WWE Survivor Series 2016. – Összefoglaló

Az idei Survivor Series Kanadából jelentkezik, azon belül Toronto-ból ahol megrendezésre került az NXT:TakeOver, illetve itt lesz a hétfő esti RAW is.

Ha azt gondolod, hogy az est mérkőzése a Goldberg kontra Brock Lesnar volt.. Tévedsz! Izgalmasabbnál izgalmasabb, jobbnál jobb meccseket láthattunk tegnap este.

SmackDown Live vs RAW (5 on 5 Elimination Women’s Tag Team mérkőzés)

A PPV-t nem mások indítják mint a szervezet hölgyei, akik saját Brand-jüket képviselve egy 5 az 5 elleni csatában mérhetik össze az erejüket. (Az Elimiantion csata szabályainak értelmében nem lehet megszerezni egyetlen kopogtatás vagy feladatás által a győzelmet. Ha valakit kiszámol a játékvezető, valamint ha sikerül valamelyik ellenfelének 3 másodpercig pin-ben tartani vagy kopogásra bírni, akkor az a személy elhagyja az aréna területét és nem segítheti tovább csapattársait. Ha egy alakulatnak minden tagja kiesik a küzdelemből, akkor elveszítik a mérkőzést.) Először a RAW, majd a SmackDown Live női Szupersztárjai vonulhattak be a szorítóba, azonban egy valaki nem érkezett meg. Kis idő elteltével láthattuk, hogy Nikki Bella a szervezet egyik ápolója, valamint Daniel Bryan és Natalya mellett a földön hever. Minden bizonnyal egy támadást indítottak a korábbi Díva Bajnok felé, amit követően a SmackDown Live csapat edzője Natalya volt kénytelen csatlakozni a bandához ötödik tagként.
A ringben Alicia Fox és Carmella indítottak, amit követően folyamatosan sor került minden egyes résztvevő ringbe lépésére. A harc észlelhetőek voltak a RAW hölgyei, pontosabban Sasha, Charlotte és Bayley között kiéleződött ellentétek és konfliktusok. Mindhárom Szupersztár szeretett volna inkább a másik helyett szerepelni, valamint a csapat vezető karaktereként tevékenykedni…A küzdelem első távozója nem más volt mind Carmella, akit Alicia Fox-nak sikerült kopogtatni. Pár pillanat elteltével a kiesett Carmella helyére érkező Alexa Bliss képes volt Alicia-t búcsúztatni a találkozótól, így ismét egyenlő számú hölgy szerepelt mindkét csapatban. A csata következő kiesője a SmackDown Live csapatából hullott ki, aki nem más volt, mint Naomi. A csata negyedik kiesője nagy meglepetésre Sasha Banks volt, akit Natalya búcsúztatott a mérkőzéstől. Látszólat a kopogtatást követően a kanadai díva arcára kiült a döbbenet. A sor folytatódott, hiszen kicsivel később ismét egy SmackDown hölgy volt kénytelen távozni Charlotte jóvoltából, aki nem más volt mint Natalya.
A SmackDown Live csapatában Becky Lynch és Alexa Bliss maradtak, akik között szintén komolyabb konfliktusok és ellentétek éleződtek ki a hetek során. Becky volt képes ezt követően kiejteni a RAW-tól Nia Jax-et, aki nem távozott nyom nélkül az arénából. A kiesését követően megtámadta a SmackDown Live Women’s Bajnokát, aki ezt követően még egyedül is maradt, hiszen a közjáték után Alexa Bliss-t Charlotte képes volt kopogtatni. Végül a túlerő győzött és Bayley ejthette ki az utolsó ellenfelét, amivel a RAW női Szupersztárjai megszerezték a győzelmet…A csatát követően az ünneplés elmaradt, hiszen Charlotte nekiesett RAW-s csapattársának Bayley-nek.

https://www.youtube.com/watch?v=lyeYIZLgQSQ

A Backstage-ben James Ellsworth-öt láthattuk sétálni, aki találkozik Karl Anderson és Luke Gallows csapatával, akik kicsit sértegetik a srácot. Mick Foley jelenik meg, aki inkább arra kéri a csapata tagjait, hogy a hamarosan kezdődő csatájukkal legyenek elfoglalva. Mick szerint James képes volt kétszer is legyőzni AJ Styles-t, valamint tudja, hogy komoly és fontos álmokat szeretne valóra váltani Ellsworth a WWE-ben. Mivel Foley nagy James szurkoló tudna neki abban segíteni, hogy a RAW színeiben lehessen az egyik legjobb. Ellsworth nagyra értékeli az ajánlatot, azonban a SmackDown az otthona és a szíve a kékért dobog.

