WWE RAW 2017. február. 13 – Összefoglaló / Drámai adás

A RAW egy megemlékezéssel indul a nemrég elhunyt Chavo Guerrero Sr.-ről. Láthatjuk továbbá a mai este egyik legnagyobb összecsapásának beharangozóját, hiszen Charlotte kényszerül címvédésre Bayley ellen. Ezt követően Stephanie McMahon nyitja a show-t, s érkezik meg a szorítóba, hogy beszédet intézzen a WWE Univerzum tagjaihoz.

001_raw_02132017ej_0036-a7a0da183b87dfb3e09c3db8517c6421Steph először is – szokásához híven – köszönt mindenkit a RAW-n. Ezt követően elmondja, hogy Foley a múlt héten kicsit fáradt és túlhajszolt volt, és ezért érezte magát annyira feszélyezve a szerződés-aláírás közben. Ennek megfelelően, jóindulatból adott neki egy hét szabadságot, így ma este Steph vezényli a dolgok menetét..
007_raw_02132017ej_0163-734ba620f5bb99606a9544d2468107b1Ebben a pillanatban megszólalt Roman Reigns zenéje, és már érkezett is a BigDog. Miközben a ring felé halad felidézhetjük, hogy a FastLane-en egyéni küzdelmet vív majd Braun Strowman ellen.. Roman felveszi a lépcsőről a mikrofont, bemászik a ringbe, majd mindenféle köntörfalazás, vagy udvariassági forma nélkül közli Stephanie-val, hogy nem szeretne a FastLane-ig várni: most azonnal akarja Braun Strowman-t! Stephanie erre ártatlanul kijelenti, hogy ez nem róla szól, sokkal inkább a közönségről, így felteszi nekik a kérdést, hogy ma este, vagy majd a PPV-n akarják-e látni a szóban forgó párosítást. A publikum hangos ovációval jelzi, hogy kíváncsiak a meccsre ma este. Steph erre taktikát vált és azt mondja Roman-nek, hogy az emberek nem törődnek vele, és nem érdekli őket, hogy Braun Strowman múlt héten péppé verte őt. Stephanie viszont törődik Reigns-szel, ennek megfelelően nem javasolja neki ezt a küzdelmet. Roman válasza tömör: nem érdekli senki véleménye, különösen nem Stephanie-é. A hölgy erre azzal reagál, hogy Roman ettől függetlenül kénytelen lesz várni, ugyanis Strowman ma este Mark Henry-vel csap össze. Reigns szerint ez egy pokoli csata lesz, szóval kijön a ring mellé, hogy élőben figyelhesse. Stephanie átlát a szitán, közli is Roman-nel, hogy túl okosnak hiszi magát, viszont ha azt tervezi amit, akkor könnyen veszélybe sodorhatja a FastLane-en esedékes meccsét, sőt még a WrestleMania szereplését is..
010_raw_02132017ej_0203-8d385806712edf85b70ad4e26c70b3f1Ekkor teljesen értelmetlen módon megjelent Gallows és Anderson, akik mint mondják nem tudták tovább hallgatni hátul ezt a tiszteletlen hangnemet, amit Reigns alkalmaz Steph-vel szemben. Szerintük Reigns nem kaphatja meg mindig, amit akar, sőt valószínűleg a nem szóhoz sincs hozzászokva, mindazonáltal ha annyira bunyózhatnékja van, itt vannak ők és szívesen elláttják a baját.. Steph látva és hallva a dolgokat végül nem habozik, és kiírja a mérkőzést, ami így handicap küzdelem lesz.

Roman Reigns vs. Luke Gallows & Karl Anderson – Handicap Match 
022_raw_02132017ej_0571-f181d5af568f9c16b4ef68c4066d804eGallows aprította Reigns-t, csatlakozott Anderson is, ami végül egy Tag Team manővert eredményezett. Anderson folytatta a megkezdett munkát, de Reigns viszonylag hamar fordított a kockán. Innentől nem is annyira nézett ez ki handicap-nek, Roman felülkerekedett ellenfelein, akik végül együttesen kezdték támadni a BigDog-ot. Ennek DQ lett a vége, az alapos verést követően pedig megkísérelték kiosztani a Magic Killer-t, de Reigns hárította, majd kitakarította a ringet..

