később Owen Hart ellen összetűzésbe került, majd a Wrestlemania 14-en legyőzte őt, s ezzel ő lett az új WWF európa bajnok. A WrestleMania után Shawn Michaels sérülés miatt visszavonul, ezért Triple H veszi át a vezetői pozíciót. Összefogott a New Age Outlaws-al, ezért Road Dogg, X Pac is DX tag lett. A D-Generation X egyre népszerűbb lett. Ezt követően feud-ot kezdett a Nation of Domination vezetőjével, The Rock-al. A SummerSlam-en sikeresen legyőzte egy létra meccsen, így megint ő lett az új interkontinentális bajnok. Nem volt nála sokáig az öv, mivel egy térdsérülés miatt a Survivor Series nevű rendezvényen The Rock legyőzte őt, és visszaszerezte az övet. Ezután Kane ellen alakult egy feud. A Wrestlemania 15-ön is összecsaptak, ahol Triple H nyert. 1999-ben a SummerSlamen lehetőséget kapott a WWF bajnoki öv megszerzésére. Ez egy Triple Threat meccs volt Mankind ésStone Cold Steve Austin ellen, azonban a párharcot nem sikerült megnyernie. Másnap a RAW-on ismét kapott egy címmeccset Mankind ellen. Sikerült megvernie, és ő lett az új WWF bajnok; ám 1999. szeptember 16-án azonban elvesztette az övet. Vince McMahon próbák elé állította, és csak azzal a feltétellel kaphatta meg a visszavágó esélyét a Unforgiven nevű rendezvényen, ha az általa kijelölt 5 szupersztárból (Davey Boy Smith, Big Show, Kane, The Rock, és Mankind) legalább 3-at megver. 5/3 meccset megnyert, tehát mehetett az Unforgiven-re, ahol újra ő lett a WWF bajnok.

McMahon–Helmsley (2000–2001)

2000 januárjától “The Game”-nak nevezte magát; utalva arra, hogy ő nem csak a világ legjobb játékosa, hanem ő maga a játék. Január 3-án legyőzte a Big Show-t, s ezzel megszerezte harmadik bajnoki címét. 2000 elején Mick Foley-val feudolt. Kettejük viszálya a No Way Out nevű rendezvényen ért véget egy Hell in a Cell mérkőzésen. Triple H nyert, így megőrizte a bajnoki címét. A Wresltemania 2000-en (16-on) egy 4-way elimination meccs keretein belül összecsapott The Rock, Mick Foley és a Big Show ellen. A győztes Triple H lett, azonban három héttel később, a Backlash nevű rendezvényen Rock megverte, és elnyerte tőle a bajnoki címet. A visszavágó a Judgement day-en volt egy 60 perces “iron man” meccs keretein belül, amit Triple H megnyert 6:5-re. Ismét ő lett a bajnok, ám The Rock ismét visszanyerte tőle a címet a King of the Ring nevű eseményen. Triple H öv nélkül maradt, majd ezt követően Chris Jericho ellen kezdett egy feudot, ami a Fully Load nevű eseményen teljesedett ki egy “last man standing” meccs keretein belül. A meccset Triple H nyerte. Ezután újabb viszály folytatódott, immár Kurt Angle ellen; aminek a csúcspontja az Unforgiven nevű eseményen volt. Triple H ezt is megnyerte. Ezt követően ismét egy új feud vette kezdetét, Steve Austin ellen. A Survivor Series-en csapnak össze, amit Austin nyer. Viszályuk 2001-ben is folytatódik, ahol egy “steel cage” meccsen Triple H nyer. Ezután a The Undertaker-el kezdődött egy feud. A Wrestlemania 17-en össze is csaptak, ahol végül az Undertaker nyert. Ezt követően Austin-nal összeállt egy csapatba, melynek neve a “The Two-Man Power Trip” volt. Tag Team bajnokok lettek, amikor Kane-t és az Undertaker-t legyőzték; s időközben Triple H interkontinentális bajnok is lett, amikor legyőzte Chris Jericho-t. 2001. május 21-én megrendezett RAW-on komolyabban lesérült, így 8 hónapig lábadozott.

