WWE RAW 2016. november. 14 – Összefoglaló / Szemtől szemben

Buffalo városából jelentkezik a hétfő esti RAW, már csak 6 nap van a Survivor Series-ig.

Rögtön az adást a roster szupersztárjai nyitják a rámpán felsorakozva, a két GM; Stephanie McMahon és Mick Foley pedig a ringben mikrofonnal kezükben köszöntik a WWE univerzumot, majd a szupersztárok felé szól

Mint mondja, a rámpán felsorakozó szupersztárok a WWE legjobbjai, vasárnap pedig a Survivor Series-en pedig ezt bizonyítani is fogják. Említésre kerül, hogy ma este érkezik a SmackDown két GM-je is, Shane McMahon és Daniel Bryan. Majd folytatja, hogy Bryan a RAW szupersztárjait lustának nevezte, azonban Stephanie bejelenti, hogy nem és ezt ma este bizonyítani is fogják, így bejelenti az este mérkőzéseit.

Kevin Owens & Roman Reigns vs Cesaro & Sheamus (Tag Team mérkőzés)

Míg Sheamus és Cesaro azon veszekednek, hogy ki kezdje a mérkőzést (kő-papír-ollóval döntik el), addig Owens teljesen nyugodtan hagyja, hogy Roman kezdje a meccset.

Kezdődik a mérkőzés – Cesaro és Roman kezdi a meccset. Cesaro jobban indított, folyton támadta Roman-t, míg Roman-nek csak két pofon sikerült így Sheamus ki is feküdt, majd Cesaro próbálkozott a Sharpshooter-el azonban ellenfele kötél alatt kigurult a ringből.. Owens egyből odamegy Roman-hez, hogy számon kérje az elmúlt perceket, veszekedés veszi kezdetét, majd Cesaro a kötelek felett érkezik egy Corscrew Plancha-val ami után Roman és Owens is kifeküdt. Reklám után már Roman-t láthatjuk előnybe, egyszerűen intézi el Sheamus-t, azonban Cesaro megmenti a mérkőzést – Owens is beszállt, Cesaro így kapott egy Superkick-et, majd Roman-től egy Superman Punch-ot, be is fejezték volna a meccset, Roman készült a Spear-re, azonban Owens bepacsizta magát, újabb veszekedés vette kezdetét; Owens folytatná a mérkőzést, azonban Sheamus lecsap egy Brouge Kick-el, majd Roman azonnal észbe kapott és leadott egy Spear-t a kelta harcosnak, ezután Owens-t ráhúzta Sheamus-ra és megnyerték a mérkőzést.

A backstage-ből kapunk bepillantást, ahol a három érintett sorakozik egymása mellett. Jericho megpróbálja összefogni a triót, sőt ajándékkal is készült számukra. Rollins dobozában egy sál lapul, de ezt Seth a tőle telhető legfinomabb módon utasítja vissza, és inkább a későbbi viszontlátás tudatában tovább áll. Jericho nem bánja, neki elég ha Strowman viseli a kiegészítőt, de az óriás azonnal tudatosítja: neki Chris sálja kell. Y2J eleinte akadékoskodik, kihangsúlyozza, hogy ez a darab 750 dollárba került, de végül enged a szónak és átadja a sajátját. Ő megelégszik azzal, amit Braun-nak szánt, s ahogy kibontja a dobozt láthatjuk, hogy ez a szupersztár méreteihez van szabva. Strowman ezután beletép Jericho sáljába, amit Chris elképedve figyel. Braun közéi vele: nem kedveli a sálakat, sőt magát Jericho-t sem.

Bo Dallas vs Sami Zayn 

Nem vacakolt sokat az Interkontinentális bajnoki cím első számú kihívója, könnyed győzelemmel üzent Dolph Ziggler-nek.

Brian Kendrick próbálja összefogni a Cruiserweight divíziót a színfalak mögött azáltal, hogy kihangsúlyozza jövőjük fontosságát, ami nagyban függ az ő vasárnapi teljesítményétől, hiszen ha győz maradnak a RAW-n, ha viszont veszít mennek a SmackDown Live-ra.. A kis társaság nem igazán veszi komolyan, pontosabban fogadja el egyfajta főnökként a bajnokot. A kisebb “lázadást” Perkins kezdi, aki a duma helyett inkább egy újabb meccset, visszavágót akar a címre. Swann közbeszól, igazán nem akar tiszteletlen lenni a korábbi címvédővel, de ugyanakkor kiemeli a tényt, miszerint az elmúlt időszakban kétszer is legyőzte Kendrick-et. Noam Dar is felszólal azon az alapon, hogy múlt héten lecsapta a bajnokot – ezáltal is jogot érez ahhoz, hogy kihívhassa. Cara is felbukkan, de ő inkább Kalisto barátját védi a párbeszédben. Dulakodás kezdődne, de a srácok megelőzik a komolyabb balhét.

