WWE RAW 2016. december. 12 – Összefoglaló / Utolsó adás a Roadblock előtt

A Roadblock PPV előtti utolsó RAW adás 2016. december 12-én Philadelphia városában veszi kezdetét. A New Day érkezik elsőként, ami egyben azt is jelenti, hogy a Triple Threat címmérkőzés nyitja az estét. Hatalmas lehetőség előtt a trió, győzelmük esetén ők lesznek a WWE történelmének leghosszabb ideig regnáló bajnokai.

The New Day (C) vs. Gallows & Anderson vs. Sheamus & Cesaro – RAW Tag Team Championship 

Túl sok izgalmat nem tartogatott a mérkőzés, Cesaro elképesztő erejét viszont nem egyszer megcsodálhattuk. A svájci átgázolt mindenkin, majd Sheamus-el készültek befejezni a csatát, ám Cesaro lábát lefogta Big E, miközben Kofi kiosztotta a Trouble in Paradise-t a Keltának. Jött a tus, és egyben a győzelem, amivel tehát hivatalosan is a New Day az új rekorder.. Vagy mégsem? Hamarosan kiderül..

A backstage-be kapunk betekintést, ahol is egy díszes társáság gyűlt össze a New Day tiszteletére. A bajnokok végül befutnak, kezdetét veszi az önfeledt tánc, de Stephanie szeretne tósztot mondani a trióra. Hamarosan spriccol a pezsgő, telibe Steph-re, aki persze kis híján dühromot kap.. Ennek bizony nem lesz jó vége a mókamesterekre nézve. 

Steph kér tisztaruhát az egyik alkalmazottól, amikor is Owens jelenik meg. KO azonnal uszítja a főnökasszonyt – mondván a New Day nem érdemli meg a bajnoki titulust. Kevin-nek van is egy ötlete ezzel kapcsolatban, de hogy mi azt egyelőre nem tudjuk meg. 

Braun Strowman vs. Curtis Axel 

Strowman ismét elsöprő győzelmet aratott.

Foley és Zayn kerül konfrontációba a backstage-ben, Sami továbbra is a Strowman elleni meccset akarja, de Foley nem hajlandó megadni neki. A szegmens vége az, hogy Foley hamarosan konzultál Bryan-nel arról, hogy Sami a SmackDown Live-ra kerülhessen.

Ariya Daivari vs. Lince Dorado

Gallagher érkezése hamar véget vetett a meccsnek, ugyanis az Angol addig hergelte riválisát még az neki nem rontott. A rögtönzött bunyóból Gallagher jött ki jobban, ma este pedig talán újra összecsaphatnak a 205 Live adásán.

Seth Rollins érkezik a szorítóba, hogy második alkalommal is megrendezze “Rollins Report” nevű műsorát. Seth először is üdvözöl mindenkit, majd azzal folytatja, hogy szükségét érzi elmondani újra és újra, egészen addig míg keresztül nem megy a vastag koponyáján: Triple H-et akarja! A megváltáshoz vezető útja Triple H-el végződik, de ez a Universal Bajnoki címen keresztül vezet. Azonban nem képes elkülöníteni Kevin-t, amíg meg nem szabadul az ő állítólag legjobb barátjától, Chris Jericho-tól. Erre viszont lehetősége vasárnap este a Roadblock: End of The Line PPV-n. Seth viszont tudni akarja, hogy ez egy Seth Rollins vs. Chris Jericho, vagy egy Seth Rollins vs. Chris Jericho & Kevin Owens csata lesz-e? Erre a választ mai vendége adhatja meg: Kevin Owens! Owens érkezik, de meg is áll a bejáratnál. Rollins nem érti ezt, hisz a ring kettejük számára van berendezve. Seth tudni szeretné, hogy Owens képes-e a ringbe lépni anélkül, hogy Jericho fogná a kezét. A Bajnokot cseppet sem érdekli Seth mondandója, és igazából a Rollins Report sem. Kijött, mert van egy bejelenteni valója. Bele is kezd, de Rollins kétszer is közbeszól. Owens erre kijelenti, hogy az egyetlen dolog amit Rollins-nak tudnia kell az az, hogy vasárnap este Kevin és Chris fedezni fogják egymás hátát. KO ezután felszólítja riválisát, hogy ne szakítsa félbe – különben bemegy a ringbe és egyszerűen összetöri az arcát.. Szóval a bejelentés: Kevin beszélt Stephanie-val a New Day-ről (a pezsgős balhé miatt), ezt követően pedig megszülett egy újabb mérkőzés a címvédők számára ma estére, mégpedig Kevin Owens és Chris Jericho csapata ellen a Tag Team övekért. Erre azonnal megszólalt Chris Jericho zenéje.. Y2J megállt Owens mellett, majd legfőképp azt akarta tudni, hogy Kevin megőrült-e? Hogy köthet le egy ilyen csatát az elmúlt hetek eseményei után? Owens ismét elnézést kér, majd arra kéri barátját, hogy gondoljon a jelenre és a jövőre. Történelmet csinálhatnak az övek megnyerésével, és egyúttal tönkretehetik a New Day arra vonatkozó küldetését, hogy ők legyenek a történelem leghosszabb ideig uralkodó bajnokai. Így vagy úgy, de a meccs megtörténik – mondja Kevin. Chris dühös maradhat, és akkor nem járnak sikerrel, vagy összedolgoznak és megnyerik az öveket.. Rollins is közbeszól – mondván Kevin épp azt mondja Chris-nek, hogy mit kell tennie. Pontosabban Kevin egyesülést akar  Bon Jovi és Meat Loaf között. Jericho erre bedühödik, és nemsokára úgy dönt maga leckézteti meg Seth-et. Owens csatlakozik, és minden eddiginél nagyobb egyetértésben kezdik püfölni a közös ellenséget. Nagy nehezen Reigns is megérkezik, így pedig kiegyenlítődnek az erőviszonyok. Visszaverik a Jeri-KO rohamát, Owens pedig megmenti Chris-t egy Pedigree-től.