Kofi Kingston vs. Bo Dallas 
044_raw_02132017ej_0785-badd1717f17727d65c549da5570a44a9A csata előtt megtudhattuk a New Day-től, hogy a jövőben igyekeznek majd egy újabb forradalmi dolgot kreálni, ami szerintük a jégkrém bizniszben rejlik. Be is ígérik a közönségnek, akiknek nem is kell több, a küzdelem elindulását követően rákezdenek a “jégkrémet akarunk” chant-re. Woods és Kofi is adja az ütemet, Bo pedig kirántja Big E kezéből a papírt, amit aztán kis habozás után széttép.. Kingston ezt látva rohamot indít, és egy Top Con Hilo-val leteríti a korábbi NXT Bajnokot.. A ringbe visszatérve van pár jó pillanata Bo-nak is, de még mielőtt túlságosan is lendületbe jöhetne, Kingston kiosztja az S.O.S.-t, amit követően könnyedén kopogtat.

Noam Dar vs. Jack Gallagher
Viszonylag rövid küzdelmet láthattunk, amiben végül a Cruiserweight Bajnok első számú kihívója, Jack Gallagher aratott győzelmet.

Egy limuzin gördül be a parkolóba, Samoa Joe-t láthatjuk kiszállni a járműből. Ekkor viszont feltűnik mögötte Triple H is, amit követően az aréna felé veszik az irányt..

A várakozásnak vége: Emmalina debütál a következő szegmensben! Történelmi pillanat!!

064_raw_02132017sb_0877-3e6b15b30c0a071c05cc578af28f8870

Emmalina érkezik is a bejárathoz, a közönség jó néhány tagja pedig valósággal megőrül a hölgy láttán. Elmondja, hogy 17 héten át vártunk erre a pillanatra, hogy lássuk, amint Emmából Emmalinává alakul. Íme az eredmény, most pedig: látni fogjuk, amint átalakul (vagy vissza, a franc se tudja mit akarnak vele :D)  Emmává.. Távozik, mi pedig levonhatjuk a következtetést, hogy 17 héten keresztül totál hülyét csináltak belőlünk, de ami a legnagyobb gond: ez alatt sem sikerült kitalálniuk, hogy mit kezdjenek az egyébként tehetséges szupersztárral a divízióban.

Bayley interjú a Main Event előtt.. A Hugger lány elképesztően izgatott mind a címmeccs, mind pedig amiatt, hogy főmérkőzésen küzdhet. Igyekszik majd rácáfolni kritikusaira, legfőképp Stephanie-ra, aki szerint nem tartozik ide. Most ott van, ahol korábban Lita és Trish: a főmérkőzésben. A Royal Rumble-ön egészen közel volt a címhez, de ma este megüti a jackpot-ot, és a RAW Women’s bajnoki övvel távozik.

Chris Jericho és Kevin Owens a színfalak mögött. Jericho izgatott a közelgő esemény miatt, ami a barátságukat lesz hivatott ünnepelni.. Kevin nem annyira lelkes, ekkor viszont megjelenik Triple H. Barátságosan üdvözli a két szupersztárt, majd közli Owens-szel, hogy szeretne vele váltani pár szót, négyszemközt.. Elvonulnak, Chris pedig magára marad… A reklámot követően láthatjuk, ahogy Hunter alaposan magyaráz valamit, Owens pedig koncentráltan hallgatja.. Nagyon úgy tűnik, hogy Triple H készül valamire..

Braun Strowman vs. Mark Henry 
078_raw_02132017ej_1126-f095a205ad5471f38b5df9295f5c06e4A nagy emberek csatája volt ez, amiben Henry minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy komoly akadályt jelentsen a veretlen Strowman számára. A korábbi világbajnok viszont a tisztes helytálláson kívül nem sok mindenre volt képes, Braun lekopogtatta a Running Powerslam-et követően.. Ekkor megérkezett Reigns a revans jegyében, nagy nehezen bejutott a ringbe, ahol aztán két Superman Punch-ot is kiosztott.. Készült a Spear-re, de ezt Strowman megkontrázta, és a Running Powerslam-mel pontot tette a bunyó végére.

