WWE RAW 2016. október. 31 – Összefoglaló

Mi mással is indulhatna a hétfő esti RAW, mint a 2 héttel ezelőtt visszatérő Goldberg-el. Így is van, ő nyitja a show-t.

Goldberg a publikum elcsendesedését követően mikrofont fogott és csak annyit mondott, hogy “Brock Lesnar, 3 hét”. Azonban nem tudta folytatni mondanivalóját, mert Paul Heyman hangja szakította félbe a legenda dialógusát. A menedzser bemutatkozott, amit hallva a közönség meglehetősen pozitívan reagált, jelezve ezzel, hogy vevőek lennének egy pörgős, kemény szócsatára. Paul előtt a komplett aréna elkezdi Goldberg nevét kántálni, amit hallva a legenda a sarokba ül és elkezdi kicsit hergelni a közönséget, hogy minél hangosabban és a minél dominánsabban folytassák a tevékenységüket. Heyman a publikum lassú elhalkulását követően kijelenti, hogy a rajongók kezdik igen csak felidegesíteni őt. A mentor elmondja, hogy minden csepp tisztelet, ami a földön csak létezik Goldberg-é Heyman szemében, azonban mint leendő ellenfele mentora szeretne belépni mellé a ringbe. Tisztában van Goldberg képességeivel és azzal, hogy Paul nem lenne képes felvenni a saját fizikai adottságaival a versenyt a legenda ellen. Ezért csak beszélni szeretne vele, szemtől szemben.

Heyman emlékezteti Goldberg-et, hogy ezidáig egy összecsapást vívott Brock Lesnar ellen, amiben sikerült megszereznie a Bill-nek a győzelmet, azonban ez a veretlenség minden bizonnyal meg fog törni. Brock Lesnar-nak komoly tapasztalatai és élményei vannak a Streak-ek megtörése terén, egyszerűen csak kérdezze meg erről Undertaker-t. Paul kijelenti, hogy Brock Lesnar már nagyon várja ezt az ütközetet és nem biztos, hogy képes lenne türelemmel kivárni a Survivor Series-t. Ezért Brock itt és most akarja lebonyolítani a bunyót. Goldberg ennek hallatán hatalmas mosollyal az arcán tapsolni kezdett, jelezve, hogy készen áll a verekedésre. Heyman felkonferálja ügyfelét, amit követően megszólalt a Bestia bevonuló zenéje. A közönség talpon állva várta, hogy mikor érkezik meg Lesnar és indul a várva várt bunyó a két fél között. Azonban csalódnia kellett a rajongóknak és Goldberg-nek, hiszen sehol sem látták a fenevadat. A zene fokozatos elhalkulását követően Paul Heyman a sarokban kacagott.
Paul tréfáját követően Goldberg elindult Heyman felé, aki a sarokban térdelt le és húzta össze magát. Ekkor Rusev érkezett a bejárat felől, akinek a bevonulása alatt a rajongók a “We Want Lana” mondatot kezdték el kántálni. A Bolgár Bestia egy egyszerű mondattal indította a beszédét, amiben megkérdezte Goldberg-et, hogy mégis kinek gondolja magát? Egy rövid dialógust követően Rusev támadást indított a legenda ellen, azonban egy kemény Jackhammer-t kapott visszajelzésül. Paul Heyman nem hagyta el időben a szorítót, így Ő egy Spear-t szenvedett el Goldberg-től.

Brian Kendrick (c) vs TJ Perkins (Cruiserweight bajnoki címmérkőzés)

A küzdelem előtt láthattuk, amit a Backstage-ben egy mentő távozott, amiben Paul Heyman-t kellett elszállítani az aréna területéről.
T.J. és Brian érkezését követően kezdetét vehette a küzdelem, amiben Perkins megkapta a lehetőséget, hogy visszaszerezze a Bajnoki övet, amit elvesztett Kendrick ellen. A mérkőzés során kiszámolással T.J. szerezte meg a győzelmet, hiszen a Bajnok nem szeretett volna visszatérni a ringbe. (Talán közre játszott a csata befejezésénél egy Hurricanrana, aminek következtében Perkins nagyon csúnyán érkezett a ring sarkára.) A kiszámolás után Perkins a ringen kívül még megtámadta a címvédőt és ugyan a csata után, de kopogásra bírta submission mozdulatával.

