WWE RAW 2017. január. 30 – Összefoglaló / Váratlan akadály

24 órával a Rumble után továbbra is Texas állam a helyszínünk, Laredo városa. Igazán felkavaró PPV-nek lehettünk szemtanúi, túl sok következtetést pedig nem vonhatunk le. Az út a WrestleMania-ra hivatalosan is elkezdődött, lássuk, hogy milyen izgalmakat tartogat az első szakasz.

006_raw_01302017ej_0430-4e590e68dd697690745de077d4b8d48eKevin Owens és Chris Jericho érkezik az adás nyitányán. Owens irónikusan, már-már Paul Heyman-t idézve mutatkozik be a publikumnak. Kevin azt mondja, hogy szinte mindenki úgy gondolta, hogy esélye sincs bajnokként távozni az Alamodome-ból, de ő bizonyította az emberek hibáját. Számos ember tévedését bizonyította, így ha készítene egy listát, az talán hosszabb lenne, mint Jericho-é. Mindközül viszont arra a legbüszkébb, hogy bizonyította Mick Foley hibáját. Múlt éjjel megverte Roman Reigns-t, mert ő a legjobb. Owens ugyanakkor bevallja, hogy volt némi segítsége, épp ezért köszönetet akar mondani ennek a személynek, aki nem más, mint Chris Jericho. Kevin tudja, hogy Chris életének legrosszabb tapasztalata volt a ketrec, de a dolgok összessége segített neki átvészelni a Roman elleni összecsapást. Barátjánál maradva megjegyzi, hogy Chris múlt éjjel bizonyította a világnak, hogy ő minden idők legnagyobb Rumble versenyzője. Chris veszi át a szót pár pillanatra, ami alatt saját Rumble-ben nyújtott teljesítményét kezdi fényezni, s arra buzdít mindenkit, hogy használja a social mediaban a #61MinuteMan, vagy a #GreatestOfAllTime hashatag-et.
014_raw_01302017ca_0242-4797fdf1fd43f94a6ed0d3607b7cad86Braun Strowman zenéje hangzott fel, amit Owens és Jericho nem igazán tudott hovatenni. Owens-nek kezd leesni a dolog, így kijelenti, hogy épp meg akarta köszönni azt, amit Strowman tett tegnap este. Braun-t azonban mindez nem érdekli, mint mondja két okból kifolyólag tette azt, amit. Az első, hogy ki nem állhatja Reigns-t, a második pedig, hogy akarja azt a bizonyos címmérkőzést, amit Owens ígért neki. KO úgy tesz, mint aki nem tudja miről van szó, s ennek hangot is ad. Strowman talán számított erre, épp ezért bejelenti, hogy van egy felvétele Owens ígéretéről. Bejátszák az esetet még múlt hónapról, amikor is az egyik meccs előtt Reigns és Rollins elveréséért cserébe azt ajánlotta fel KO, hogy Reigns után Braun lehet majd az öv kihívója.. Owens a felvételt látva sem ismeri be, hogy mindez megtörtént. Szerinte csak egy összeszerkesztett valamit láthattunk, Strowman viszont gyorsan egyértelműsíti vele, hogy nem fogja még egyszer mondani. Vagy megkapja, amit Owens ígért neki, vagy most azonnal kettétöri őt.. Mick Foley érkezett a bejárathoz. A GM először is kijelenti, hogy nem szívleli Strowman tegnapi tettét, de most már érti a miértet. A bejátszást látva Foley közli Owens-szel, hogy a bajnok tartozik egy címmeccsel Barun-nak. Owens idegeskedni kezd, szerinte Foley-nak tudni kellene, hogy milyen kemény dolog keresztülmenni egy olyan meccsen, mint tette azt ő múlt éjjel, majd másnap arra kérni, hogy birkózzon valaki olyannal, mint Braun Strowman. “Megjártam a poklot!” – méltatlankodik a címvédő. Foley egyetért, sőt úgy gondolja, hogy Kevin-nek talán még egyszer keresztül kell mennie a poklon, amikor megküzd Braun Strowman-nel ma este egy Universal bajnoki címmérkőzésen!

