WWE SummerSlam 2017. – Előzetes

És megérkeztünk! A 20 ezer férőhelyes Barclays Center ad otthont a nyár legnagyobb eseményének ahol 13 küzdelmet látunk majd holnap éjjel. Terítékre kerülnek a fő címek is – pontosabban a WWE Bajnoki öv, a Universal, mindkét Tag Team, mindkét Női Bajnoki öv és ezen kívül még kettő.

Tarts velünk és nézzük meg szokásosan együtt, hogy hogyan is jutottunk el idáig!


Pre-Show – vasárnap este, 23:00

Hardy Boyz & Jason Jordan vs. The Miz & The Miztourage

A mérkőzések nélkül maradt srácok egymás ellen. Jason került összetűzésbe Mizzel és csapatával, majd megérkeztek az ellenfél nélkül maradtak Hardy testvérek a segítségére. Sokat nem várhatunk az összecsapástól, sima győzelmet szereznek Jasonék. Szomorú látni, hogy Miznek csak ez a szerep jutott – vállán az Interkontinentális bajnoki övvel.

Tipp: Hardy Boyz & Jason Jordan


Akira Tozawa (c) vs. Neville – Cruiserweight Bajnoki CÍMMÉRKŐZÉS

Pár napja ért véget Neville hosszú bajnoki futása. Neville még januárban, a Royal Rumble-n nyerte el az övet Rich Swann-tól és azóta nem volt megállás számára. Gonosz karakterének köszönhetően pontosan 197 napos uralkodást tudhat maga mögött, nem is hittük, hogy mostanában fogja legyőzni valaki – azonban – jött Tozawa akivel viszályba került és a hétfői RAW-on nem volt visszaút. Kis esély van arra, hogy Neville képes lesz visszaszerezni a bajnoki övet.

Tipp: Tozawa


The New Day (c) vs. The Usos – SmackDown Tag Team Bajnoki CÍMMÉRKŐZÉS

Amikor a New Day átkerült a SmackDown-ra- tudhattuk, hogy nincs messze a bajnoki övek megnyerése és így is lett. A három úriember véget vetett az ikrek 124 napos uralkodásának egy igen király meccs keretein belül. Jelenleg nincs esély arra, hogy visszaszerezzék az öveket ezzel a borzasztó gimmickkel. Jöhet a vérfrissítés a Tag Team divízióra és a sikeres címvédés után képbe jöhetnek Fandangoék és a rég nem látott Ascension.

Tipp: New Day


Fő Show – hétfő hajnal, 01:00

Randy Orton vs. Rusev

Derült égből villámcsapás. Rusev visszatérésénél letolt egyetlen meccset John Cenával, aztán ismét ellenfél nélkül maradt. Ekkor jött képbe a vipera, hisz ő is kikerült a WWE Bajnoki öv képéből. Rusev ellenfelet szeretett volna és bárki ellen képes volt ringbe szállni, erre a lehetőségre pedig Randy jelentkezett személyesen.

Tipp: Randy Orton


Naomi (c) vs. Natalya – SmackDown Női Bajnoki CÍMMÉRKŐZÉS

Oké, kezdjük a legelején. Naomi a WrestleMania óta hordozza magánál a kincset és legyőzőre még nem talált. Kihívók lettek volna, ám azt ki kellett érdemelni. A Money In The Bank PPV-n megtudtuk, hogy Carmella jegyet váltott a bajnoki címre a történelem első női táskát megnyerve, majd a Battleground-on öt hölgy csapott össze a kihívói jogért amit Natalya nyert meg. Nagy esély van arra, hogy megnyeri a címet, azonban arra még nagyobb, hogy Carmella beváltja a táskát.

