WWE RAW 2016. december. 26 – Összefoglaló / Az év utolsó adása címmérkőzéssel zárva

2016. december 26-án az év utolsó RAW adásával jelentkezett a WWE. Chicagóban, az AllState arénában Michael Cole köszönti a nézőket, majd a nyitó videó után azonnal Stephanie McMahon érkezik.

Üdvözli a nézőket, boldog ünnepet kíván, ám nem kezdheti zavartalanul a mondókáját, hisz a helyi közönség a nagy kedvenc, CM Punk nevét kezdi skandálni. Stephanie nem hagyja ezt szó nélkül, megjegyzi: ha a jelenlévők képesek ezt 2 perc 15 másodpercig csinálni, akkor épp egy másodperccel bírnak többet, mint Punk (aki 2:14 alatt veszítette el első UFC mérkőzését).
Folytatná, ám Seth Rollins zenéje szakítja félbe. Seth Triple H-et akarja, Stephanie viszont ezt nem szeretné, HHH ugyanis a cég ügyeivel foglalkozik. Seth mindenképpen harcra vágyik, és mivel Braun Strowman a múlt héten belepiszkított az ő bizniszébe, őt szeretné ellenfélnek. Roman Reigns zenéje csendül fel és hallhatjuk, hogy a Big Dog ebben a városban is már-már John Cenás reakciót vált ki a tömegből. Néhányan be is kiabálnak: “Kérlek ne beszélj!” és fel-felhangzik CM Punk neve is. Romannek is Strowmanre fáj a foga, vitatkoznak, majd Stephaniet elragadja a lendület és felajánlja, hogy álljanak össze egy csapatba. A srácok elég értetlenül néznek, aztán Steph kapcsol és visszakozik. Nem vele természetesen, de! Holnap ugyanebben az épületben kerül sor a SmackDown Live adására, ahol ott lesz a Lunatic Fringe, Dean Ambrose is és mi lenne, ha ők hárman ismét egy csapatban, mi lenne, ha ismét összeállna egy estére a Shield? Senki ne élje bele magát, nem fog megtörténni, de Seth megkapja ma este, amit akar, a meccset Strowman ellen.
Roman sem marad ellenfél nélkül, meg kell védenie a címét valaki ellen, akit Stephanie fog kijelölni. Most pedig, hogy végre induljon igazából az este, a Tag Team Bajnoki cím visszavágó mérkőzése következik.

RAW Tag Team Bajnoki cím mérkőzés: The New Day vs. Cesaro és Sheamus
Először a New Day, majd az aktuális bajnok páros érkezik. Kofi és Woods párosa komoly lendülettel kezd, ennek ellenére nem tudnak eredményesek lenni és a Cesaro-Sheamus páros megvédi a címét.

A reklámblokk főleg a Lesnar-Goldberg Royal Rumble promócióra van kihegyezve, a kommentátorok pedig bejelentik, hogy a következő héten Goldberg is jelen lesz az adáson.
A backstage-ben Strowman akad össze KO-val és Jerichoval. Arról próbálják meggyőzni, hogy fókuszáljon Romanre és Rollinsra, Owens még azzal is kecsegteti, hogy ő lehet a következő kihívó az övért…
Goldust és R-Truth beszélgetnek, amikor Bayley érkezik, hogy egy kicsit megkésett karácsonyi ajándékot adjon Goldustnak. Truth első gondolata, hogy megfelezhetik-e, ám végül be kell érnie egy öleléssel.
Goldust egy Dusty Rhodes macit kap ajándékba és úgy érzi, nem lenne ott, ahol most van, ha nincs az Amerikai Álom. Így mond köszönetet mindenért.
Bayley megym, Luke Gallows Karl Anderson jön. Elveszik a macit és letépik a fejét…
Láthatjuk, hogy mi történt Nia Jax és Sasha Banks között, majd Nia jön be a következő meccsre.

Nia Jax vs Scarlett Bordeaux
Scarlett már feltűnt a WWE-ben korábban is, főként Adam Rose Rosebuds csapatában láthattuk. Most a nála jóval termetesebb Nia ellen esélye sincs, gyakorlatilag úgy veszíti el a meccset pillanatok alatt, hogy visszaütni sem tud.

Backstage: Stephanie kezet ráz az épp távozó RAW Női Bajnok Charlotte-tal, amikor érkezik hozzá Owens és Jericho. Hivatalos panaszt akarnak benyújtani Mick Foley és a Royal Rumble Universal Bajnoki cím meccs cápaketreccel kapcsolatos döntése ellen. Stephanie nem változtat ezen, ám közli, hogy Roman mai ellenfele Kevin Owens lesz. Úgy tűnik, Jerichot nem zavarja különösképpen, hogy KO vállán az övvel egy másik övre is esélyt kap.

Bayley érkezik, aki elmondja mennyire szereti Chicagót, majd felhozza, hogy sikerült legyőznie Charlotte-ot, ezért neki kell kapnia az első számú kihívói jogot.
Kijön a RAW Női Bajnok, és közli, hogy a mérkőzésvezető tévedett, ő pedig nem veszített. Láthatjuk a meccs utolsó pillanatait a képernyőn és azt is, hogy a kopogtatás pillanatában Charlotte bal válla nem érintette a talajt. Charlotte elmondja, hogy az ügyvédje tegnap este beszélt Stephanie-vel és Bayley “győzelmét” törölték.

Bayley vs Charlotte
A meccs speciális mérkőzésvezetője Dana, ám gyorsan összetűzésbe keveredik Bayley-vel és egy Bayley-to-Belly suplex után elhagyja a ringet. Jön másik, ám Dana összekapja magát és visszamegy. Sikerül is zavarnia Bayleyt, akinek ez már sok, elveszíti a meccset.
A mérkőzés győztese: Charlotte.

