WWE RAW 2017. május. 1 – Összefoglaló

A Payback utáni első RAW adása Sacramento-ból jelentkezett, sok jót ígért számunkra az adás – ahogy az lenni is szokott.

Ha a videók fent nem indulnak el, kattints ide és nézd vissza a teljes adást.

Az adást a történelmet író hölgy – Alexa Bliss nyitja, riválisai ellen.

Ezt követően Charlotte-ra tesz utalást, főként amiatt, hogy korábban ő uralta ezt a részleget. A Királynő halott – jelenti ki a Bajnok, de mint mondja van helyette Alexa Bliss. Emlékeztet, hogy múlt éjszakai győzelmével ő lett az első, aki a SmackDown és a RAW Női övét is birtokolta már. Alexa-nak mégis hiányérzete van, ugyanis a mérkőzésvezető úgy emelte magasba a kezét, mint egy átlagos övnyerésnél. Ennél fogva kérvényezte ezt a koronázást, amivel kapcsolatban nagyon boldog, hogy mások is tesközelből figyelhetik. Néhányuknak köszönetet is szeretne mondani – kezdve Mickie James-szel. Őt figyelve nőtt fel, Mickie inspirálta, s bár kortársai már egy jobb helyen vannak, Mickie továbbra is itt van, és megihleti. Sasha-t csak cukkolja azzal, hogy őt kopogtatva jutott el a mostani pillanatig, Nia-nak inkább nyalizik és próbálja nem kihúzni a gyufát, Bayley-n pedig alaposan megköszörüli a nyelvét. Bliss azt hitte, hogy csak Bayley édesapja lesz ott a gálán, de amikor az első sorra nézett felfedezte a Hugger barátait, és családtagjait. Amikor pedig kopogtatta Bayley-t a Bajnoki övért, kinézett rájuk és látta, hogy idegesek, Bayley unokaöccse pedig sírt. Mindez kis híján az ő történelmi pillanatába került, de végül átértékelte a dolgokat és realizálta, hogy Bayley családja mostantól egy igazi példaképre nézhet fel.. A trónfosztott Szupersztár eleget hallott, felborítja Bliss-t az emelvénnyel együtt. Kitör a tömegbunyó, ami rögtön egy Tag Team csatához vezet.

Bayley & Sasha Banks & Dana Brooke & Mickie James vs. Alexa Bliss & Nia Jax & Alicia Fox & Emma – 8 Fős Tag Team Meccs

A meccs első felében Sasha-ék irányítottak, semmi komoly nem történt igazából. Alexa-tól érkezett a DDT amivel kopogtatta Bayley-t.

Enzo Amore vs. Luke Gallows

Szokás szerint érkezett már a bevonulásnál a hátbatámadás Gallows-éktól. Enzo most igen komolyan próbálta legyőzni riválisát, minden hiába – mindig kontrázott Gallows. Anderson elterelte Enzo figyelmét amivel társának segítve megszerezte a győzelmet.

Seth Rollins érkezik a kötelek közé. Túl a Joe elleni összecsapáson kijelentheti, hogy nagyon jól érzi magát. Az elmúlt fél év egy valóságos hullámvasút volt a számára hihetetlen mélységekkel és magasságokkal egyaránt, de a rajongók végig vele voltak az útja során és támogatták őt. Néha nagyon mélyponton volt, és arra gondolt, hogy feladja, de ez az élet része. Tükörbe kell nézned, és ha nem tetszik amit látsz, egyszerűen kerekedj felül. Ő megtette. Türkörbe nézett, amit követően rájött, hogy továbbra is Seth Freakin’ Rollins. A WrestleMania leigázta a Királyok Királyát, tegnap éjjel pedig törleszthetett Joe-val szemben.. A képlet szinte teljes, így már csak egyetlen dolog maradt a számára. Akarja a Fenevadat, valamint a Universal Bajnoki övet. Megjárta már Suplex City-t, és egyáltalán nem fél visszatérni.
Finn Bálor jelent meg, mondván ugyanaz az oldalon állnak, így tiszteletben tartja Seth szándékát. Ugyanakkor  őt verte meg ezért az övért a sérülése ellenére, és mivel soha sem vesztette el a címet, a vonal az ő nevével kezdődik.. Következett Ambrose, aki először is rávilágított arra a tényre, hogy Brock Lesnar akkor harcol amikor akar, és hogy ez nincs túl gyakran. A RAW-nak viszont a harcos bajnokokról kellene szólni, ő pedig momentán a brand első számú övét hordozza. Egyértelműsíti, hogy készen áll a harcra, harcolni akar, mindegy ki az ellenfél.. Miz érkezett utolsóként, oldalán Maryse-szal. Az A-lister úgy véli, hogy Rollins és Bálor semmit sem érdemelt ki, Ambrose pedig továbbra is szégyenteljes a Bajnoki pozícióban. Ez az öv voltaképp egyet jelent vele, hisz ő tette különlegessé.. Ambrose nemsokkal később előveszi a telefonját, és felhívja Kurt Angle-t. Egyeztetnek, majd Dean bejelenti a ma esti főmeccset, ami egy Triple Threat csata lesz a három úriember között. A győztes jutalma egy címmérkőzés, méghozzá Dean Ambrose ellen.