New Day vs Chris Jericho & Braun Strowman & Seth Rollins – (6 fős Tag Team mérkőzés)

Kofi kezd a bajnok triótól, miközben a túloldalon Chris pörgi túl a dolgot azzal, hogy bizonygatja Ő a kapitány, tehát ő kezdi a meccset. Ebből nem enged, Strowman megunja és egyszerűen leinti, de Rollins is hagyja, így kezdetét veheti a meccs, amiben Jericho kezd jobban, ám a közönség New Day Rocks Chant-je kizökkenti, így Kofi át tudja venni az irányítást. Rollins és Woods hozza a következő szakaszt, Seth-nek nem igazán okoz gondot a játékkirály, egy Slingblade után beváltja Jericho-t, amit egy szép Tag Team manőver követ. Y2J elkezdi “oktatni” Rollins-t, de ebbe csúnyán belefő, amint Woods magához tér. Érkezik Big E, majd a Splash – Jericho viszont kitör a tusból. Nehezebb pillanatokat él át Chris, de végül nagy nehezen eljut a váltásig, Rollins várná ezt, de Y2J inkább Strowman mellkasára csap, amivel munkára inti az óriást. Látva, hogy a stílus miatt könnyen zakót kaphat, inkább ki iszkol a ringből.. Strowman ezután ismét nem okoz csalódás: nem nagyon lehet megálljt parancsolni neki. A reklámot követően is Braun dominál azáltal, hogy Kofi-t gyötri. Rollins nem sokkal később önkényesen beváltja magát, és tovább folytatja Kingston gyepálását, de emberünk fordít a kockán egy dupla térdessel.. Rollins váltani akar, Kofi is, de végül csak Seth-nek sikerült Strowman-nel, aki végül megakadályozza, hogy Kingston elérjen a társakhoz.. Hamarosan elérkezünk a záró szakaszhoz, a New Day első sorban Strowman-t próbálja likvidálni, de az könnyűszerrel intézi el Kofi-t, majd Big E-t is. Rollins közben Woods-al van meccsben, jönne a Pedigree, de Jericho beváltja magát. Woods ezzel a közjátékkal ki tudja hajítani a kötelek felett Seth-et a ringből, Jericho pillanati jönnek, legalábbis szerinte. Xavier megpróbálja kopogtatni, de ez nem jön össze. Sőt, Jericho váratlanul hatékonyan dolgozik össze Strowman-nel, aki ellentmondást nem tűrő módon fejezi be a küzdelmet Woods kopogtatásával. Braun egyfajta “Látod, így kell ezt” tekintettel néz Seth-re, Jericho is elkezd rátenni egy lapáttal, de Rollins kioszt neki egy Pedigree-t.

Backstage jelenet, Foley és Stephanie tanácskoznak csapatukról. Heyman lép az irodába majd kijelenti, hogy imádja nézni a McMahon család versenyszellemét. Stephanie arról érdeklődik hogyan érzi magát a képviselő a Goldberg-től elszenvedett Spear után, Heyman pedig erre elmondja, hogy a lélegzetvétel is fáj, de Goldberg vasárnap este nem vele, hanem ügyfelével Brock Lesnar-ral néz szembe. Ha bárki látni akarja egy élet verését a Fenevad által, vasárnap láthatják. Brock Lesnar a RAW-t fogja képviselni, ugyanakkor Heyman kifelé menet megjegyzi, hogy a SmackDown csapata elég jónak tűnik.. Biztos ami biztos alapon, Foley biztonsági személyzetet rendel az arénába a Face-Off idejére.

The Brian Kendrick vs Sin Cara – (Cruiserweight divízió mérkőzés)

Kendrick azonnal letámadta Cara-t még a gong előtt, így a mexikói győzelmi esélyei alaposan csökkentek. Vállalni tudta a csatát, de a bajnok ismét lerohanta, s immár meccskörülmények között tartotta ostrom alatt. Cara-tól egy fordításra tellett, abból kopogtatni próbált, de a címvédő persze kitört. Nagy nehezen újabb rohamokat indított a mexikói, egy sikeres Suicide Dive-on felbuzdulva megpróbálkozott még egyel, de ezt már hárította Kendrick, így a reklám előtt Cara ismét földre került. A szünet után mondhatjuk, hogy kiegyenlítettebb csatát láthattunk, amiben végül a bajnok bizonyult jobbnak egy feladásos fogást követően.