Evolution (2002–2005)

2002. január 7-én a RAW-on visszatért a sérülésből. Pár héttel később megnyerte aRoyal Rumble-t, majd a WrestleMania X8-on összecsapott Chris Jericho ellen. A meccset Triple H nyerte, így ismét bajnok lett. Az öv egy hónapig volt nála, majd a Backlas nevű rendezvényen Hulk Hogan elnyerte tőle. Shawn Michaels időközben visszatért, s úgy nézett ki, hogy a DX újraalakul; ám Triple H adott egy pedigree-t Shawn-nak, így ez egy feud-ot eredményezett. A Summerslam-en csaptak össze egy “street fight” meccsen, amit Shawn nyert. Később a RAW igazgatója, Erich Bischoffvisszahozta a WCW heavyweight övet, átnevezte “World Heavyweight Championship”-re és odaadta Triple H-nak. Az övet a Survivor Series-en kellett megvédenie Chris jericho, Rob Van Dam, Booker T, Shawn Michaels, és Kane ellen egy “elimination chamber” meccs keretein belül. A meccset Shawn Michaels nyerte, miután az utolsó embert, Triple H-t is legyőzte. 2003 januárjában megalakult az Evolution nevű csapat, melynek tagjai Triple H, Ric Flair, Randy Orton, és Batista volt. Időközben visszanyerte a bajnoki övet, ám 2004-ben ismét elvesztette a WrestleMania XX-n, Chris Benoit ellen. A Backlash-en volt visszavágó, ahol Triple H ismét kikapott. Még ebben az évben felbomlott az Evolution; melyhez az vezetett, hogy Orton elnyerte az övet Benoit-tól, és ezt a többiek nem nézték jó szemmel. A 2004-es Unforgiven-en eseményen Triple H megverte Orton-t, így ismét ő lett a bajnok. Később Benoit és Edge ellen is meg kellett védenie az övet, és ez sikerült is neki. A “New Years Evolution”-on Triple H 10-szeres bajnok lett, amikor megnyerte az “elimination chamber” meccset. A WrestleMania 21-en összecsap a 2005-ös Royal Rumble meccs győztesével, Batistával. A meccset és a bajnoki övet Batista nyeri, Triple H pedig kisebb sérülést szenved a nyakán, ami újabb 4 hónapos kihagyást eredményezett. 2005. október 3-án tért vissza, majd Rick Flair ellen kezdett egy feud-ot. Egy “steel cage” meccset Flair nyer, és megvédi interkontinentális címét. Később egy “last man standing” meccsen Triple H-nak végül sikerül legyőzni Flairt, így véget ér kettejük párharca.

Az új D-Generation X (2006–2007)

Bár Triple H nem tudta megnyerni a Royal Rumble meccset; újabb lehetősége adódott. Megnyerte a “Road to WrestleMania” versenyt, se ezáltal címmeccset vívhatott a WrestleMania 22-n. A mérkőzést John Cena nyerte, így Triple H öv nélkül maradt. Később a Backlash nevű rendezvényen egy “triple threat” meccset vívott Edge és Cena ellen a bajnoki övért, de újra kikapott. 2006. június 12-i RAW-on Shawn Michaels visszatért, és újraalakult a DX csapat. Ezután Vince McMahon és emberei ellen folytattak feudot. Többször összecsaptak velük a Summerslam-en, az Unforgiven-en és a Vengeance-n is, de mindegyiket a DX nyerte. A Cyber Sunday-on már a Rated-RKO csapattal folytattak feudot, melynek tagjai Edge és Orton volt. Itt a Rated-RKO nyert, de a Survivor Series-en fölényes győzelmet aratott a DX. 2007 januárjában a New Years revolution-on is összecsapott a két csapat, azonban ez a mérkőzés nem tartott sokáig. Triple H lesérült, és pár hónapot megint ki kellett hagynia. (Hasonló sérülést szenvedett 2001-ben a másik lába.)