Mick Foley szegmens

A Backstage-ben Mick Foley diskurál egy stábtaggal a friss Halloween-i felsőjéről. Braun Strowman érkezett, aki határozottan kijelentette, hogy nem bohóckodni akar minden egyes héten, hanem komoly megmérettetést szeretne, igazi ellenfél ellen. Mick Foley ekkor kicsit kiborulva tájékoztatta Braun-t, hogy senki sem kaphat úgy lehetőséget, hogy megrémiszti a General Menedzsert. Ez egy rendkívül rossz példamutatás lenne az öltöző többi tagjának. A mostani adáson megrendezésre fog kerülni egy RAW Battle Royal küzdelem, aminek a győztese kvalifikálja magát a Survivor Series-en megrendezésre kerülő RAW-SmackDown Tag Team csatára. Foley ekkor beinvitálja a harcba Strowman-t, ha komoly harcot és lehetőséget szeretne, akkor szerezze meg a kvalifikációs jogot.

Mick Foley érkezik a szorítóba, aki elmondja, hogy egy nappal korábban a Hell In a Cell-en megrendezésre került egy Triple Main Enevt, amiben nemcsak a WWE történelmének legelső női Hell in a Cell küzdelmét tekinthettük meg Charlotte Flair és Sasha Banks között. Hanem megrendezésre került Seth Rollins és Kevin Owens közt egy keményebb ketrecmérkőzés, amiben komoly szerepe volt Chris Jericho-nak is.
Foley szavai után érkezik a két Szupersztár. Kevin Owens zenéje szólal meg, amire pozitív visszajelzéssel reagál a publikum. A bevonulásukat követően a közönség a Y2J nevez kezdi el kántálni. Kevin Owens szerint Mick Foley kisebb tragédiaként éli meg, hogy az első számú Draft Pick-jük nem tudta ellene megszerezni Universal Bajnoki övet. Sőt talán az még jobban dühíti, hogy a Universal Bajnoki övet egy Hell In a Cell csatában tudta KO megvédeni, amivel az öv történelmében Ő az első ketrecharc nyertese. Chris Jericho ezt követően kijelenti, hogy aki látta őket tegnap, abban nem merülhet fel kétség afelől, hogy remekül képesek csapatként dolgozni. Foley ezt kénytelen elismerni és szeretné, ha Ők ketten a RAW csapatát erősítenék a Survivor Series-en.
Chris és Kevin kicsit még szórakoznak Mick-el, miszerint nem Seth Rollins-ra, hanem rájuk van szüksége…Végül Foley felkapja a vizet és kijelenti ,hogy Stephanie akarta, hogy meghívja őket, pontosabban csak Kevin Owens-t. Chris Jericho-ra nincs szüksége. Viszont Mick szeretné mindkettejüket látni a csapatban…Ekkor Roman Regins zenéje szólalt meg, aki a bejárat felől a szorítóba sétált. A közönség a bevonulását követően a “Roman Suck” mondatot kezdték el kántálni, amire a Szupersztár mosolyogva csak annyit mondott, hogy “Boldog Halloween-t nektek is srácok”. Egy kisebb szócsatát követően Chris Jericho nem volt hajlandó felírni Roman-t, vagy a közönség bármelyik tagját a listájára, hiszen nem gondolta őket fontosnak és érdemesnek rá. Végül Reigns kijelentette, hogy még érez a Hell in a Cell után komolyabb fájdalmat, viszont nem szeretné halasztani a lehetőségér arra, hogy végre befoghassa Chris Jericho száját. Mick Foley ezt követően meghozza a döntését, aminek értelmében a mostani adáson ringbe fog szállni egymás ellen Roman és Chris.