Tipp: Carmella (Natalya nyer, Carmella beváltja a táskát)


Big Show vs. Big Cass – Enzo pedig a ring fölötti ketrecbe zárva

Két Óriás csatáját láthatjuk holnap éjjel. Cass heel turn-je után nem volt kérdés, hogy ki lesz a következő ellenfele ezek után. Enzo sikeresen megbarátkozott Show-val, így lett ismét egy védelmezője. Heti adásokban több szegmensben is szerepeltek, legutóbb Cass jött ki belőle jobban. A meccs kimenetelét tudni nem lehet, a hírek szerint Enzo hiába lesz bezárva – kiszabadul és Show kárára, újra Cass mellé áll.

Tipp: Cass


Alexa Bliss (c) vs. Sasha Banks – RAW Női Bajnoki CÍMMÉRKŐZÉS

Bayley-t legyőzve Alexa történelmet írt azzal, hogy elsőként volt a SmackDown és a RAW Női címének is a tulajdonosa. Na de ezután természetesen jöttek az ellenfelek akiknek fájt a foguk a címre. Bayley biztosította a helyét először kihívóként, azonban a sérülése miatt kénytelen volt lemondani róla. Jöttek a háromfős csaták amiben Sasha is szerepet kapott természetesen és meg is nyerte. Kihívói jog a zsebben, kérdés már csak az, hogy tud-e ismételni immár a bajnoki övért.

Tipp: Sasha Banks


Sheamus & Cesaro (c) vs. Dean Ambrose & Seth Rollins – RAW Tag Team Bajnoki CÍMMÉRKŐZÉS

Erre a küzdelemre is használhatnánk a derült égből villámcsapás jelzőt, de tudomásunk volt róla a híreknek köszönhetően. Sheamus és Cesaro ellenfél nélkül maradtak, legalább is a Hardy testvérekkel semmire sem mentek, a Revival pedig.. Folyamatos sérülésket szednek össze. Nincs ellenfél és összetűzésbe kerülnek Seth Rollinsszal a színfalak mögött.. Rollins ezután – hosszas idő után sokak örömére – végre egyesül Ambrose-al, előtte jöhetnek a heti csaták, végül pedig a küzdelem ahol nagyon nagy esélyük van a győzelemre.

Tipp: Ambrose & Rollins (fix)


“Démon King” Finn Bálor vs. Bray Wyatt

Jajj, de vártuk ezt a meccset. Bray Wyatt RAW-ra kerülése nem is súgalt mást, egyszer megjelent Bálor meccsénél és közölte vele, hogy később találkoznak. Ezután még várnunk kellett rá bő 3 hónapot, Wyatt inkább másokkal került viszályba, Bálor pedig elvolt maga körül a pár perces meccseivel. Próbált még a Universal öv közelébe is kerülni egyébként, de nem sikerült. Itt is érkeztek a heti csaták aminek következtében megtudtuk, hogy Bálor a Démon King karakterrel tér vissza holnap éjjel. Érdekesség egyébként, hogy szintén a SummerSlam-en (tavaly, 2016) debütált Bálor karaktere Seth Rollins ellen.

Tipp: Bálor


John Cena vs. Baron Corbin

Cena visszatért és ellenfeleket akart, de persze nem volt távol a WWE Bajnoki övtől sem. Jöttek az egyéni küzdelmek mindkét fél részéről, a Battleground után pedig álommeccset láthattunk Cena és Nakamura között amit a Japán szupersztár nyerte meg és ő lett az első számú kihívó Jinder Mahal ellen. A meccsnek itt még koránt sem volt vége, hisz megérkezett Corbin aki megtámadta Nakamura-t – de Cena, jó hős módjára megmentette őt. Egy héttel utána már Cena ellenfelet keresett a SummerSlam-re, majd Corbin ismét bekóstolta, ekkor aztán érkezett Daniel Bryan aki bejelentette kettejük küzdelmét. Corbin Cena miatt bukta el a táskáját, kicsit sem lesz boldog vasárnap éjjel!