WWE bajnok (2007-2009)

A sérülésből ismét felgyógyulva 2007. augusztus 26-án tért vissza a SummerSlam-re, ahol legyőzte King Booker-t. KésőbbUmaga-val folytatott feudot, többször össze is csaptak, ahol Triple H kerekdetett felül. 2007. október 7-én a No Mercy rendezvényen elnyerte Ortontól a bajnoki övet, így meglett a 11. világbajnoki címe. Ugyan ezen az estén Umaga ellen megvédte. Mégse volt nála sokáig az öv, mivel Vince McMahon döntése értelmében Randy Orton ellen is kapott még egy “last man standing” meccset ezen az estén, amit Triple H elvesztett. A WWE történelmében ez volt az ötödik legrövidebb uralkodás. A No Way Out-on megnyerte az “elimination chamber” meccset, így jogot kapott, hogy a WrestleMania XXIV-n mehessen az övért. Ez egy triple threat meccs volt, ahol Cena és Orton ellen kellett megküzdenie. Triple H vesztett, és meglepetésre Orton nyert. A 2008-as Backlash-en egy “4-way elimination” meccsen került össze John “Bradshaw” Layfield, John Cena és Randy Orton ellen. A meccset Triple H nyerte, így ismét ő lett a bajnok. Az övet ezután többször megvédte Orton ellen. A Survivor Series-en új kihívója Vladimir Kozlov volt, azonban Edge és Jeff Hardy beavatkozott a mérkőzésbe. Triple H elvesztette az övet, mivel Edge lett az új bajnok. A bajnoki címet 2009-ben a No Way Outon szerezte vissza, egy “elimination chamber” meccsen, melynek résztvevői The Undertaker, Edge és Jeff Hardy voltak. Ezután Orton ellen kezdett el egy feudot. A WrestleMania XXV-n is összecsaptak, ahol Triple H nyert.

The Legacy feud (2009–2010)

Triple H meggyőzte Shawn Michaels-t, és 2009. augusztus 17-i RAW-on ismét összeáll a DX. Elkezdenek egy feudot a The Legacy-val, melynek tagjai Cody Rhodes és Ted DiBiase voltak. A 2009-es SummerSlam-en, majd a Hell in a Cell nevű rendezvényen is összecspanak, de mindegyiket a DX nyeri. 2009 végén, a TLC nevű rendezvényen már a Jeri-Show csapattal mérik össze erejüket, melynek tagjai Chris Jericho és a Big Show voltak. A DX nyer, így ők lesznek az új tag team bajnokok. A következő évben, 2010. február 8-i RAW-on összecsaptak a ShoMiz (The Miz és Big Show) nevű csapattal. A DX veszít, s ezzel elbukják a tag team övet. Később, március 1-jén kapnak egy visszavágót a RAW-on, de ezt is elveszítik. Triple H ezt követően Sheamus-el kerül összetűzésbe, mivel a 2010. február 21-én megrendezett RAW-on, egy “elimination chamber” meccsen Sheamus miatta bukta el a bajnoki címét. A WrestleMania XXVI-n is összecsapnak, amit végül Triple H nyer meg. 2010. április 25-én rendezik meg a visszavágót az Extreme Rules nevű rendezvényen, de itt már Sheamus nyer. Triple H újból lesérül, és 10 hónapot megint ki kell hagynia.