Chris Jericho vs. Sami Zayn
20170130_raw_zayn-9bf3522752f8d2178313f04e013e23a7Nem akármilyen csata következik, hisz egyrészt a RAW két legtovább kitartó szupersztárjáról van szó a Rumble meccset illetően, másrészt amennyiben Sami legyőzné ma Chris-t, megválthatna magának egy jövőbeni lehetőséget a United States bajnoki címre. Az első szakaszban nem sok minden történt, kiegyenlített küzdelmet láthattunk. Sami kordonról kiosztott Moonsault-ja zárta az első etapot, aminek végén Jericho a szőnyegen heverte ki ellenfele akcióját. A reklámot követően felgyorsultak az események, Sami kiosztotta a Blue Thunder Bomb-ot, Jericho azonban kitört az utána következő tusból. Zayn készült a Helluva Kick-re, Chris viszont okosan menekülőre fogta. Visszacsúszva a ringbe előnyhöz jutott, amit a Walls of Jericho-val akart kihasználni, de Sami hárította a kísérletet. Innen Zayn át is vette az irányítást, jött egy Suplex előkészítésként, amit a Helluva Kick követett. Zayn kopogtatta Jericho-t, aki nem tudott kirúgni. Vajon ez a mai győzelem elég lesz egy címmeccshez Sami számára?

Cesaro és Sheamus marakszik azon, ami tegnap este történt. Sheamus a majdnem elszenvedett Swing-et, Cesaro pedig társa kiejtésre irányuló szándékát sérelmezi. Megérkezik Bayley, aki rendezni kívánja a helyzetet, ugyanis a Hugger lánytól megtudjuk, hogy ma egy 6-Mixed csata kerül megrendezésre. Színre lépnek az ellenfelek is, Charlotte, Gallows és Anderson alaposan kicikizi a triót, akik szerintük csak vesztesek és bukottak.

Egy videóanyag következik, amiben végigkövethetjük: hogyan lett kedvencből kegyvesztett Seth Rollins. Az Architect az őt ért sérelmek következtében úgy döntött, hogy “megszállja” a TakeOver-t. Kihívta Triple H-et, de Hunter nem akart vele fizikai kontaktot létesíteni. Rollins-t a biztonságiak hurcolták el, amit követően másnap – Stephanie kitiltotta a Rumble-ről Seth-et, valamint bejelentette, hogy a mai RAW-n szemtől-szemben fogja rendezni vele a történteket.

Stephanie konzultál valakivel telefonon, vélhetően Hunterrel. Owens jelenik meg azzal a szándékkal, hogy valahogy kimagyarázza magát a Strowman elleni meccs alól. Steph-nek is azt próbálja beadni, hogy a múlt éjjeli meccs után nem áll készen egy újabbra, de legfőképp egy olyan személy ellen nem, mint Strowman. Stephanie közli a bajnokkal, hogy nem tud Foley azon döntéséről, miszerint Kevin-nek ma este kockára kell tenni az övet, ugyanakkor ígéri, hogy miután rendezte az ügyét Rollins-szal, beszélni fog Foley-val arról, hogy a kiírt címmérkőzésre ne kerüljön sor.

Tony Nese vs. Mustafa Ali
051_raw_01302017ej_1157-90691b6e5fd092465b49a242e1e06830Ali a Cruiserweight divízió legújabb üdvöskéje, s akit eddig szemmel láthatóan nagyon nyomnak azzal a szándékkal, hogy kellő érdeklődés esetén címközelbe kerüljön. Talán belátták, hogy ez az érdeklődés csekély, hisz Nese egy térdest követően kopogtatta ellenfelét.. A meccs után Austin Aries próbálta meginterjúvolni a győztest, de ez nem nagyon jött össze, ugyanis Nese nem kívánt érdemleges választ adni a szupersztárnak.