Battle Royal mérkőzés (Tét: Raw csapatba kerülés a Survivor Series-re)

Braun Strowman a meccs végén Sami Zayn-el maradt a ringben, Sami-nek majdnem sikerült kiejtenie, azonban Strowman ismét dominált és megnyerte a mérkőzést. (Meccs résztvevők: Cesaro, Sheamus, Bo Dallas, Neville, R-Truth, Goldust, Jinder Mahal, Darren Young, Titus O’Neil, Curtis Axel, Sami Zayn és Braun Strowman)

A Backstage-ben a New Day csapata Charles Wright, korábbi WWE pankrátor pár karakterének kinézetét öltötték magukra. Big E. Kama Mustafa-ként, Xavier Papa Shango-ként, míg Kofi The Godfather-nek öltözött.

Rich Swann, Lince Dorado és Cedric Alexander vs. Tony Nese, Drew Gulak & Ariya Daivari

A Crusierweight Szupersztárok küzdelmében Rick Swann volt képes megszerezni csapatának a győzelmet egy kemény rúgást, majd egy látványos Pin-t követően.

Charlotte Promo

Charlotte érkezik a szorítóba, aki több érvet támaszt az iránt, hogy Ő a legjobb ebben a bizniszben és egyetlen egy olyan nő sincs a cégnél, aki képes lenne felvenni a versenyt vele. A szervezet másik bajnokát is képes lenne akárhol és akárhol legyőzni. Sem Alexa Bliss, sem Carmella nem érhet fel hozzá. Charlotte Flair ezt követően kitér arra, hogy Mick Foley a RAW Women’s csapatba betette Bayley-t, akit szeretne a Bajnok ezúton kihívni maga mellé a szorítóba…Bayley megérkezik, aki elsőként szeretne gratulálni Charlotte-nak és Sasha-nak is, hiszen egy eszméletlen csatát hoztak létre a Hell in a Cell főeseményén. Kettejük beszélgetése kezdett egyre jobban elmérgesedni, aminek a végén kijelentette Chalrotte, hogy nagyon kíváncsi, hogy mire lesz képes Bayley mostani ellenfele ellen…Ahogy a bejárat felé mutatott a címvédő, Nia Jax érkezett, aki a Main Roster-ben tartózkodása alatt még nem talált komolyabb ellenfélre.

Bayley vs Nia Jax (Tét: Raw csapatba kerülés a Survivor Series-re)

A győztes Nia Jax.

Sheamus and Cesaro vs The Shining Stars

A Tag Team küzdelemben még eléggé kivehetőek voltak a Sheamus és Cesaro közti ellentétek, azonban a csata végén már egy egységesebb duó benyomását keltették, amivel sikerült megszerezniük a győzelmet.

Halloween Street Fight: Luke Gallows vs Enzo Amore

Enzo és Cass a Halloween ünnepének megadva a hangulatot a Toy Stroy két főszereplőjének Woody-nak és Buzz-nak öltözve jelentek meg az arénában, amit követően kezdetét vehette az összecsapás. Egy pörgős és kemény mérkőzést láthattunk, amiben a győzelmet egy Corner DDT-t követően Enzo tudta megszerezni kopogtatással.

Roman Reigns vs Chris Jericho (United States bajnoki címmérkőzés)

A mostani RAW főeseményén Roman Chris Jericho ellen léphetett ringbe, ahol megjelent Y2J mellett a ring sarkánál Kevin Owens is…A harc végén Roman képes volt értékesíteni a Spear-t, azonban Kevin berobbanása miatt nem tudott kopogtatással győzelmet szerezni. KO támadásának következtében a játékvezető diszkvalifikációval vetett véget az összecsapásnak. Seth Rollins érkezett, aki megtámadta a Universal Bajnokot, majd Jericho-t is, ezzel segítséget nyújtva Roman Reigns-nek.

A RAW végén KO és Y2J elhagyták az arénát, az egykori csapattársak pedig egy szót sem szólva egymást figyelték…Ezzel zárult a Halloween-i RAW, amit majd a SmackDown Live adása fog követni.

 

A cikk nem teljes, részletes összefoglaló-update délután várható!

Talán ezek is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.