A backstage-ben Strowman épp a személyzet egyik tagját inzultálja, mert nem mondta meg neki, hol van Sami Zayn. Jön Stephanie és javasolja, hogy a Seth elleni meccsére koncentráljon, de Braun szerint ő több feladattal is elbír egyszerre. Steph nem tudja ma megadni neki amit kér, de garantálja, hogy a jövő héten megkapja Samit is. Strowman egy Last Man Standig mérkőzést akar és Steph ezt is megígéri, cserébe viszont elvárja, hogy Braun semmisítse meg Rollinst!

Neville vs TJ Perkins
Austin Aries csatlakozik a kommentátorokhoz és onnan nézi végig a két srác viszonylag rövid meccsét, amin végül Neville kerül ki győztesen.

Egy visszatekintés, hogy Jinder Mahal és Rusev hogyan semmisítette meg Enzot Amoret, majd Big Cass tolószékben tolja ki a sértettet. Enzo ülve nyomja le a szokásos promót, majd a ringhez mennek és Big Cass Rusevet hívja ki, hogy revansot vegyen. Jön is Rusev Lana kíséretében és csatlakozik hozzájuk Mahal is. Úgy tűnik, közösen el akarják látni Cass baját is, ám a “betegre vert” Enzo a megfelelő pillanatban kiugrik a tolószékből és lerántja Mahalt a ring széléről. A kötelek között Rusev és Cass egy az egyben eshet egymásnak és a hivatalos meccsen kívüli bunyóból Cass és Enzo párosa jön ki jobban.

The Shining Stars vs. Bo Dallas és Darren Young
A meccs épp csak elkezdődik, amikor megjelenik Braun Strowman egy karácsonyfával a kezében és először Bo Dallast, majd válogatás nélkül mindenkit leterít.

Seth Rollins vs. Braun Strowman
Strowman tehát bemelegített Seth érkezése előtt és ne feledjük, azt kapta feladatul, hogy semmisítse meg ellenfelét.
Stowman azonnal földhöz csapja Seth-et, ém ő visszavág és átlendíti nagy darab ellenfelét a felső kötélen. Ez kevés, sőt kevés az összes ütés és rúgás, amit Seth bevisz. Strowman kivágja a ringből, és talán kezdené a megsemmisítő akciót, amikor megszólal Sami zenéje. Zayn nem a rámpán érkezik, hátulról kapja Braun az ütést és azonnal megszólal a gong is, Seth-et az akció miatt diszkvalifikálják.
Zayn többször is nekiküldi Strowmant a ring sarokvasának, majd a nézőteret érintve a backstage-be futnak.
Seth lassan éledezik a ring közepén, közben pedig jön Jericho és megtámadja!

Charly kérdezi KO-t a főmérkőzés előtt. Owens nagyon örül, hogy Jericho elintézte Seth-et és ez azt is jelenti, nem kétséges, hogy ma este új US Bajnokot avatunk – Owens és Jericho személyében. (Először majdnem egy nevet mond). Jericho is megjelenik, és közli, hogy Roman egyedül maradt kettejükre, így vissza kell venniük az övet.

Luke Gallows és Karl Anderson vs. Golden Truth
Az alig több, mint három percet meccset a Gallows-Anderson páros nyerte.

Ariya Daivari vs. Rich Swann
A WWE Cruiserweight Champion Swann győzelme nem meglepetés. A meccs után elismeri, hogy Neville az egyik legjobb szerinte a WWE-ben és ha harcot akar a 205 Live-on, akkor megkapja! Neville a semmiből terem a háta mögött és támadja meg.

A backstage-ben Ariya Daivari gazembernek nevezi Jack Gallaghert, aki meg is jelenik és ad egy esélyt, hogy visszavonja, amit mondott. Daivari ennek ellenére megismétli, Gallagher pedig párbajra hívja.

A Lesnar-Goldber mérkőzést népszerűsítő reklámblokk után következik a főesemény, az év utolsó bajnoki cím mérkőzése.

WWE United States Bajnoki cím mérkőzés: Kevin Owens vs. Roman Reigns
Ezúttal Roman öve a tét, a Royal Rumble estéjén azonban KO trófeája kerül terítékre, így a kettejük közötti viszály itt és ma nem ér véget.
Roman jobban kezd és talán élhetne is a lehetőséggel, ha nem szólal meg Chris Jericho zenéje. De megszólalt, ez pedig kellőképpen elvonta a Big Dog figyelmét valós ellenfeléről és KO hátulról támadni tudta, majd kopogtatni próbálta.
Felváltva kerültek helyzetbe, KO időnként a mérkőzésvezetővel vitázott, Jericho pedig a ring mellől osztotta Romant. Y2J zavarása el is érte a célját, hisz ismét sikerült Roman figyelmét elvonnia és ezzel KO-t előnyhöz juttatnia, ám érkezett a “hatástalanítottnak” hitt Seth Rollins és egy Pedigree-vel kivonta Jerichot a forgalomból.
Owens azonnal kiment a ringből és egy superkick-kel küldte padlóra Seth-et, majd mikor visszalépett a kötelek közé érkezett Roman egy Spearrel. KO nem tudott kirúgni.
A mérkőzés győztese és a WWE US Bajnoka továbbra is Roman Reigns.
Az egykori Shield csapattársak fenyegetően álltak Owens fölött, majd Rollins egy újabb Pedigreet osztott ki neki,. Jericho sem úszta meg, ő a ringen kívül kapta a Speart.

2016. utolsó RAW pillanataiban Roman Reigns és Seth Rollins állt győzedelmeskedve a ring közepén. Az adások sora azonban nem ért véget erre az évre, mindjárt holnap SmackDown Live Chicagóból.

Talán ezek is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.