Enzo, Cass, valamint a “Club” poénkodása után láthatjuk, hogy Foley tart eligazítást a derék biztonsági személyzetnek, ugyanis a folytatásban következik Goldberg és Brock Lesnar, akik 12 esztendő elteltével találkoznak ismét a WWE ringjében.

A ringet átszelik a biztonsági személyzet tagjai, Lesnar érkezik elsőként, aki a szorítóba érve rögtön arrébb rak egy-két legényt. Goldberg elképesztő extázisban érkezik, a közönség pedig megőrül. A fantázia valósággá válik.. Goldberg face to face Brock Lesnar! Az a taktika, ami pár hete Minnesotaban nem működött, most beválik. Heyman-nek nem is nagyon kell azon lenni, hogy a publikum Goldberg mellé álljon. Semmi extra nem történik, Goldberg többször is felszólítja Heyman-t, hogy hagyja a dumát és inkább hagyja őket érvényesülni. A képviselő azonban nem tágít, akárhányszor megszakítják, annyiszor kezd bele előröl mondandójába. Lesnar végül megunja a közönség mindent elsöprő Goldberg Chant-jét, és Ő maga ordítja a mikrofonba, hogy fogják be. Heyman szerint most nagyon felidegesítették ügyfelét, akiről amúgy lerí, hogy akárhol szívesebben lenne jelenleg. Heyman persze ismét kihangsúlyozza, hogy Lesnar megveri és meghódítja majd Goldberg-et. A biztonsági személyzet is csak azért van most itt, hogy Mr. Goldberg valagát mentsék, de vasárnap bekövetkezik az elkerülhetetlen. Heyman kicsit szájára veszi Goldberg családját, amit egyre nehezebben visel a legenda.. Hamarosan elérkeznek a komoly pillanatok, Lesnar meglöki az egyik legényt, de Goldberg ezzel sem feledi Heyman szavait. Rés keletkezik a pajzson, érzik is a legények, de mire összezárnának Goldi elkezdi az aratást. Lesnar inkább kimászik a ringből, Goldberg takarít, csapkodja a legényeket, az utolsó érintetlenek pedig inkább menekülnek. Bill Goldberg egyedül a ring közepén, a tömeg őrjöng, Lesnar letépi magáról a trikót, de végül nem vállalja a fizikai kontaktust. Távozik Heyman-nel az oldalán, miközben Goldberg megünnepelteti magát a közönséggel.

Charlotte Flair & Sasha Banks vs Alicia Fox & Nia Jax – (Tag Team mérkőzés)

Sasha és Charlotte ellentéte végig nagyon érezhető volt, nem egyszer emiatt kerültek majdnem hátrányba. Nia-val egyikük sem tudott mit kezdeni, egyértelműen Alicia volt a gyenge pont, amit végül Bank használt ki egy fordítást követően. Bank Statement-be fogta Foxy-t, aki kopogni kényszerült.. Bayley kísérelte meg enyhíteni a feszkót, több-kevesebb sikerrel. Vasárnap ennél azért hatékonyabban kell dolgozni a csajoknak.

Foley próbálja tüzelni csapatuk tagjait a backstage-ben, de továbbra sem igazán derül ki, hogy mégis ki a csapatkapitány. Annak ellenére sem, hogy Jericho egyértelműen annak tekinti magát, s hogy Foley-t ez egyértelműen nem érdekli.. Hajajj mi lesz ebből vasárnap?!

Enzo Amore, Big Cass vs Gallows, Anderson vs Shining Stars, Golden Truth – (8 fős Tag Team mérkőzés)

Nem sok említésre méltó dolog történt, Gallows és Anderson hozta a meccset a Magic Killer-t követően.