087_raw_02132017ej_1282-d8b3f2f575981ed816475d2617ac38ab

Reigns tehát újabb komoly csapást szenvedett el, Strowman személyében nagyon is emberére akadt. Braun ellenfele egyébiránt jövő héten Big Show lesz!

c4l3slqueaerxdgSamoa Joe interjú. Cole feleleveníti az elmúlt hetek eseményeit, valamint megjegyzi, hogy néhányan becstelen taktikaként jellemzik a látottakat. Joe részben egyetért, ugyanakkor nem a családias hangulatért, vagy a barátok miatt van itt. Azért jött, hogy megsebezze az embereket. Egyetlen ember véleményével törődik, ez pedig Triple H, aki lehetőséget adott neki.. Cole ezután arra kíváncsi, hogy mit gondol Joe arról, hogy Triple H épp most helyezte őt az NXT-ből a RAW-ra. Joe szerint az eredményei a válaszok Triple H tettére. Cole folytatja, miszerint számos személy úgy gondolja, hogy Joe itt létének az oka nem más, mint hogy Triple H fél Seth Rollins-tól. Joe nem gondolja úgy, hogy Triple H bárkinek is magyarázattal tartozna azzal kapcsolatban, hogy ő, vagy más miért van itt. Sokan jöttek rajta kívül korábban az NXT-ből, de egyikük sincs az ő szintjén – vallja magabiztosan Joe. 18 éven keresztül tartottak attól, hogy idehozzák. Az elmúlt két hétben az is kiderült, hogy miértre az a válasz, hogy ő egy nagyon veszélyes ember. Utóbbi állítását Rollins esetével statuálja, mondván Seth volt a RAW drágaköve, és nem bírta tovább több, mint két percig a ringben vele. Rollins kihagyja a második WrestleMania-ját is zsinórban, mindezt miatta.  Joe ígéri, hogy elpusztít mindenkit, aki az útjába kerül. Cole szerint Seth hasonló szándékokkal fog visszatérni, főként Triple H-et illetően. Joe ekkor visszakérdez, hogy ez az interjú most róla, vagy Hunterről szól, ugyanis kicsit bosszantó ennyit hallani a nevét.. Cole tisztázza, hogy Joe-ról van szó, Samoa ennek megfelelően válaszol, miszerint semmi kétsége sincs afelől, hogy ismét parkolópályára rakja Seth-et akkor, mikor visszatér.. Cole a debütáló meccséről kérdezi Joe-t, aki magabiztosan eleveníti fel, hogy megverte Reigns-t. Két hét alatt elintézte mindkét Top srácot, leverte őket, mint ahogy mindenki mást 18 éven keresztül. Hasonlóra készül ezután is, és biztosít róla, hogy ez nem egy szimpla fellángolás, mint Sami Zayn esete, aki boldog, hogy itt lehet. A beszélgetés utolsó szakaszában, Cole rátér azokra a nevekre, akik Triple H jóvoltából ebbe a pozícióba kerültek a múltban. Joe úgy véli, hogy van egy különbség. Ezek a személyek (HBK, Orton, Batista, Rollins) mind támaszra és segítségre szorultak Triple H jóvoltából. Neki viszont nincs szüksége erre, boldogul a saját erejéből is. Tisztában van vele, hogy mi a legjobb az üzletnek, aki pedig az útjába áll meg fogja tudni, hogy miért szabadult el a pusztító a teremtő által.

Sami Zayn vs. Rusev 
103_raw_02132017hm_1387-86ad012c508130a198bae6316b0ed597Sami a múltheti vereséget igyekszik javítani, nem is akárki ellen. Az első etapban kiegyenlített csata folyt, jobbára Rusev volt akcióban, Sami a robbanékonyságra próbált alapozni. Láthattunk egy Top Con Hilo-t a kanadaitól, de pillanatokon belül jött a válasz Rusev-től egy testremért rúgással. A reklámot követően Rusev egyre kétségbe esetten próbálta meg kicsikarni a győzelmet, mindhiába. Sami kiosztotta a Helluva Kick-et a semmiből, amit követően kopogtatta a Bolgárt.

