Rekordok a 2018-as Royal Rumble-ről


Elmúlt, véget ért az esztendő első gálája ami sokaknak egy nagy csalódás volt, vagy épp az ellenkezője. A következő írásunkban összeszedtünk öt darab rekordot ami hétfő hajnalban történt a 30-fős férfi Rumble-meccsben.

Amennyiben lemaradtál a gáláról, az összefoglalónkra kattintva visszanézheted – a cikk tovább olvasásához pedig kérünk görgess lentebb:

WWE Royal Rumble 2018. – Összefoglaló


#5. Rumble megjelenés rekordok

Hétfőn hajnalban Goldust felkerült Shawn Michaels és Big Show mellé arra a bizonyos listára. Goldust most már 12 Rumble-szerepléssel büszkélkedhet, ezt így már hárman tudhatják magukénak.

Miz jelenleg csak a harmadik helyen áll Undertaker mellett 11 megjelenéssel. Dolph Ziggler és Kofi Kingston pedig a negyediken Mark Henry, Chris Jericho és Rikishi mellett 10 darab megjelenéssel – ugyanez igaz John Cenára, Triple H-re, R-Truth-ra és Mable-re.

Annak ellenére, hogy tegnap éjjel Kane nem vett részt a meccsben – még mindig ő büszkélkedhet a legtöbb megjelenéssel ami összesen 19.


#4. A legrövidebb időtöltés a Rumble-meccsben

A következő rekord egészen 2009-ig megy vissza amikor Santino Marella állította fel. Egyetlen másodpercet töltött akkor a Rumble-mérkőzésben, Kane eliminálta őt. Ezt tegnap éjjel Heath Slater megdöntötte – Sheamus 0.8 másodpercet volt képes a ringben tölteni mielőtt Slater kidobta őt.

A sztori nem teljesen 0.8, eredetileg 0.2 másodperc alatt került ringen kívülre a Kelta, de akkor is rekordot állított fel mint második legrövidebb ideig tartózkodó szupersztár a 30-fős csatában.


#3. A leghosszabb időtöltés a Rumble-meccsben

Finn Bálor is rekordot állított fel azzal, hogy a legtöbb időt töltötte a ringben debütáló Rumble-meccsében. Bálor összesen 57 percet és 30 másodpercet töltött a meccsben, ezzel elnyerte a show IronMan címét is.

Ric Flair tartja a rekordot. A tizenhatszoros legenda az 1992-es Royal Rumble-n (szintén a debütáló Rumble-jén) 1 órát és 2 másodpercet töltött a ringben (valamint meg is nyerte). Bálor ugyan nem tudta megszerezni a győzelmet, de rekordot azt sikerült felállítania.


#2. Nakamura a tizedik ember aki megnyerte a Rumble-meccsét debütálásán

Mindössze 31 szupersztár nyert valaha Royal Rumble-meccset. Ez azt is jelenti, hogy sokan csak álmodnak róla. Erre korábban csak ‘Hacksaw’ Jim Duggan, Yokozuna, Big John Studd, Lex Luger, Brock Lesnar, Mr. McMahon és Ric Flair volt képes – hogy megnyerjék első Rumble-meccsüket amiben szerepelnek.

Alberto Del Rio volt az utolsó ilyen ember 2011-ben. Nakamura lett a tizedik szupersztár aki megnyerte debütáló Rumble-meccsét hétfő hajnalban.


#1. Leghosszabb Royal Rumble-meccs az elmúlt 16 év alatt

A Rumble-meccsek nem véletlenül kapják meg a főmeccs helyet, ez mondjuk hétfő hajnalban kimaradt. Nakamura megnyerte a 2018-as Royal Rumble-t ami több, mint 1 órán át tartott.

A hivatalos Rumble idő 1 óra 5 perc és 27 másodperc volt a WWE.com beszámolója szerint ami azt jelenti, hogy ez a leghosszabb 30-fős Rumble-meccs 2002 óta. Akkor Triple H nyerte meg a Rumble-t ami 1 óra 9 perc és 22 másodpercig tartott.

Ugyan a 2011-es Rumble-meccs 1 óra 9 perc és 49 másodpercig tartott de itt ám 30 helyett 40 szupersztár küzdött meg egymással.


(Sportskeeda)

Talán ezek is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.