WWE SummerSlam 2017. – Összefoglaló

Elérkeztünk a nyár legnagyobb eseményéhez mely New Yorkban került megrendezésre. 13 összecsapást láthattunk, persze nem szimpla küzdelmekről volt szó. Az IC Bajnoki kivételével terítékre került minden más öv, több ezer fanatikus rajongó várta azt az estét ami enyhe szavakkal tökéletes volt!

Visszanézhető adás a cikk alján, vagy kattints ide!


KICKOFF SHOW


Miz & Miztourage vs. Hardy Boyz & Jason Jordan – 6 fős Tag Team mérkőzés

A küzdelmet Matt és Axel kezdi elég lassan, de a pacsik nem váratnak magukra sokáig Hardyéktól. Lassú tempó továbbra is. Sokat nem várhattunk végülis a meccstől, Hardyék irányítottak végig, a meccs végére mindenki-mindenkit ütött, Miz hátból fordított, sikerült kopogtatnia Jason Jordan-t.

Miz és csapata győzelmet arattak


 Tozawa (c) vs. Neville – Cruiserweight Bajnoki címmérkőzés

Tozawa jobban kezd, Neville szinte meccsben sincs. Eddig a pillanatig. Felpörög és irányít, jön egy tuskísérlet is, de Tozawa kitör. A bajnok fordít és újra hosszasan irányít, több erős rúgás, feladásos fogás, majd egy tuskísérlet is jön, de Neville kitart. Annyira belemerül Tozawa, hogy az ugrását hárítja Neville, ezután jön az ő ugrása és ott már nincs hiba. A győztes, ezzel pedig visszaszerezte a bajnoki övét: Neville!

A cím visszakerült a cirkálósúlyúak királyának kezébe


New Day (c) vs. The Usos – SmackDown Tag Team Bajnoki címmérkőzés

A küzdelem kiszámíthatóan indul, a bajnokok irányítani tudnak. A reklám után már az ikrek kezében az irányítás egy igazi lassú küzdelemben, Xavier erőre kap – pacsizna, de Big E-t elintéze az egyik Uso. Jön az Usos irányítás perceken át, Xavinak azonban egyszer sikerül pacsiznia, megérkezik Big E és dominál(nak). Xavi is és ő is ráugrik az egyik Usora, de nincs még vége.

Ütések, rúgások, tuskísérletek és csapatmunkák uralják a meccset, de még mindig nincs vége. Elintézik Big E-t ismét, majd Xavierre ugranak egy nagyot, de Xavi kitör és irányítani tud a feladásos fogásával, majd egy rúgással is. Jön a csapatmunka, a befejező mozdulat, tuskísérlet de Jimmy az utolsó pillanatban menti a meccset.

Már nagyon érződött a meccs vége, jó meccset toltak a srácok. Elintézték Xaviert, majd együttes erővel Big E-t is, 4 Superkick és dupla Splash után kifektették a nagy embert, ezzel megszerezve az öveket!

Már csak egy kérdés maradt… Ezt a meccset miért a felvezető műsorban láttuk?


FŐ SHOW

John Cena vs. Baron Corbin

A küzdelem nagyon lassan veszi kezdetét, előtte John még szórakozik egy sort Corbinon. Corbin kicsit sem kíméli a tizenhatszoros világbajnokot, jön az első tuskísérlet, de John kitör. Azok a percek jönnek amikor belassul ismét a küzdelem, felpörög John, de nem ér semmit vele – Corbin rögtön fordít. A sarokban vannak, John-nak sikerül egy DDT, jönne az AA, de Corbin ismét fordít. Tuskísérlet, de a meccs folytatódik. Corbin továbbra is pörög, ezután pedig John fordít, érkezik az AA, a győztes pedig John Cena!


Naomi (c) vs. Natalya – SmackDown Női Bajnoki címmérkőzés

Natalya erősebben kezd, a következő percek róla szólnak. Tovább irányít a kihívó, több tuskísérletet is tesz, de Naomi kitart. Eljön a bajnok ideje is, most ő irányít. Tesz két tuskísérletet, de Natalya nem adja fel. Adok-kapok szituáció a hölgyek között, végül Natalya alkalmazza a Sharpshooter-t de a bajnok kitart továbbra is. Eddig.. Újra érkezik a feladásos fogás amiből már nem tud menekülni, végül kopog. A győztes és az új SmackDown Női Bajnok, NATALYA!

Közel 7 év után ismét címet nyer Natalya


Big Show vs. Big Cass – (Enzo cápaketrecbe zárva)

A veterán szupersztár jobban kezd, ezek a percek nem épp Cassről szólnak. Van bőven adok-kapok szituáció, Cass inkább Show sérült kezét támadja. Az Óriás elvéti az ugrást a második kötélről, de a hatalmas öklöst már nem. Tuskísérletek sora, de Cass kitart. Ismét uralkodik az adok-kapok szitu, sikerül Shownak egy Chokeslam is, de Cass kitör. Enzo eközben bekeni magát valamivel amivel sikerül kijönnie a ketrecből, de Cass végül elintézi őt a Big Boottal, Show pedig kettőt kap és egy Elbow-t is. A győztes BIG CASS.