Tipp: Baron Corbin


AJ Styles (c) vs. Kevin Owens – United States Bajnoki CÍMMÉRKŐZÉS (speciális bíró: Shane McMahon)

Jött először Owens a WrestleMania-ról. Képbe jött a világbajnoki címtől távol tartott AJ Styles aki lehetőséget szeretett volna a U.S. övre, végül megkapta. Elkezdődött közöttük a feud, AJ egy live eventen győzte le Owens-t, majd jött a visszavágó a Battleground-on ahol már Owens nyert. Két nappal később a SmackDown Live adásán visszatért Chris Jericho aki sok port kavart, végül egy Triple Threat meccsben ismét megszerezte a címet AJ. Owens dühös lett, szeretett volna visszavágót. Megkapta, a kikötés pedig, hogy maga Shane McMahon lesz a speciális bíró.

Tipp: AJ Styles


Jinder Mahal (c) vs. Shinsuke Nakamura – WWE BAJNOKI CÍMMÉRKŐZÉS

Sztori nélküli összecsapás, azonban sokan vártak már egy olyan ellenfélre aki végre leveheti Jinderről az övet. Nakamura debütálásánál tudhattuk, hogy közel lesz mindig a világbajnoki címhez valamilyen formában. Először Zigglerrel, majd Corbinnal kezdett viszályba, de bátran mondhatjuk, hogy egyik sem volt kifizetödő. Jött a Cena elleni küzdelem ami megpecsételte a sorsát és lehetőséget kapott a címre. Jinder pedig Jinder, nincs sok esély a címvédésre.

Tipp: Shinsuke Nakamura


Brock Lesnar (c) vs. Roman Reigns vs. Braun Strowman vs. Samoa Joe – Fatal 4-Way – Universal Bajnoki CÍMMÉRKŐZÉS

Ez a három nehézsúlyú srác olyan főmeccset fog nekünk tolni remélhetőleg, hogy talán hetekig erről fogunk beszélni. Roman és Braun számtalanszor küzdöttek már egymással, majd képbe jött Samoa Joe is. Először ő Roman-re pályázott, de képbe jött Braun is – ha már Romannel harcol. Jött egy kihívói mérkőzés az Extreme Rules PPV-n amit meglepő módon Samoa Joe nyert meg és ő mehetett Brock Lesnar ellen később. Mindeközben Roman bejelentette, hogy a győztessel fog szembenézni a SummerSlam-en. A találkozót nem meglepő módon Lesnar nyerte meg, így világossá vált a SummerSlam főeseménye – vagy talán mégsem.. Roman Reigns bejelentésénél megjelent Braun is és Joe is akik nem akartak kimaradni a buliból, mindkettejük szerint letettek annyit az asztalra, mint Roman és a világbajnoki címért akarnak harcba szállni. Mit van mit tenni a RAW irányítójának, mint kiírni egy Fatal 4-Way meccset Roman Reigns, Braun Strowman, Samoa Joe és Brock Lesnar között a nyár legnagyobb eseményére! Ezt követően jöttek a heti szegmensek és küzdelmek amiben először Roman jeleskedett, később Joe, aztán Braun, majd ismét érkezett Joe az altatással. Lényegre törve, jó küzdelemre számíthatunk a négy szupersztár között.

Tipp: Roman Reigns (megérkezik Rollins és Ambrose, a Shield újra egyesül)


Ennyi lenne az SummerSlam Előzetesünk, reméljük tetszett! A holnapi nap folyamán érkezünk élő közvetítés linkekkel melyeken élőben követhetik a gálát vasárnap este 23:00-tól. Persze másnap délelőtt – szokásosan – érkezünk a gála összefoglalójával!

Talán ezek is érdekelhetnek:

2 hozzászólás

  1. 2017-08-19

    […] WWE SummerSlam 2017. – Előzetes […]

  2. 2017-08-20

    […] WWE SummerSlam 2017. – Előzetes […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.