077_raw_01302017rf_0530-6180a355334205292ecbfab2249f426cSeth Rollins érkezik a szorítóba. Az Architect mikrofont fog és azzal kezdi, hogy múlt éjjel ki volt tiltva az Alamodome-ból, ma viszont itt van teljes életnagyságban. Tudja, hogy Stephanie hátul van, sőt azt is, hogy ő akart elsőként kijönni amiatt, hogy sarat fröcskölhessen rá. Seth szerint viszont a hercegnők nem mindig kapják meg, amit akarnak. Azt tanácsolja Steph-nek, hogy szívja fel magát és jöjjön ki a ringbe. Érkezik Stephanie – mint mondja azért, hogy különböző szinteken okozzon csalódást Seth-nek. Rollins egyből visszavág azzal, hogy csak úgy, mint ahogy Steph és Hunter egymásnak szoktak éjjelente.. Stephanie a poén elismerése után közli Seth-el, hogy Hunter nincs itt ma este. Rollins szerint ha ez igaz, tárgytalan a beszélgetés, ugyanis nem érdekli semmi sem Stephanie-val kapcsolatban. Rollins ugyanakkor kíváncsi, hogy vajon mikor fogja Stephanie elereszteni a gyáva férje pórázát. Steph szerint Rollins-nak igaza van: Hunter fél. Fél attól, amit Rollins-szal fog tenni. Fél attól, hogy mit fog tenni a legnagyobb alkotásával. Épp ezért, Steph kérte arra Hunter-t, hogy maradjon távol. Seth ezt hallva úgy gondolja, hogy ha Steph azt akarja, hogy higyjünk neki, akkor kényszerképzetei vannak. Stephanie ezt követően kijelenti, hogy Seth nagyon magasan lovagolt a Vezetőséggel, majd hátat fordított nekik. Steph szerint Rollins-nak nem azzal kellene foglalkozni, hogy állandó jelleggel kihívja Triple H-et. Helyette inkább megbocsátásért kellene könyörögnie, és elnézést kérni tőle, Hunter-től, valamint az emberektől.
078_raw_01302017ca_1815-42faa2c78cf7ecbe90b0fae133b8f91cSteph a főnök, így Rollins azt mondja, hogy sajnálja. Sajnálja, hogy Hunter birodalma füstbe fog menni. Seth ezután megemlíti, hogy mi történt szombaton, amikor is megjelent a TakeOver-en. Kihívta őt, de Hunter a biztonsági emberekre hagyta a piszkos munkát. Ki az az ember, aki öltönyben állt ott? – teszi fel a kérdést Seth. Ő nem The Game volt, és nem is az Elmegyilkos. Triple H fél – állapítja meg Rollins. Hunter tudja, hogy ez az alkotás jelenti a karrierjének legnagyobb kihívását. Mindenki tudja ezt, és amilyen módon Steph tekint Seth-re – ő is tudja. Stephanie ezt azzal cáfolja meg, hogy ő csak undorral tekint Rollins-ra. Triple H egy teremtő, miközben Rollins egy olyan építész, aki a saját maga elmúlását fogja megtervezni. Rollins viszont úgy gondolja, hogy nem maradt veszítenivalója. Szerinte ha úgy gondolják, hogy elmenni az NXT eseményére árt az üzletnek, akkor mégis mi történik ha a WWE központjába megy el és beront az egyik vállalati találkozóra? Vagy mi történik akkor, mikor elmegy Stephanie küszöbéhez, ahol a lányai nyitnak neki ajtót? Mindez nem ér véget, míg el nem pusztítja a Királyt – jelenti ki Rollins. Stephanie-t szemmel-láthatóan megfogta az, hogy Seth a családdal támad. A hölgy erre kijelenti, hogy hazudott, mert Triple H úton van ide, és eljön Rollinsért!

Bayley & Cesaro & Sheamus vs. Charlotte Flair & Luke Gallows & Karl Anderson – Mixed Tag Team Match
095_raw_01302017rf_0735-b04f9bbf0dfcef2b516753d59c6ebf81Természetesen a srácok végezték a meló nagy részét, Bayley és Charlotte csak a végjátékban jutottak komolyabb szerephez. Cesaro egy kis ügyességi bemutatót követően elintézte, hogy a bajnokok duója ne nagyon tudjon tovább virgonckodni.. Charlotte közben megkísérelte befogni Bayley-t a Figure Four-ba, de a Hugger lány hárított, majd kiosztotta a Bayley-to-Belly Suplex-et, amit követően kopogtatta a bajnokot – immár sokadszorra heti adáson.

Stephanie próbálja felelősségre vonni Foley-t amiatt, hogy a GM kiírta Owens számára a címvédőmeccset ma estére Strowman ellen. Foley kijelenti, hogy őt alkalmazták egy munkavégzésre. Steph heveskedésére is van válasza azáltal, hogy múlt héten megszólalt Hunter zenéje annak ellenére, hogy nem volt jelen. A hölgy ezt azzal magyarázza, hogy a produkciós csapat hibázott. Mick arra kéri Stephanie-t, hogy ne kezelje őt úgy, mintha hülye lenne mert nem az. Stephanie továbbra is tartja, hogy Hunter itt lesz ma este. Foley pedig a szavát akarja tartani, valamint a mecset is, aminek jónak kell lenni, hacsak valaki be nem játsza Triple H zenéjét annak ellenére, hogy nem jelenik meg.