Főirányító (2011–2013)

2011. február 21-én, a RAW-on tér vissza a sérüléséből, majd egy feudot kezdett a The Undertaker-el. A WrestleMania XXVII-n csapnak össze. Triple H veszít, s ezzel az Undertaker veretlenségi szériája 19-0-ra nő. Egy darabig pihenőre megy, majd 2011. július 18-án a RAW-on tér vissza a WWE igazgatótanácsának nevében azzal az indokkal, hogy megkönnyítse Vince McMahon feladatait. Öltönyt vesz fel, és átveszi a főirányító szerepet. (Chief Operating Officer) A SummerSlam-re kiír egy meccset CM Punk és John Cena között, a vendégbíró pedig ő maga lesz. Kevin Nash azonban feltűnik a meccs végén, s ez újabb bonyodalmakhoz vezet. CM Punk őt okolja a vereségéért, mert szerinte nincs a helyzet magaslatán. Ezzel egy feud veszi kezdetét. Az öltöny lekerül, s 2011. szeptember 18-án összecsapanak a Night of Champions nevű rendezvényen. Kevin Nash itt újból feltűnik, ám Triple H leüti őt egy pöröllyel, majd ezt követően legyőzi CM Punk-ot is. Az új főirányító John Laurinaitis lesz, mivel Triple H-nak az ismételt támadások miatt nem szavaznak további bizalmat. A Vengeance nevű rendezvényre Laurinaitis kiír neki egy tag team meccset “a bosszú nevében” The Miz és R-Truth ellen; a társa pedig CM Punk lesz. A meccset elveszítik, mivel Kevin Nash ismét feltűnik. Triple H megint lesérül, ezért 2 hónapot ki kell hagynia. 2011. december 12-én tér vissza, majd 18-án a TLC nevű rendezvényen összecsap Kevin Nash-el egy létrameccsen. Triple H nyer, így sikerül revansot vennie. 2012. január 30-i RAW-on feltűnik Triple H azzal az indokkal, hogy értékelje Laurinaitis teljesítményét. A visszatérő Undertaker azonban megszakította a bejentést, és meccset követelt Triple H-tól a WrestleMania XXVIII-ra. Először megtagadta a visszavágót, majd végül elfogadta, és összecsaptak a WrestleMania-n. Ez egy Hell in a Cell meccs volt, amit Shawn Michaels vendégbíró vezetett. Az Undertaker nyert ismét, így a széria 20-0-ra nőtt. Kis pihenést követően az április 30-i RAW-ra tért vissza, mivel nem volt hajlandó engedni Brock Lesnar észszerűtlen szerződés igényeit. Felajánlott neki egy másik szerződést, de Lesnar inkább megtámadta őt, és -a történet szerint- eltörte a karját egy Kimura Lock-kal. Ezzel egy hosszú feud veszi kezdetét. Triple H nem sokkal később kihívja őt egy visszavágóra, de ezt Brock menedzsere, Paul Heyman többször visszautasítja. Végül mégis elfogadja, és a 2012. augusztus 19-én megrendezett SummerSlam-en összecsapnak. A mérkőzést Brock nyeri, és ismét eltöri Triple H karját, aki emiatt több hónapot kihagy. 2013. február 25-én tér vissza a RAW-on, miután Brock Lesnar megpróbálta megtámadni Vince McMahon-t. A következő héten Triple H kihívta Lesnart egy visszavágóra a WrestleMania 29-re. Lesnar elfogadta azzal a feltétellel, hogy a meccsre ő választja a kikötést. Később kiderült, hogy ez a kikötés nem más, mint Triple H karrierje; és ha veszít, akkor soha többé nem léphet ringbe. A WrestleMania 29-en tehát összecsaptak, amit végül Triple H nyert. A visszavágó 2013. május 19-én volt az Extreme Rules nevű rendezvényen, egy “steel cage” meccs keretein belül. Paul Heyman beavatkozott a mérkőzésbe egy övön aluli ütéssel, s így Brock nyert. Triple H a következő RAW-on Heyman legújabb kliensével, Curtis Axel-el csapott össze, ám -a történet szerint- agyrázkódást szenvedett ezen a mérkőzésen, s ezért több hónapig nem lehetett őt látni.