Hogyan tovább?


Randy Orton vs. Rusev

Rusev már a bevonulásnál megtámadta keményen a viperát, azonban mikor megszólalt a gong.. Randy lecsapott a semmiből egy RKO-val és megnyerte a mérkőzést mindössze 8 MÁSODPERC alatt.

RKO a semmiből Randy módra


Alexa Bliss (c) vs. Sasha Banks – RAW Női Bajnoki címmérkőzés

Alexa jobban kezd, irányítani is tud. Lassú tempó egyenlőre. A következő percekben semmi érdemleges nem történik, csak tuskísérletek és pofonok – melyből végül egy fordítással Sasha jön ki jobban. Folytatja az irányítást, majd még a Bank Statement-be is betudja fogni a bajnokot, de ő hamar eléri a kötelet segítségül.

Majdnem kiszámolják Sasha-t, de az utolsó pillanatban visszér a ringbe. Alexa befejező mozdulata nem jár sikerrel, kitör Sasha. Jönnek a Bank Statement kísérletek, végül sikerrel jár és kopogtatja a bajnokot, a győztes és az új RAW Női Bajnok, SASHA BANKS!


Bray Wyatt vs. “Démon King” Finn Bálor

Bálor bevonulását talán nem is lehet felülmúlni..

Jobban is kezd, Wyatt visszavonulót fúj inkább, de Bálor nem hagyja. Hosszas perceken át nála a gyeplő, Bray Wyatt szinte mozdulni sem tud. Eljön azonban az ő ideje is, teret nyer magának és fölényt szerez.

Bray készül a Sister Abigail-re, de Bálor fordít. Ismét felpörög nagyon, Wyatt ismét készül a Sister Abigail-re, de nem jár sikerrel. Jön azonban két egymást követő tuskísérlet, de Bálor kitör. Ezután fordít, majd Wyatt menekülre fogja – azonban a Démon King nem hagyja. Kis adok-kapok szituáció, Wyatt befejezné a meccset, azonban Bálor felpörög és érkezik is a Coup de Grace amivel megnyeri a küzdelmet!


Sheamus & Cesaro (c) vs. Seth Rollins & Dean Ambrose – RAW Tag Team Bajnoki címmérkőzés

Lassú kezdés szokásosan, de itt már nem kell várnunk sokat az izgalmakra. Az irányítás a bajnokok kezében. Rollins fölényt tud szerezni, várja társát, azonban Ambrose még mindig fekszik. Mindeközben a közönség egy strandlabdát kezdett el dobálni, Cesaro szimplán besétált a közönséghez és széttépte azt egy az egyben. Itt a meccs a lényeg!

A bajnokok a ringen kívül gyűrik Rollinst, de Ambrose megérkezik és menti társát. A ringbe visszatérve megérkezik a pacsi is, Ambrose újult erővel lép meccsbe. Csapatmunka jön, avagy ismétlés hétfőről, kitakarítják a ringet, aztán végül tuskísérlet, de folytatódik a küzdelem.

Cesaro pacsizik, Ambrose pedig elbánik a Keltával. Ismét csapatmunka szemtanúi leszünk, Ambrose Suplex, majd Rollinstól egy tökéletes Frog Splash – tus – de Cesaro menti a meccset. Csapatmunka ismét és ismét! Készülnek a Powerbombra, azonban Cesaro megzavarja őket és kialakít Ambros-al egy adok-kapok szitut. Most Cesaroék dolgoznak össze, befejeznék a meccset, de Ambrose kitart, ezután pedig Rollins ment hatalmasat.. Ismét befejeznék a meccset a bajnokok, azonban megérkezik Rollins és hatalmas ment, csapatmunka.. Győzelem a zsebben, a győztesek és az új RAW TAG TEAM BAJNOKOK, SETH ROLLINS ÉS DEAN AMBROSE!!


AJ Styles (c) vs. Kevin Owens – United States Bajnoki címmérkőzés (speciális bíró: Shane McMahon)

Először Owens tudott fölénybe kerülni, Styles-nek sem kellett sok a válaszhoz. Styles tovább menne, azonban Owens fordít egy Clothesline-al. Pörög a meccs, jön az első tus Owens felől, de Styles simán kitör.

Folytatódnak Owens percei, de Styles nyer egy kis teret magának. Többször készüla Neckbreaker-re, ahogy a Styles Clash-re is, elsőre nem, de másodjára már sikerül. Mindketten egymást próbálják elérni, azonban valahogy mindig ott van Shane a képben ahogy Styles Splashjánál is. Owenstől jön egy váratlan Powerbomb, Shane picit későn kapcsol a számolásra, végül Styles kitör.