108_raw_02132017sb_1679-7b4b8f623983b2725e843802bd14d449A csata utáni interjúban meglepően, Jericho helyett Joe-hoz intézte szavait azt követően, amiket a Destroyer mondott Cole-nak.. Nem váratott magára sokat az említett, oldalról támadt Zayn-re, majd alapos verésben részesítette.. Úgy tűnik Rollins sérülése Zayn-t is érinti, hisz ennek fényében (talán) ő néz majd szembe Joe-val a FastLane-en három hét múlva.

Akira Tozawa vs. Aryia Daivari
Újra akicióban a Japán sztár, s ezúttal sem okozott neki nehezséget a győzelem megszerzése.

142_raw_02132017hm_2027-8ca8a2834ea5a041523b251dc0501dbbChris Jericho és Kevin Owens érkezik, méghozzá a Festival of Friendship ünnepére. Chris hatalmas boldogsággal masírozik a ringbe a hölgyek kíséretében, Owens-t viszont szemmel-láthatóan kevésbé hozza lázba ez az egész. Jericho ajándékok sorával készült Owens-nek, először egy 7.000 dollárba kerülő szoborral, majd egy festménnyel, aminek láttán Owens megjegyzi, hogy neki van két gyerek, így Chris ne várja el, hogy ezt majd kiaggatja az otthonában.. Sebaj, Chris-nek van egy harmadik meglepije is, ami egy bűvész, de KO-t ez is hidegen hagyja, szerinte ezt a kilenc éves gyereke is meg tudja csinálni. Ezt hallva Jericho felírja a listára a bűvészt, majd előrukkol a legnagyobb ajándékkal, ami nem más, mint Goldberg személye. Chris kihívja a ringbe a veterán szupersztárt, akinek fel is hangzik a zenéje. Owens felkészül a harcra, de végül nem Goldberg, hanem Gillberg érkezik.. Owens megelégeli a dolgokat, kigurul a ringből és nekiesik a jobbernek.
131_raw_02132017ej_2290-6702e16bc324640f4f819de9147811e2Ezt követően visszagurul a ringbe, és komolyan választ szeretne kapni arra, hogy mi ez az egész, ugyanis nem egészen ezt várta. Jericho ezen a ponton olyan promóba kezd, ami minden bizonnyal szívből jött. Elmondja, hogy mindezt Kevinért tette, hogy megmutassa számára, hogy mennyit jelent neki a barátsága. Karrierje legjobb éve volt a tavalyi, ezt pedig Owens-szel élhette meg, azzal az Owens-szel, akivel mindenki másnál jobban szeretett dolgozni mert olyan kémia van kettejük között, ami senkivel se korábban. Jericho garantálja Owens-nek, hogy megveri majd Goldberg-et a FastLane-en, ugyanis ő fedezni fogja a hátát, pont úgy, mint minden egyes alkalommal az elmúlt hónapokban. Kevin ismét kijelenti, hogy nem egészen erre számított, viszont nagyszerű volt szóval végülis megöleli Chris-t, majd elmondja, hogy neki is van valamije Jericho számára, de ez nem olyasmi, mint amiket Jericho adott. KO bekéri a dobozt, amiben egy új lista található. Jericho megörül, de ahogy kiveszi, egyben eltűnik a mosoly az arcáról.
153_raw_02132017hm_2123-6056442e42e4f94f2b86861211d20bf6Megkérdezi, hogy miért Owens neve szerepel rajta.. Kevin ekkor ledobja az övet és a mikrofont, és nekiesik Jericho-nak.. Ebben a pillanatban világossá válik, hogy mit magyarázott annyira alaposan Hunter a backstage-ben.. Owens kíméletlen támadással teszi a földdel egyenlővé Jericho-t. Kiosztja neki a Powerbomb-ot a ring szélére, majd belevágja a ringben lévő JeriTron-ba, aminek betörik a képernyője. Chris elterül, körbeveszik a bírók, Owens pedig magasba emeli a Universal bajnoki címet, majd távozik.

c4mgyb-ucaea4bk

Enzo Amore vs. Cesaro 
Rövid küzdelem volt, Cesaro könnyedén győzte le Enzo-t.

