WWE Hell In A Cell 2016. – Összefoglaló / Új bajnokok?

A TD Garden telt házas közönsége epekedve várja, hogy a WWE egyik legpusztítóbb építménye leereszkedjen a magasból. Hét mérkőzés vár ránk, köztük három Hell in a Cell csata. Kezdetét veszi a három órás őrület, egy promó videóval hangolhatunk a PPV-re. Lana érkezik elsőként, hogy szokásához híven felkonferálja férjét. Rusev magabiztosan lép a ketrecbe, a közönség pedig lassan felzúg. A bajnokot elsöprő ellenszenv fogadja, de ez már egyáltalán nem meglepő. Roman kissé feszültebb, mint kihívója, de koncentrált tekintettel indul csatába.

Rusev vs Roman Reigns (C) – Hell in a Cell mérkőzés a United States Bajnoki címért 

Kőkemény csatát vívtak a srácok, amiben a főbb szerepet a ketrec falai mellett a lépcsők játszották. Rusev még egy láncot is előbányászott a ring alól, hogy megfelelően tudja büntetni riválisát. Roman viszont úgy tűnt, hogy megtörhetetlen ezen az estén. Két Acolade-ből, és több rúgásból is képes volt talpra állni, ami már-már a régi szép Main Eventer időket igézte. A Bolgár persze egyre stresszesebben konstatálta, hogy képtelen felülkerekedni Roman-en, aki végül egy hatalmas Spear-rel fektette ki a lépcsőn álló ellenfelét. A bajnok kopogtatott, és megvédte a címet.

Bayley vs Dana Brooke  

Furcsa meccs volt, papírforma végeredménnyel. Bayley a várakozásoknak megfelelően sima győzelmet aratott.

Enzo Amore & Big Cass vs Luke Gallows & Karl Anderson – Tag Team mérkőzés 

A küzdelem a megszokott séma szerint alakult. Enzo meccsben, gyötrik, majd jön Cass hengerelni. Mindez működött is, viszont Gallows-nak és Anderson-nak ezen az estén elég jó taktikája volt arra, hogy hatástalanítsák az óriást. Ezek után már könnyűszerrel intézték el Enzo-t, aki megkapta a Magic Killer-t, amiből nem volt kiút.

Kevin Owens (C) vs Seth Rollins – Hell in a Cell mérkőzés a Universal Bajnoki Címért 

Egy, sőt két fokkal komolyabb volt, mint az első Cella meccs. Owens-en egyáltalán nem érződött, hogy először jár a ketrecben, nagyon otthonosan mozgott, miközben Rollins-t gyötörte. Seth esélyei pedig csak rosszabbak lettek, miután Jericho is bejutott a Cellába. Ennek ellenére Rollins mindent megtett, hogy elkerülje a kettő az egy elleni szituációkat. Jericho kapott rendesen, de Owens is, aki két asztalon repült keresztül egy Powerbomb-ot követően. Ezt egy Frog Splash követte Seth-től, de a kopogtatásnál Jericho mentette a meccset barátja számára. Persze ezt sem úszta meg büntetlenül, Rollins a ketrec falának vágta egy Powerbomb-al. Az Architect visszatért a ringbe, de Owens egy Superkick-el fogadta, amit a Pop Up Powerbomb követett. A bajnok kopogtatott, Rollins azonban felrántotta a vállát a közönség legnagyobb örömére. Owens válasza minderre az volt, hogy hülyére veri egy székkel, de Seth még időben fordítani tudott, és ő kezdte el gyepálni KO-t, valamint Jericho-t. Ez a lendület sem tartott sokáig, Owens egy DDT-vel kontrázott a székre, majd két felállított székre osztott ki egy Powerbomb-ot, amit követően kopogtatta kihívóját.. KO megünnepelte a címvédést, Jericho pedig egy Codebreaker-rel búcsúzott Rollins-tól.

Brian Kendrick vs T.J. Perkins (C) – Cruiserweight Bajnoki Címmérkőzés

A brutális Cella meccs után nem nagyon érdekelte a közönséget ez a címmérkőzés, hiába adtak bele mindent a srácok. Sokkalta jobb csatát hoztak össze, mint az előző PPV-n, Kendrick pedig szépen beültette a hintába TJ-t. Elhitette vele, hogy a térde komolyan sérült az egyik akció közben, majd ahogy a bajnok felsegítette volna korábbi mentorát, Kendrick egy Headbutt-al reagált, amit a Captain’s Hook követett. Perkins nem menekülhetett, kénytelen volt feladni az összecsapást.. Új bajnok született!

Sheamus és Cesaro tanácskoznak az öltözőben, eleinte meglepően nagy összhangban. Aztán persze rögvest eltérnek a nézőpontok, hisz mindketten a saját stratégiájuk szerint képzelik el a mai meccset.. Mi fog mindebből kisülni?!