A nagy bunyó következtében ismét megtalálják Shane-t aki kirepül a ringből, Owens pedig kopog Styles feladásos fogásában, de persze a bíró sehol. Visszatér Shane, Styles pedig irányít. Owenstől jön egy szép mozdulat a sarokból, a bíró számol de Styles nem adja fel. Gyorsulnak az események, kis adok-kapok, Owenstől egy Superkick, Styles fordít a Styles Clash-el azonban Owens felrántja a vállát.

Styles készül ezután a Phenomenal Forearm-ra, azonban Owens fordít a Powerbombbal, Shane számol háromig, de észreveszi Styles lábát a kötélen. Folytatódik a küzdelem. Owens és Shane lökdösödnek, Styles végül megérkezik a Forearmmal és a Styles Clash-el – legyőzi Kevin Owenst és megvédi a bajnoki címét!


Jinder Mahal (c) vs. Shinsuke Nakamura – WWE Bajnoki címmérkőzés

Nakamura látványos bevonulása különleges volt. Szép és lehengerlő. A küzdelem végül kezdetét vette, Nakamura jobban indított és irányítani is tudott a bajnok felett. Jinder támadt, de nem ért vele sokat.

Tovább irányított a Japán szupersztár, érkezett volna a Kinshasa, azonban ekkor megérkeztek a Singh testvérek és sikeresen beavatkoztak a küzdelembe. Nakamura ugyan elintézte őket, azonban jött a Backlash ismétlés amit Orton ellen láttunk: Jinder felugrott, jött a befejező mozdulat és legyőzte tisztán Shinsuke Nakamura-t.. Valamint egyedül lett aki letudta győzni őt. A közönség el sem hiszi, ahogy jómagam sem.


Brock Lesnar (c) vs. Roman Reigns vs. Braun Strowman vs. Samoa Joe – Universal Bajnoki címmérkőzés

Megszólal a gongszó, Joe Lesnarral – Strowman pedig Romannel kezd. Végül Lesnar és Roman marad talpon, kezdődhetett az ő csatájuk – azonban Lesnar egy Suplexxel elintézte őt is és Joe-t is. Megérkezett Strowman – szemtől-szembe egymással a két úriember, az aréna pedig felrobban. Nem tudnak egymáshoz nyúlni, visszatérnek Romanék.

Ismét egymás ellen a két nehézsúlyú, miután kitakarították a ringet. A bunyóból Strowman jön ki jobban, elintézi Lesnart is és Romant is. Joe ezután befogja Lesnart a Clutchba, azonban megérkezik Roman egy hatalmas Spearrel. Visszatér Strowman és pusztít! Felkapja a bajnokot a vállára majd egy Powerslammel rávágja a kommentár asztalra.

Joe teret nyerne magának, de Strowman nem hagyja. Elintézi őt is és Romant is, majd ismét belevágja Lesnart a másik kommentátor asztalba. Lesnar fekszik, Strowmannek pedig ennyi nem elég és ráborítja – eltemeti a bajnokot a harmadik kommentár asztallal! Megérkezik több orvos is és egy mentőágy is amivel végül elszállítjak a bajnokot, Strowman pedig tovább pusztít immáron a lépcsővel! Bekerülnek Romannel a ringbe, Roman ad neki egy párat a lépcsővel aki attól kirepül a ringből. Megérkezik Joe, pár tuskísérlet – azonban győztes még közel sincs.

Roman feltámad és lecsapni egy Superman Punch-al, azonban Joe is hárítana a Clutchal – de megérkezik Strowman egy Chokeslam-et alkalmazva, győztes továbbra sincs.

A bejáratnál megjelenik Lesnar aki visszatér és pusztít! Elintézi mindegyik srácot, bár Strowmannel kissé nehéz dolgva van és nem is bír vele. Roman feltámad majd három öklössel elintéz mindenkit, jön a Spear Lesnarra de a bajnok felrántja a vállát. Folytatódik a gigászi csata, Joe irányítana de megérkezik Joe aki elintézné Romant, de Strowman megérkezik. Egy Powerslam Joe-ra, a bíró számol – de Lesnar ment. Roman lecsap egy öklössel, de ő is kap egy Powerslam-et – a bajnok ismét ment. Strowman felkapja Lesnart a vállára, Roman pedig egy hatalmas Spearrel lecsap. Lesnar készül az F5-re, de megérkezik Joe aki végül elkapja az F5-t – de Roman menti a meccset.

Roman feltámad három Superman Punch-al, majd készülne a Spearre, de Lesnar hirtelen fordít és már adja is az F5-t. A győztes és továbbra is WWE Universal Bajnok, BROCK LESNAAR!


Visszanézhető ADÁS:


 

Talán ezek is érdekelhetnek:

1 válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.