A vezetőség és a heel turn (2013-)

2013. augusztus 12-i RAW-on Triple H bejelenti, hogy ő lesz a vendégbíró a WWE bajnoki címmeccsen (John Cena vsDaniel Bryan), a SummerSlam-en. Ezen a mérkőzésen végül Bryan nyert, de nem örülhetett sokáig a bajnoki címének. Triple H a meccs végén megtámadja őt, majd ad neki egy “pedigree”-t. Ezt követően Randy Orton beváltja a “Money In The Bank” táskáját, s így ő lesz az új bajnok. Ezzel egy gonosz “heel turn” veszi kezdetét, s egy hosszú viszály Daniel Bryan ellen. Feleségével, Stephanie-val létrehozzák “A Vezetőség”-et (The Authority). A végrehajtók a The Shield (magyarul “A pajzs”) nevű csapat lesz, majd később Kane is csatlakozik hozzájuk, mint operatív vezető. Triple H hosszú időn át csak öltönyben látható, hiszen ebben az időszakban nem mérkőzik senkivel. Játssza a vezetői szerepkört, s azt tartja szem előtt, hogy “mi a jó az üzletnek”. A végrehajtó emberek ezidő alatt szinte mindenkit megtámadnak, akit a Vezetőség nem szívlel. Bryan-el való viszálya majdnem 1 évig tartott, ami végül a WrestleMania XXX-n teljesedett ki. Itt összecsaptak, de Bryan lett a győztes. A The Shield tagjai (Dean Ambrose, Seth Rollins, és Roman Reigns) nem sokkal később “face turn”-ba kezdtek, s fellázadtak a Vezetőség ellen. Triple H, Batista és Randy Orton ezért újraalapította az Evolution-t, és feudolni kezdtek velük. Összecsaptak az Extreme Rules-en és a Payback-en is, de mindegyiket a The Shield nyerte. 2014. június 2-án a RAW-on Batista kilépett a WWE-ből, így az Evolution feloszlott. Triple H emiatt a “B terv”-hez folyamodik; Seth Rollins-hoz. Rollins megtámadta a Shield tagokat, majd beállt a Vezetőséghez. Emiatt a Shield is feloszlik. Ezt követően John Cena ellen kezdődik el egy feud. Triple H felkínálna az esélyt, hogy egyesítsék erőiket a Vezetőséggel, de ezt Cena visszautasította. Ez vezetett ahhoz, hogy a Survivor Series-en a Cena csapat összecsapott a Vezetőség csapatával. A megállapodás értelmében -mivel a Vezetőség csapata vesztett- egy rövid időre távoztak, és elvesztették hatalmukat. Később azonban visszajöttek, mivel Rollins megtámadta Edge-t, s ezért Cena kénytelen volt visszahívni őket, hogy a barátjának ne essen baja. Ezután Sting ellen kezdődött el egy feud. A 2015-ös WrestleMania 31-en összecsaptak, ahol végül Triple H nyert. 2016 januárjában megnyerte a Royal Rumble-t, s vele együtt a WWE nehézsúlyú világbajnoki címet. Ezt követően viszályba került Roman Reigns-el, aki ellen veszített a WrestleMania 32-n.

Eredményei

IWF HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP (1x)

 • 1992.július.: Mad Dog Richard-ot győzte le.

WWE CHAMPIONSHIP (9x)

 • 1999.08.23.: RAW-on legyőzte Mankind-et.
 • 1999.09.26.: Unforgiven-en megnyerte a “Six-Pack Challange”-t Jeff Hardy, The Brian Kendrick, Shelton Benjamin és Montel Vontavious Porter ellen.
 • 2000.01.03.: RAW-on legyőzte a Big Show-t.
 • 2000.05.21.: Judgment Day-en legyőzte The Rock-ot egy Iron Man meccsen.
 • 2002.03.17.: WrestleMania X8-on győzött Chris Jericho ellen.
 • 2007.10.07.: No Mercy-n legyőzte Randy Orton-t.
 • 2008.04.27.: Backlash-en legyőzte Randy Orton-t, John Cena-t, és John “Bradshaw” Layfield-et.
 • 2009.02.15.: No Way Out-on legyőzte Edge-t, The Undertaker-t, Big Show-t, Jeff Hardy-t, és Vladimir Kozlov-ot.
 • 2016.01.24.: Megnyerte a Royal Rumble-t, utoljára Dean Ambrose-t ejtette ki.

WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP (5x)

 • 2002.09.02.: RAW-on megkapta a WHC övet.
 • 2002.12.15.: Armageddon-on legyőzte Shawn Michaels-t egy “3 Stages of Hell” meccsen.
 • 2003.12.14.: Armageddon-on legyőzte Goldberg-et és Kane-t egy “triple threat” meccsen.
 • 2004.09.12.: Unforgiven-en győzelmet aratott Randy Orton felett.
 • 2005.01.09.: New Year’s Revolution-on Batista, Randy Orton, Chris Benoit, Chris Jericho és Edge ellen győzött egy Elimination Chamber meccsen.

INTERCONTINENTAL CHAMPIONSHIP (5x)

 • 1996.10.26.: RAW-on legyőzte Marc Mero-t.
 • 1998.08.20.: SummerSlam-en győzött The Rock ellen egy létra meccsen.
 • 2001.04.05.: SmackDown-ban legyőzte Chris Jericho-t.
 • 2001.04.16.: RAW-on legyőzte Jeff Hardy-t.
 • 2002.10.20.: No Mercy-n legyőzte Kane-t.

WORLD TAG TEAM CHAMPIONSHIP (1x)

 • 2001.04.29.: Backlash-en Steve Austin-al győztek az Undertaker és Kane ellen.

WWE TAG TEAM CHAMPIONSHIP (1x)

 • 2009.12.13.: A TLC-n Shawn Michaels-el (D-Generation X) legyőzték Chris Jericho-t és a Big Show-t.

EUROPEAN CHAMPIONSHIP (2x)

 • 1997.12.22.: RAW-on legyőzte Shawn Michaels-t.
 • 1998.03.17.: RAW-on legyőzte Owen Hart-ot.

WWE ROYAL RUMBLE meccs (2x)

 • 2002.01.20.: 2002-ben megnyerte a Royal Rumble-t; utolsónak Kurt Angle-t ejtette ki.
 • 2016.01.24.: 2016-ban megnyerte a Royal Rumble-t; utolsónak Dean Ambrose-t ejtette ki.

WWE KING OF THE RING verseny (1x)

 • 1997.06.08.: 1997-ben King of the Ring győztes; a fináléban Mankind-et győzte le.

Filmjei

Év Cím Szerep Magyar hangja
1995 The Drew Carey Show A fegyelmező
MADtv Triple H
1998 Pacific Blue Triple H
2000 Segítség, felnőttünk!(Grown Ups) Cameron Russell
2001 The Bernie Mac Show Triple H
2004 Penge: Szentháromság(Blade: Trinity) Jarko Grimwood ifj. Jászai László
2006 Relative Strangers Birkózó
2011 The Chaperone Raymond “Ray Ray” Bradstone
Inside Out Arlo “AJ” Jayne
2014 Scooby-Doo! Rejtély a bajnokságon (Scooby-Doo! WrestleMania Mystery) Triple H Albert Péter
WWE Power Series Triple H

Magánélete

2000-ben kezdett el randevúzni Stephanie McMahon-el, majd 2003. október 25-én házasságot kötöttek. 3 gyermekük született: Első 2006. július 24-én (Aurora Rose Levesque), második 2008. július 28-án (Murphy Claire Levesque), a harmadik lánya pedig 2010. augusztus 24-én (Vaughn Evelyn Levesque) jött a világra. 2004 végén Levesque kiadott egy könyvet “Making The Game: Triple H’s approach to a better body” címmel, mely többnyire a testépítésről szól. Rajongója aMotörhead nevű zenekarnak; a Lemmy ihlette arcszőrzetet pályafutása alatt hosszú ideig viselte.