The Miz vs Sami Zayn (WWE Interkontinentális bajnoki címmérkőzés)

A bevonulásoknál egyértelműen a kanadai közönség a hazafi Sami Zayn mellett tette le a voksát, akitől egy címszerzést szerettek volna látni. Bár nincs feltüntetve, azonban itt is egy SmackDown Live vs RAW csatát láthatunk, ahol a Bajnok az előbbit, míg a kihívó az utóbbit erősíti. A csata pörgős volt, amiben komoly szerepet kapott a Figure 4 Leg Lock, amit először The Miz, majd Sami volt képes értékesíteni, ezzel nehéz perceket okozni ellenfelüknek. Amikor Zayn tudta szorításában tartani a Bajnokot, akkor hirtelen megszólalt a gong, azonban Miz nem kopogott és nem adta fel a harcot. Maryse volt az, aki a csata végét jelezte, viszont a játékvezető ekkor jelezte, hogy ez mindössze csak vaklárma volt és folytatódhat tovább az összecsapás. Az ünneplő Sami-t ekkor Miz egy hirtelen fordítással kopogtatni tudta, amivel megszerezte a győzelmet és megvédte az Interkontinentális Bajnoki címet.

https://www.youtube.com/watch?v=SmCCYd-SJ8g

A Backstage-ben Dean Ambrose és AJ Styles találkoztak, akik most még csapattársként szerepelhetnek, azonban a következő PPV-n, a TLC-n ellenfelek lesznek. Mindketten meglehetősen indulatosak a következő PPV-vel kapcsolatban, ahol a Lunatic-nak ismét lehetősége lesz megszerezni a WWE Nehézsúlyú Világbajnoki övet a Phenomemal One ellen…Shane McMahon érkezik, aki véget vet a szócsatának, mielőtt tettlegességig fajulna. O-Mac elmondja, hogy nem érdekli, hogy mit csinálnak a Survivor Series után. A mostani adáson már vesztettek egyszer a RAW ellen, nem engedhetnek meg maguknak még egy vereséget, így muszáj lesz AJ-nek és Dean-nek egy oldalán, egymás mellett állnia.

SmackDown Live vs RAW (10 on 10 Elimination Tag Team mérkőzés)

A SmackDown Live és a RAW pár csapatát válogathatták össze a General Menedzserek és a Commissioner-ek erre az összecsapásra, ahol hasonló szabályok uralkodnak, mint a korábban már látott Elimiantion küzdelemben. Egyetlen változást hoz majd ezt a küzdelem, ami nem más, mint a Tag Team szabály. Ha egy Tag Team valamelyik tagját kiejtik, akkor a csapattársa számára is azonnal véget ér a küzdelem.
Először a RAW, majd a SmackDown Live csapat érkezett meg az arénába, amit követően megszólalt a gong és kezdetét vette a 10 a 10 elleni összecsapás…A harc első kiesője a Fandango-Tyler Breeze duó volt, akiket Kofi Kingston volt képes búcsúztatni a küzdelemtől…
Nem élvezhette sokáig a New Day a sikert, hiszen az Uso srácok kiejtették a RAW Tag Team Bajnok csapatát. A harmadik távozó a SmacDown színeiből esett ki, aki nem más volt, mint a Hype Bros csapata, ezt köveőten pedig Chad Gable és a Shining Stars tagja, Primo ellen csatázott. Jason Jordan érkezett, aki képes volt Chad-el karöltve egy látványos Top Corner Bulldog-ot értékesíteni, ami után kopogtatni tudták Primo-t. Ezzel a pin-elt fél és Epico és búcsúzott a csatától. Ezt követően pár szépen kivitelezett Dive-ot tekinthettünk meg egyenesen a ring mellett sorakozó Szupersztárokra. A következő kieső nem más volt mint Jason Jordan és Chad Gable, hiszen Jason elszenvedte a Magic Killer-t, ami után nem tudott kirúgni a kopogtatásból. Luke Gallows és Karl Anderson Jordan kiejtése után kénytelenek voltak távzni, akiket Rhyno volt képes búcsúztatni a küzdelemtől. Rhyno nem élvezhette sokáig a sikerét, hiszen Enzo kiejtette a SmackDown Live Tag Team Bajnokait. Az Uso Ikrek maradtak a szorítóban Enzo és Cass, valamint Sheamus és Cesaro csapatával szemben. A fivérek kiosztottak egy Superkick-et, majd egy Samoa Splash-t Enzo-nak, aki nem tudott kirúgni a kopogtatásból…Az utolsó két csapat nem más volt, mint Sheamus és Cesaro, valamint Jey és Jimmy Uso. Végül az ír és a svájci Szupersztárok voltak képesek győzelmet szerezni, amivel a RAW megszerezte második győzelmét a PPV folyamán a SmackDown Live ellen.

https://www.youtube.com/watch?v=-rCpo6lbNus

The Brian Kendrick vs Kalisto (WWE Cruiserweight bajnoki címmérkőzés)