114_raw_01302017rf_0784-207736436d272166c6d0038246fd09d3Neville érkezik a ringbe. Mikrofont fog és azzal kezdi mondandóját, hogy múlt éjjel a Royal Rumble-ön mindannyian tanúi lehettünk a Cruiserweightek igazi királyának koronázásának. Ez a bajnoki cím az ő koronája, és nem fogja megtagadni. A 205 Live a Királyhoz tartozik. Múlt éjjel többet tett annál, mint hogy megnyerte a bajnoki címet. Bizonyította minden egyes ember hibáját. Sosem hittek benne, sosem támogatták, és sosem érdekelték, de nézzék meg most: Ő a Cruiserweightek vitathatatlan Királya.
118_raw_01302017ca_2673-859722200211f5cbc1fc28d5bb166896Megérkezik Swann, aki először is egyértelműsíti, hogy nem harcolni jött. Várni fog a lehetőségére, és a visszavágója közeledik. Neville tudni akarja, hogy akkor mégis miért van itt Swann. Rich erre elmondja neki, hogy fárasztja a bajnok dumája. A viszály Neville és a WWE Univerzum között csak Neville fejében létezik. Szerinte mikor ringbe lép, Neville az egyik legjobb. Múlt éjjel bizonyította, és ezért tiszteli őt! Swann kezet nyújt, de Neville inkább provokálni kezdi. A vége persze bunyó, amiből Rich jön ki jobban.

Owens készülődik az öltözőben, amikor is megjelenik Jericho. Owens kétségbeesetten kezdi győzködni, hogy támogassa ma este. Jericho-nak ez nem nagyon van ínyére, egyrészt mert Owens sem tette ezt nemsokkal ezelőtt a Sami elleni meccsen, másrészt pedig ugyan nem mondja ki, de Jericho parázik Strowman-től. Owens végül rábeszéli Chris-t, hogy legyen ott vele a ring mellett, mégpedig azzal, hogy ha ma veszítene, nem meccselhetnének egymással a legjobb barátok a WrestleMania főmeccsén a Universal övért. Utóbbi csábító gondolatára végül Jericho rábólint a dologra, s megígéri, hogy fedezni fogja barátját.

Kevin Owens (C) vs. Braun Strowman – Universal Championship Match 
147_raw_01302017ej_3409-c9678a2786c953c916416886e95ebac2Strowman elsőként Jericho-t vette célba.. Az óriás rávágta a U.S. bajnokot a kommentátor asztalra, amit látva Owens-t elöntötte a kétségbeesés. Valószínűleg nem Jericho-ért, sokkal inkább a soron következő meccs miatt aggódott, amin így nem lesz fedezéke.. Ahogy arra számítani lehetett, Strowman dominált. A ringen kívüli szakaszban Owens fordítani tudott a csata képén, miután Strowman lendületből megfejelte a póznát. Owens kiosztott egy Cannonball Senton-t a kordon tövében heverő óriásnak, majd Running Senton-okat zúdított rá a ringben. A bajnok értékesített egy Frog Splash-t is, de Braun könnyen tört ki kettőnél. Owens megkísérelt még egyet, de ezt Strowman hárította a Running Powerslam-et követően. Strowman nekiveselkedett volna a befejezésnek, de ekkor megszólalt Roman Reigns zenéje.
152_raw_01302017rf_0942-daca87f3bdc14770731d7ecedf3f9733A BigDog a revans jegyében érkezett, s egy Superman Punch-ot osztott ki az óriásnak. Ebben a pillanatban a bíró be is szűntette a csatát, de Roman nem elégedett meg annyival, hogy megfosztotta Strowman-t az öv elnyerésének lehetőségétől. További két Superman Punch-ot, valamint egy Spear-t ajándékozott riválisanak, amit követően Owens-nek is kiosztott egy Spear-t.

161_raw_01302017ca_3569-fceb00358e5f30fad1f8791fdeaa3a02Brock Lesnar és Paul Heyman érkezik a szorítóba, nem meglepően az utóbbi hetek/hónapok történései kapcsán. Heyman bemutatkozik, mint az előttünk álló levert és kegyvesztett fenevad képviselője. Mint mondja mindenki életében eljön az idő, amikor… – viszont nem tudja folytatni, mert a közönség Goldberg nevét kezdi skanálni. Heyman erre megköszöni a közönségnek a véleményt, ami szerinte a leglényegtelenebb. Egy vélemény számít, mégpedig az övé. A történelem egy pontján vagyunk, ahol szembe kell néznünk egy zavaró ténnyel. Egy olyan pontnál, ahol minden szupersztár elér egy olyan pontot, hogy nem tud legyőzni egy személyt. Egy személy, akivel összefutnak azt mondja, hogy megvertek mindenkit. Valaki más pedig azt mondja, hogy “igen, de”. Andre the Giant 15 éven át volt veretlen, de találkozott Hulk Hogannel a WrestleMania III-on. Ronda Rousey dominálta a UFC-t, de utána találkozott Holly Holm-mal. The Undertaker veretlen volt a WrestleMania-n, de Brock Lesnar véget vetett a streaknek. Most pedig, mikor Heyman emlékezteti a gyerekeit, hogy ő Brock Lesnar képviselője, azt felelik, hogy igen, de Goldberg megverte őt 1:26 alatt a Survivor Series-en. Brock Lesnar esetében Goldberg ez a bizonyos “de”, így nem maradt más, minthogy Brock Lesnar kihívja egy utolsó csatára Goldberg-et a WrestleMania-ra.