New Day (C) vs Sheamus & Cesaro – RAW Tag Team Bajnoki Címmérkőzés 

A bajnok csapatot ezúttal Xavier Woods képviselte Big E mellett, ami talán kicsit nagyobb sanszot biztosított a kihívóknak. Kellően izgalmas és fordulatos mérkőzést láthattunk, ami az utolsó pillanatig nyílt maradt. Mindkét részen volt egy-egy nagyon komoly lehetőség a győzelemre, de végül ezek kihasználatlanok maradtak. Sheamus lerúgta Cesaro-t (véletlenül) egy Brouge Kick-el, amit aztán úgy próbált meg javítani, hogy a trombitával megcsapkodja Big E-t, valamint Kofi-t. Előbbi sikerült, utóbbi már nem.. És miközben Cesaro a Sharpshooter-ben tartotta Woods-ot, Kofi lerúgta Sheamus-, amit a bíró pont észrevett, így természetesen azonnal beszüntette a mérkőzést. Szinte egyszerre azzal, hogy Xavier kopog a fogásban, de ezt a mérkőzésvezető nem látta háttal a feleknek.. Cesaro ünnepelni kezdett, de pillanatok múlva eszmélt, hogy a diszkvalifikációs győzelmük nem eredményez bajnoki címet.

Charlotte Flair vs Sasha Banks (C) – Hell in a Cell mérkőzés a RAW Női Bajnoki Címért 

Charlotte szavait alátámasztva, igazi királynőként vonult az arénába, amit látva a bostoni közönség is ámulatba esett kissé.. Magukhoz térve viszont rázendítettek a hazai közönség kedvenc nevének skandálására, és Sasha-t követelték. Megszólalt a címvédő zenéje egy hatalmas hangorkán közepette, oldalról pedig érkezett is egy autóval a bajnok. Lehet, hogy Charlotte a WWE királynője, de mint azt a járműből való kiemelkedéssel is bizonyította: Boston-é bizony Sasha Banks!

A bemutatások után a ketrec ereszkedni kezdett, a két lányon pedig elhatalmasodott az adrenalin. Charlotte nem várta meg, míg a ketrec leér, megtámadta a bajnokot. Ez egy Cellán kívüli bunyót eredményezett, ami egészen a közönség soraiban folytatódott. Visszatérve a ringhez, Sasha letakarította a kommentátor asztalt, Charlotte mászni kezdett a rácsokon felfelé, Sasha követte, majd lerugdosta onnan. Ezzel Charlotte került pozícióba, nyakába vette a bajnokot, és egy kíméletlen Powerbomb-al az asztalra vágta. Sasha látszólag komoly gondban, percek múlva nagy nehezen körbetámolyog a Cella ajtajáig, de előtte összerogy. A bíró berendeli az orvosokat és hordágyat, Sasha pedig zokogva kénytelen elviselni ahogy nyakmerevítőt helyeznek rá. Felrakják a hordágyra nagy nehezen és borzasztó amatőr módon, miközben Charlotte a címet követeli. A bíró átadja neki, JoJo pedig bejelenti, hogy mivel Sasha nem képes folytatni a meccset, a mérkőzés győztese… Nem.. Banks lefordul a hordágyról, ellök magától mindenkit, lecsapja az egyik orvost, és beszédeleg a Cellába. Jelzi a bírónak, hogy folytatja, a mérkőzés pedig hivatalosan is elindul. Innentől egymást nem kímélve kezdtek bele a mindent eldöntő háborúba, maximálisan kihasználva a Cella falai nyújtotta lehetőséget. Asztal is került elő, erre Charlotte-nak sikerült elég furcsán rázuhanni. Mintha ez az esés nem a terv szerint alakult volna, nosza: Sasha előhúzott még egy asztalt. Később ennek még nagy szerepe lesz, előtte azonban egy Figure 8-el adódik győzelmi esély Charlotte előtt, Sasha azonban egy székkel kezdi ütni riválisát, amivel eléri célját, hisz Flair elereszti. Újabb nagy rohamok, de ezekből is a kihívó jön ki jobban. Charlotte úgy dönt használtba veszi a felállított asztalt, felfekteti rá a bajnokot, amit követően megindul a sarok felé. Készül a Moonsault-ra, Banks azonban időben eszmél.. Ütni kezdi Charlotte-ot, majd átcipeli az asztalt a túlsó sarokba, és nekidönti a köteleknek. Ezután nyakába veszi ellenfelét, szemmel láthatóan Powerbomb-ra készül, de pár lépés után összerogy – alaposan megdolgozott háta nem bírja a terhelést. Charlotte ekkor Monster üzemmódba vált, kétszer csapja fel az asztalra Sasha-t, aki rongybabaként zuhan a földre, tehetetlenül, négykézláb várja a kegyelemdöfést, ami a Natural Selection formájában zúdul rá.. Charlotte kopogtat, Sasha nem képes felrántani a vállát, így új bajnokot avatunk!

Drámai fordulat a PPV végén. Charlotte Flair, mondhatni ellenséges területen, riválisa otthonában aratott győzelmet. Brutális mérkőzés végén, a Nature Girl háromszoros bajnoknak mondhatja magát. Hogy mi lesz ezután, nagy kérdés. A legváratlanabb övcsere valósult meg ezzel, aminek fényében nagyon érdekesnek ígérkezik a RAW. Charlotte viszont nem lélegezhet fel, hiszen a PPV-t követő RAW Talk-ban – Bayley egyértelmű kihívást intézett felé.

Részletek a PPV-ről ide kattinva nézhető, a teljes adás pedig ide kattintva nézhető vissza.

(VIA: WWEPANKRACIO)

Talán ezek is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.