A csatának nagyobb a tétje, mint a Cruiserweight Bajnoki öv, ami nem más mint egy esetleges Kalisto győzelemnél a Cruiserweight Divízió SmackDown Live-re költözése. Ha a luchador képes lenne sikerrel járni a csatában, akkor Shane McMahon és Daniel Bryan nemcsak egy új bajnokkal, hanem az összes Cruiserweight Szupersztárral gazdagodna.
Egy pörgős és fordulatos csatát láthattunk, aminek a végén egy nem várt befejezést láthattunk, a “sérülést szenvedő” Baron Corbin jelent meg és támadta meg először Brian-t, majd Kalisto-t, amivel a Bajnoki övet megtartotta diszkvalifikációval a Cruiserweight Divízió címvédője.

SmackDown Live vs RAW (5 on 5 Elimination Tag Team mérkőzés)

Talán a legjobban várt és legkiemelkedőbbnek ígérkező SmackDown Live vs RAW összecsapás lesz a két Brand 5 legjobb Szupersztárjának csatája. Először a SmackDown Live kabalája, James Ellsworth érkezik a szorítóba, akit a SmackDown Live csapata követ.
A 10 főszereplő érkezését követően kezdetét vehette a mérkőzés, amiben először a két címvédő, AJ Styes és Kevin Owens léphettek ringbe egymás ellen.
A küzdelem kemény, pörgős és kiszámíthatatlan volt, amiben a legelső távozó nem más lett, mint Dean Ambrose. A Lunatic összeverekedett csapattársával, AJ Styles-el, amit követően Braun kopogtatni tudta Ambrose-t. A második kieső Braun lett, akinek a ring alá bebújó James megfogta a lábát, Strowman így nem tudott visszatérni a ringbe. Kiszámolással Braun kénytelen volt távozni a csatától, azonban otthagyta a névjegyét és “megsemmisítette” a kabalát. A 4 a 4 elleni harcból legelőször Kevin Owens-nek kellett távoznia, azonban nem szokványos módon, Jericho listájával támadt ellenfelére, amit a játékvezető nem tudott tettek nélkül végignézni. KO-t diszkvalifikálták, ami miatt nem segíthette a későbbiekben a RAW csapatát. Orton a pillanatnyi zavart kihasználva kiosztott egy RKO-t Chris Jericho-nak, akit ezt után képes volt lekopogtatni és kiejteni.
2 a 4 elleni csatában kellett az egykori Shield-es Seth-nek és Roman-nek helyt állniuk a SmackDown csapata ellen. Roman képes volt Shane-t kiejteni a küzdelemből egy óriási Spear-t követően, ami után úgy kellett kitámogatni az aréna területéről O-Mac-et.
A küzdelem során visszatért Dean Ambrose, aki egykori csapattársaival karöltve megalkotta a Shield-et egy pillanat erejéig, ahol AJ Styles-nak osztottak ki egy kemény Triple PowerBomb-ot. A Tag Team Finisher-t követően Seth ki tudta ejteni a Bajnokot, amivel a Wyatt Family két tagja maradtak a SmackDown Live csapatában…A csata végén megjelent Luke Harper, akinek a segítségével Seth Rollins és Roman Reigns is kiesett. Ezzel a fordulattal a SmackDown Live csapata tudott győzelmet szerezni.

https://www.youtube.com/watch?v=rhVGZqTnQ5Y

https://www.youtube.com/watch?v=G15zALvfWnI

Goldberg vs Brock Lesnar

A két Szupersztár bevonulását követően kezdetét vehette az összecsapás, amiben a győzelmet Goldberg tudta megszerezni kevesebb mint 2 perc alatt.

https://www.youtube.com/watch?v=vbB2lriSf1U

Ezzel zárult a Survivor Series, ami talán az egész PPV legjobban várt küzdelmén a legnagyobb csalódás volt. A várva várt küzdelemben láthattunk mindössze 3 mozdulatot, amivel Goldberg képes volt legyőzni ellenfelét.

https://www.youtube.com/watch?v=PBa1AYiQZfY

Forrás: WWE-Pankráció

Talán ezek is érdekelhetnek:

3 hozzászólás

  1. 2016-11-21

    […] A 2016. november. 21-ei hétfő esti RAW Kanada városából, Toronto-ból jelentkezik ahol tegnap este láthattuk a Survivor Series-t. […]

  2. 2017-01-05

    […] szerződése a WrestleMania-ig minden heti adáson megjelenik, illetve 3 meccset foglal magába a Survivor Series után. Ebből a három meccsből első lesz a 30 fős Royal Rumble mérkőzés, majd egy Goldberg vs. […]

  3. 2017-07-15

    […] Survivor Series 2016. – Összefoglaló […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.