TJ Perkins vs. Brian Kendrick

A két kihívó most egymással csapott össze a vasárnapi Triple Threat csata előtt. Kendrick nyert, és ezzel valamivel magabiztosabban mehet a PPV-re, de vajon vissza tudja hódítani?

Rollins és Reigns haladnak a backstage-ben, amikor is Foley állítja meg őket. A GM megdícséri őket a tetszetős csapatmunka miatt, amit az előbb mutattak. Seth és Roman az egyéni célokra fókuszál, de Foley úgy dönt, hogy ha lehetőséget ad nekik ma estére. Stephanie kiírta a Tag Team címmérkőzést, ő pedig most Triple Threat-re változtatja ezt, ugyanis Rollins és Reigns is ringbe szállhat az övekért.

Bayley vs. Alicia Fox

Folytatódik a múltheti sztori, és ezúttal is Bayley arat könnyed győzelmet.

Rusev és Lana érkezett a szorítóba, hogy alaposan kiszórakozhassák magukat Enzo-n, valamint a múlt héten történteken. Rusev egyértelműsíti: aki tiszteletlenül viselkedik vele, vagy Lana-val, az ugyanúgy fog járni, mint Enzo mert egyszerűen össze fogja törni.. Big Cass jelent meg, hogy véget vessen a felesleges szövegnek. Az óriás is meg szeretett volna értetni valamit Rusev-vel, mégpedig azt, hogy most nem Enzo-val áll szemben. Azzal a lendülettel egymásnak estek, Rusev pedig jobbnak látta meghátrálni a felbőszült Cass-el szemben. Ma még elkerülhette a komolyabb harcot, vasárnap viszont nem lesz lehetősége, ugyanis a Roadblock KickOff adásában összecsapnak majd.

Sami Zayn vs. Jinder Mahal

Papírforma eredmény, Sami győzelem.

The New Day (C) vs. Kevin Owens & Chris Jericho vs. Seth Rollins & Roman Reigns – RAW Tag Team Championship

Hosszas, érdekes, és izgalmas főeseményt figyelhettünk, ami alatt mindkét kihívó félnek akadtak komoly lehetőségei a győzelemre. A végjátékban Owens és Jericho mutatott bámulatos csapatmunkát, jött a Pop Up Codebreaker, de a tusnál hiába kopogtatott Jericho, Rollins rálökte Owens-t, ami megtörte a pin-t. Jericho persze azonnal számonkérte Owens-t, jött egy kis lökdösődés, mindez elvonta Jericho koncentrációját, Rollins pedig kihasználva a helyzetet kiosztotta a Pedigree-t. Kopogtatni viszont nem tudott, mert Big E most az ő lábát fogta le, Woods ráfordult félájultan Jericho-ra, és lekopogtatta. Hivatalosan a a történelem!!

A Bajnokok ünnepeltek, Owens pedig próbálta megértetni Jericho-val, hogy Rollins lökte őt neki. Chris-t mindez nem érdekelte, Roman pedig közben készült a Spear-re a sarokban. Jericho elhagyta a ringet, de előtte azért figyelmeztette honfitársát, hogy megfordulva mivel fog szembesülni: Owens meg is fordult, hát meg is kapta a Spear-t. Reigns magasba emelte fölötte a bajnoki címeket, de vajon képes lesz ugyanerre vasárnap is?

(WWEPankracio)

Talán ezek is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.