Bayley vs. Charlotte Flair (C) – RAW Women’s Championship Match 
193_raw_02132017hm_3495-e78deb925730d8394c63e750a0423e4bA Bajnok kezd jobban, az első pillanattól kezdve próbál dominálni. Bayley-nek nem igazán van ellenszere, armdrag-ekkel próbálkozik, de Charlotte egyiknél sem kerül bajba. Az első szakasz végén a Bajnok bekap egy sallert, lecsücsül, majd úgy dönt, hogy jobb egy kicsit a ringen kívül tartózkodni, így kigurul a szorítóból. A reklámot követően sem sokat enyhül Charlotte fölénye, Bayley pedig egyre nehezebb helyzetbe kerül, ugyanis a Bajnok folyamatosan a nyakára dolgozik. Egy feladásos fogás, abból rögtön egy Neckbreaker. Bayley a ringen kívülre kerül, Charlotte egy BigBoot-tal beleküldi a kordonba. Ismét a kihívó nyaka nyekken, Charlotte a kordonra mászik és rámoonsault-tol Bayley-re, félig-meddig megint a nyakát eltalálva. A ringbe visszatérve Charlotte kopogtatni próbál, de Bayley felrántja a vállát. Fordulóponthoz érkeztünk, Bayley-ben elkezd tudatosulni, hogy talán az utolsó lehetősége ez a mérkőzés. A következő percekben jönnek a komolyabbnál-komolyabb manőverek a Hugger lánytól, plusz olyan hatásos finomságok, mint a Hurracanrana, vagy egy Machoman féle Elbow-drop. Győzelmet ugyan egyik sem ér, de Charlotte-on mindegyik akció nyomot hagy.. A befejezésnél megjelent Dana Brooke, hogy korábbi mentorát segítse. A közönség alaposan kifejezte nemtetszését, hisz innen sejthető volt, hogy mi következik.. Bayley azonban leüti Dana-t, majd elkapja a Bajnokot és a saját fegyverét ellenefordítva befogja a Figure Four-ba. Charlotte komoly bajban, már-már kopogna, de Dana hátulról menti a meccset, miközben a bíró persze semmit sem lát. A sok sunyiság vége, hogy Bayley bekerül a Figure Eight-be.. Úgy tűnik nincs menekvés, Bayley-nek kopogni kell.. Ekkor viszont megérkezett Sasha, méghozzá egy mankóval. Adott vele Dana-nak, majd torkonvágta Charlotte-ot, aki ebben a pillanatban el is engedte Bayley-t.. A bíró ezt sem látta így nincs DQ, Bayley megragadja ellenfelét, és kifketeti a Bayley-to-Belly Suplex-szel. A Hugger kopogtat, ami egyben azt is jelenti, hogy ÚJ BAJNOKUNK VAN! Bayley megcsinálta!

Az adás záróképeiben az újdonsült címvédő együtt ünnepelt Sasha-val, majd a közönséggel. Reméljük, hogy most nem az lesz, mint a Sasha & Charlotte feudnál, mert ebben az esetben Charlotte már a FastLane-en visszanyeri az övet – feltéve persze – ha továbbra is hangsúlyt fektetnek a PPV veretlenségére.

20170213_raw_bayley-ca33d0131bcd2b6b78cb2ef044dccedb

Az összképet látva tudjuk, hogy Kevin Owens végül Triple H utasítására fordult Chris Jericho ellen. Nagyszerű történetvezetés, Jericho a FastLane-ig kikerül a képből, Owens minden bizonnyal simán elveszti Goldberg ellen a világbajnoki címet, ezt követően pedig a két kanadai megkezdi a feudot a WrestleMania-ra, ahol vélhetően Y2J United States Bajnoki öve lesz a tét.

Talán ezek is érdekelhetnek:

4 hozzászólás

 1. 2017-02-14

  […] WWE RAW 2017. február. 13 – Összefoglaló / Drámai adás […]

 2. 2017-02-14

  […] WWE RAW 2017. február. 13 – Összefoglaló / Drámai adás […]

 3. 2017-02-14

  […] WWEPankracioHirek 0 Hozzászólások Tegnap Las Vegas-ban került megrendezésre a hétfő esti RAW ahol Kevin Owens és Chris Jericho barátság fesztivált tartottak azonban ez nem sikerült úgy […]

 4. 2017-02-21

  […] George “The animal” Steele legenda iránt, majd visszatekintést kapunk a múltheti RAW-ra ahol Chris Jericho megrendezte a “Festival of Friendship“-et legjobb barátjának […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.