Tony Nese & Brian Kendrick & Noam Dar vs. Rich Swann & Akira Tozawa & Jack Gallagher – 6 Fős Tag Team Meccs

Érkezett a papírforma, a győztesek Gentleman Jack Gallagher-ék.

A Payback-re tekintünk vissza ahol láthatjuk a RAW Tag Team Bajnoki címmérkőzést, majd Sheamus-ék támadását a Hardy fivérek ellen. A backstage-ből Sheamus és Cesaro útja egyenesen a ringbe vezet, hogy megmagyarázzák tettüket.

Sheamus kezdi a vallomást.. Az elmúlt néhány hónapban úgy érezte, mintha ködben járna, de most már végre szabad. Egyáltalán nem kedveli a rajongókat, hisz ők az első naptól kezdve egy vörös fejű leszármazottként kezelik őt. Cesaro egy más sztori.. Neki ott volt a Section, ő pedig bízott benne, hogy a támogatásukkal a legjobb csapat válhat belőlük. Sheamus hinni akart bennük, de a WrestleMania-n, a pillanatuk előtt amire készen álltak, megjelent a Hardy Boyz és ellopták előlük.
Cesaro veszi át a szót, mondván a rajongók érezték a nosztalgia tódulását, és imádták. A rajongók inkább a múltra, vagy a jövőre tekintenek ahelyett, hogy inkább értékelnék azt, ami előttük áll a pillanatban. Ő és Sheamus múlt éjjel bizonyították, hogy a Hardy Boyz csak nosztalgia szerepet tölt be, és hogy nem tartoznak egy ringbe kettejükkel. A szervezet az övék, a RAW Tag Team címeit pedig visszahódítják majd.
Megérkezett a történetben érintett duó is. Matt köszönetet mondott a magyarázatért, elismerte, hogy beleestek a csapdába, de természetesen van válaszuk a történtekre és az elhangzottakra..

Apollo Crews vs. Heath Slater

Papírforma eredmény, a győztes Apollo Crews.

Kurt Angle érkezik a ringbe, hogy tájékoztassa a WWE Univerzumot a tegnap esti főmeccs szereplőinek állapotáról.. Mindenekelőtt megjegyzi, hogy a felek tegnap esti csatája az egyik legkegyetlenebb volt, amit valaha is látott. Nos a helyzet az, hogy Strowman rotátorköpeny szakadást szenvedett, Roman pedig rásérült az eddig összeszedett dolgokra. Egyértelművé tették, hogy még nem végeztek egymással. Kurt-nek, mint GM törődnie kell a Szupersztárok biztonságával, és mindent mérlegelve kell foglalkoznia ezzel a viszállyal, később pedig válaszokkal is szolgál majd.
Némi meglepetésre Wyatt érkezett. Bray kijelentette, hogy megérti Kurt aggodalmát, de nem jelent számára bajt. Nem a pusztítás miatt van itt, még nem. Azért jött ide, mert múlt éjjel lezárta a Randy Orton-ról szóló fejezetet, Randy pedig örökre a House of Horrors fogságába esik majd. Orton hamvaival kezdett új fejezetbe, itt a RAW-on. Újjászületik, és felemelkedik saját teremtésének poklából, mint egy égő szárnyú angyal. Érzi a gonosz jelenlétét, de képes rá, hogy megoldja. Arra kéri Angle-t, hogy hagyja neki, hogy végezze a munkáját.. Kurt fura tekintettel mered Wyatt-re, majd közli vele, hogy fogalma sincs arról mi a terve, de ne feledje, hogy ez az ő műsora. Bray felnevet, s mint mondja talán így van, de a világ, amiben ez a show van, Wyatt-é.

TJ Perkins vs. Austin Aries

Neville címmérkőzést ígért Perkins-nek ha elintézi riválisát, azonban nem sikerült neki. Austin győzött, de Perkins nem nyugodott bele a vereségbe és a mérkőzés után csúnyán elbánt vele.

The Miz vs. Finn Bálor vs. Seth Rollins – A győztes mehet Dean Ambrose ellen az IC övért

Egész erős küzdelem. Miz a kezdetnél szokásosan kihátrált a csatából. Seth és Bálor kezdené egymással a küzdelmet, de Miz ekkor mindig beszáll. A páros összefog és együttes erővel intézik elfelé Miz-t.. Reklám után vagyunk ahol felgyorsultak az események, mindenki megérdemelte volna a győzelmet. Rúgások, ütések, hihetetlen ugrások követték egymást. Seth rákapcsolt és kivonta Bálor-t is és Miz-t is a forgalomból. Megjelenik Samoa Joe aki elintézi Seth-et.. Miz azt hitte itt már zsebében a győzelem, azonban nem örülhetett sokáig.. Bálor támadott, azonban jött a sötétség: Bray Wyatt megjelent majd egy Sister Abigail-t osztott ki Bálor-nak. Miz ezt kihasználva – megnyerte a mérkőzést.

Ezekkel a képekkel zárult az adás. Eközben pedig három hivatalos mérkőzést már tudhatunk is az Extreme Rules PPV-re: The Miz vs. Dean Ambrose, Bray Wyatt kontra Finn Bálor – végül jön Seth Rollins és Samoa Joe következő összecsapása.

Forrás: WWE – Pankráció

Képek: WWE

Talán ezek is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.