Következik a főesemény, Stephanie és Foley már a ringben. A hölgy azzal kezdi, hogy van egy befejezetlen ügyük.. Ekkor fel is hangzik a tesó zenéje, és érkezik Shane O-Mac. Majd rögtön Daniel Bryan, amit követően indulhat a szópárbaj. Egy kis SD promó után Shane komolyra veszi a figurát is kijelenti, hogy a Survivor Series promótálása miatt vannak ma itt. Stephanie szerint azért vannak itt, hogy a vasárnapról tárgyaljanak, amikor is a RAW bizonyítja, hogy ők a kiemelkedő brand. O-Mac szerint ezt mondja Steph, de ez nem igaz. A SmackDown jobban draftolt, és igazság szerint jobb műsor is. Stephanie csodálkozik, hogy miért éljeneznek az emberek a RAW-n a SmackDown-nak. Shane úgy véli, hogy ameddig testvére a szerződésekkel “fenyegetőzik, addig a SmackDown igyekszik jobbá tenni a dolgokat. Stephanie jobb híján abba köt bele, hogy miért áll csatasorba Shane a PPV-n. Az emberek kedvelik őt mert a cinkosuk, és mert leugrál magas szerkezetek tetejéről, de mi történik akkor, ha a SmackDown miatta veszít? Bryan is megszólal, szerinte Steph ezekkel a kijelentésekkel egyúttal leírja Foley-t, akit az emberek szeretnek. Ő tette a SmackDown csapatába Shane-t, mert tudja róla, hogy egy igazi vezető, aki képes összehozni az embereket. Mikor ringbe lép, ugyanolyan őrült és vad, mint bárki más. Bryan azért oda is szúr Foley-nak azzal, hogy a megállapodásuk értelmében a Cruiserweight divízió akár a SmackDown-ra kerülhet, Daniel szerint pedig nagyon jól néznének ki a kék adáson. Foley érzelmesen reagálja le Daniel kijelentését – mondván hisz Kendrick-ben, és hisz Sami Zayn-ben is, aki visszahozhatja az Interkontinentális bajnoki címet a RAW-hoz. Ők nem lusták, vagy épp önteltek azért, mert két nőt raktak a Hell In A Cell főmeccsébe a történelem első női Cella meccsén. Bryan ráhagyja, mondván lehet igaza volt, de ezt vasárnap úgyis látni fogjuk. Shane kijelenti, hogy belehajszolhatta Stephanie-t ebbe a mérkőzésbe, mert ez egója nem képes ezt kezelni… Stephanie nem nagyon tud érdemleges válasszal előállni, inkább felfedi az adu ászt. Kihívja a RAW csapatának tagjait, akik ezt követően körbeveszik Shane-t és Daniel-t, mire Bryan megkérdezi tőlük, hogy azt hiszik egyedül érkeztek ma ide? Pillanatokon belül, a közönség ovációjában megjelenik Styles, majd Orton, Ambrose, Ellsworth, és Wyatt.. Elképesztő jelenetek, szemtől-szemben egymással a két csapat.. Owens köszönti őket a Kevin Owens Show-n, majd rögtön kipécézi magának a vele szemben álló Styles-t, akinek azt mondja, hogy a vállán lévő bajnoki cím semmit sem ér ezen a show-n. A világbajnoki cím nem jelent semmit? -kérdez vissza Styles. Szerinte inkább az Owens vállán lévő öv nem jelent többet, minthogy Kevin egy papír bajnok. Jönnek a catchprase-ek is Styles-tól, amikhez Owens ironikusan gratulál, utalva rá, hogy az egyiket sikerült John Cena-tól lopnia. KO szerint ez a bajnoki cím többet jelent már csak azért is mert ő birtokolja, és vasárnap bizonyítani is fogja mindezt. Styles megpróbálja elmagyarázni Owens-nek, hogy a Jericho-val való nyomulás egyúttal előrevetíti a jövőt, szóval inkább aggódnia kellene, hogy kés lesz a hátában, vagy rajta lesz a listán. KO viszont úgy gondolja, hogy Chris sosem fog hátat fordítani neki mert jobb bajnok, és mert jobb barát. Meg is öleli Jericho-t, aki ezután kioktatja Styles-t, majd felírja a listára. Wyatt következik, aki természetesen Strowman-hez szól, mondván kulcsot adott neki a királysághoz, s ezt ő így hálálja meg? Elhagyta a testvéreit, és elhagyta Bray-t is. Cserébe elpusztítják majd a szörnyet, amit maga Wyatt teremtett meg. Rollins is beszáll az eszmecserébe, a legmélyebb nyomot pedig azzal a mondattal hagyja, hogy sosem tudhatod mire számíts ha ők egy oldalon állnak Roman-nel. Ambrose-nak ez kicsit sok, járkál egy sort, majd nekitámad Jericho-nak, ami persze kirobbantja a tömegverekedést. Mindenki ütött akit ért, a bunyó legnagyobb pillanata pedig egyértelműen az volt, ahogy Rollins és Reigns felkapják a Powerbomb-hoz Styles-t, majd kivágják a ringen kívül álló többi SmackDown szupersztárra.

A RAW-nak +1 pont, folytatás pedig ma a SmackDown-on – ahol a 900. adást láthatjuk majd és a legfontosabb… Visszatér Edge és The Undertaker!

Talán ezek is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.