Sasha Banks vs. Nia Jax 
Jax valósággal átgázolt Sasha-n, aki ezúttal sem tudott mit kezdeni riválisával. Nia alaposan megdolgozta Sasha sérült térdét, a harcképtelenné vált Bo$$-t pedig gyakorlatilag leléptették, mintha csak bokszmérkőzést figyeltünk volna.

Enzo Amore & Big Cass vs. Rusev & Jinder Mahal – Tornado Tag Team Match 
A papírformát még a kikötés sem boríthatta fel, ennek megfelelően Enzo és Cass megszerezte a győzelmet.

230_raw_01302017ej_4882-e46bfbeaf06a01df27d44cb07cc07f9eÉs ezzel elérkeztünk a főeseményhez. Triple H zenéje hangzik fel, és már érkezik is a WWE COO-ja, The Game. Hunter nevetve mondja ki, hogy Seth Freakin Rollins. A srác, akit kiszakított a homályból, s akiből sztárt csinált. Az első NXT Bajnok, folytatná azzal, hogy a Shield vezetője lesz. Az oldalán állva, Seth Rollins szeretett volna a WWE arca lenni, a WWE Nehézsúlyú világbajnoka. Az oldalán állva, Seth Rollins mindent megkaphatott ettől a biznisztől, amit csak akart. Csupán annyit kellett tennie, hogy a saját részéről fenntartja ezt az alkut, de Seth Rollins összeomlott a súlya alatt. Seth a ringben állt az arcán lecsorduló könnyekkel, és visszaadta a címet, valamint mindent, amit valaha is átadott neki egy ezüst-tálon. Seth Rollins ezzel az arcába köpött. Majd amikor nélküle állt a ringben, Seth Rollins nem volt más, mint egy nyomorúságos kudarc. Vállalta Seth Rollins ezért a kudarcért a felelősséget? Nem, helyette inkább őt hibáztatta. Ezért bocsánatot kellene kérnie Seth-től? Nem, Ő az, akinek bocsánatot kell kérnie. Átnyújtotta neki a világot, de Rollins arcon köpte. Tudod milyen nehéz nyugton maradni, miközben Seth Rollins kihív téged? Végülis nem jött, mert a felesége megkérte erre. Ez teszi a legjobbat az üzletnek, ha nem jön ki. Annyira keményen próbálkozik, hogy ne legyen az a fickó többé. Nem akar az lenni, aki karriereknek vet véget, elpusztít álmokat és megsérít embereket.. Ő ennél több akar lenni, szóval minden nap felveszi az öltönyt és a hülye nyakkendőt, majd bemegy az irodába. Próbál teremtő lenni, Megpróbál létrehozni valamit, de valaki, mint Seth Rollins az NXT-hez akar jönni. Oda, ahol Hunter próbálja megteremteni a következő Seth Freakin Rollins-t, szóval végzett a próbálkozással. Rollins most már tudja, hogy ki a teremtője, úgyhogy jöjjön a ringbe, hogy megismerje a pusztítóját. Pillanatokon belül érkezik is Rollins, megindul a ring felé, de mielőtt beléphetne, a semmiből veti rá magát Samoa Joe. A korábbi kétszeres NXT Bajnok hatalmas verésben részesíti Seth-et, aki tehetetlen. Hunter innentől Joe-ra bízza a dolgokat, Seth ugyan megpróbál ellenállni, de Joe átgázol rajta, majd “elaltatja” a Clutch kíséretében.

238_raw_01302017ca_5269-dc0a8111aee390bec6ae000cb4db01bf

Ezekkel a képekkel zárul az adás.

Forrás: WWE Pankráció

Talán ezek is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.