WWE RAW 2017. július. 31 – Összefoglaló

A hónap utolsó RAW adása egy visszatekintéssel indul a múlt hétre ahol Kurt Angle bejelentette a Fatal 4-Way csatát a SummerSlam-re.

Ha a videók fent nem indulnak el, kattints ide és nézd vissza a teljes adást.


Az adást Kurt Angle nyitja nem meglepő módon, bevonulását követően pedig mikrofont ragad és a WWE Univerzum felé szól. A GM elmondja, hogy ez az első alkalom, hogy Pittsburgh-ban van a RAW irányítójaként és garantálja, hogy egy rendkívüli show-t láthatunk ma este.

Ezután be is jelenti a ma esti küzdelmeket, miképp Big Cass megküzd Big Show-val – Braun Strowman pedig Samoa Joe-val és Roman Reignsszel egy Triple Threat küzdelemben. Jason Jordan pedig a Miz TV vendége lesz. Elmondja, hogy ma van 21. éve annak, hogy megnyerte törtött nyakkal az Olimpiai érmet és nem lenne itt ha nem lennének a rajongók. Angle végül köszönetet mondd a rajongóknak, távozni szeretne.. Azonban megérkezik: BROCK LESNAR és képviselője, Paul Heyman!

A bevonulást követően Paul ragad mikrofont és Angle felé szól elsőként. Pontosan látja, hogy mi folyik itt és mit szeretne Kurt Angle: le szeretné venni Brock Lesnarról a Universal bajnoki övet. Másképp nem rakta volna bele a Fatal 4-Way küzdelembe. Mr. Heyman ezután a kihívók felé szól pár szót, majd ismét a GM-hez. Szerinte Vince kéri mindezt tőle és igazából csodálja. Látja már a SummerSlam-et maga előtt: a kihívók összefognak, kiiktatják Brock-ot majd maguk között dől el a cím sorsa. Heyman azonban egy nagy bejelentéssel érkezett: amennyiben Brock Lesnar elveszti a Universal Bajnoki övet a SummerSlam-en – távozik a WWE-ből – és ő is távozik vele együtt. Heyman szerint azonban ez nem fog megtörténni, hiába a megállíthatatlan úriember, Braun Strowman, hiába Roman Reigns és hiába Samoa Joe. A SummerSlam-re Brock Lesnar megy Universal bajnokként és ő is fog távozni bajnokként.

Hardy Boyz vs. The Club

A meccs első felében a Hardy testvérek tudtak fölényt szerezni, pillanatok alatt kitakarították a ringet. Reklám után sem változott a helyzet, nem nagyon tudtak mozdulni Gallowsék. Érkezett a Twist of Fate  amit egy Swanton Bomb követett a sarokból, a Hardy testvérek sima győzelmet szereztek.

Az ünneplés után távozni szerettek volna, azonban a Revival nem hagyta. Kisebb bunyó alakult ki a három Tag Team-nél amiben szintén Hardyék jöttek ki jól.


Renee Young és Dean Ambrose a színfalak mögött, Renee először egy videót mutat a múlt hétről ahol Rollins és Ambrose győzelmet szereztek Miz csapata ellen. Renee arra kíváncsi, hogy hogyan tovább? Ambrose elmondja, hogy jó volt odakint, jó volt ezt látni, a régi időkre emlékezteti, de… Megérkezik Rollins is aki szintén dicséri a múlt heti adást, különleges volt kettejük szegmense. Ambrose ismét kijelenti: nem bízik még Rollinsban.


Reklám után Seth Rollins-t látjuk a színfalak mögött, immáron Sheamusbe és Cesaroba fut bele. Sheamus és Cesaro közli Rollinsal, hogy ő közte és Ambrose között kisebb gond van, hasonlít az övékére. Ők is gyűlölték egymást Cesaroval, most azonban legjobb barátok és Tag Team bajnokok. Tovább fényezik magukat a bajnokok és gúnyolódnak Seth-en aki felkiált kettejükre és elmondja, hogy ma este valamelyikükkel meg fog küzdeni! Sheamus belemászik Seth arcába és közli, hogy vele.


TJP & Ariya Daivari & Tony Nese vs. Rich Swann & Cedric Alexander & Akira Tozawa – 6 fős Tag Team küzdelem

Sima győzelmet szereztek Tozawaék.


Következik a Miz TV, mindenek előtt Miz felfedi, hogy mennyire utálja ezt a várost. Megérkezik a vendége is, ezután Miz az elmúlt hetekről kérdezi Jason-t de meg sem várja mit válaszol.

Megkéri, hogy csatlakozzon a Miztouragehoz és segíti a karrierjét. Jason elutasítja, Miz pedig meg sem lepődik. Miz szerint hogyan is fogadná el, hisz Kurt Angle az apja a srácnak, így semmi szüksége rá. Jason kijelenti, hogy semmiféle bánásmódban nem részesül ettől, mindent amit eddig elért – magának köszönheti. Miz szerint Jason hülye és ez a biznisz tönkre fogja tenni őt. Jason elmondja, hogy inkább ez minthogy társuljon Mizzel. Miz végül az édesapját kezdi ócsárolni, Jason megkéri, hogy hagyja abba vagy különben leüti. Dallas és Axel odaáll Jason elé, azonban őt ez nem érdekli és felkapja Miz-t és egy Suplexxel nekivágja a két “biztonsági őrnek”.

Sheamus vs. Seth Rollins

A küzdelem lassan kezdődik el, hol Rollins hol Sheamus képes fölényt tartani – nagyon változó. Sheamusnek jön egy jó mozdulat, ledobja Seth-et a sarokból, ráfekszik azonban a Kingslayer kitör kettőnél.

Seth kínos perceket él át hosszú perceken át, azonban ez sem tarthat örökké. Feltámad és fölényt szerez. Cesaro szeretne bezavarni, azonban Seth lecsapja. Ez épp elég volt a bezavaráshoz, átfordítja Sheamust és megnyeri a küzdelmet.

Az ünneplésre nincs idő, megtámadták Seth-et és jól helyben hagyták. Távozni szerettek volna, azonban ismét visszamentek, azonban ekkor már érkezett segítség Ambrose részéről aki kicsit tudott segíteni, de Cesaroék őt is elintézték.

Tehát biztosra vehető a Tag Team bajnoki címmérkőzés közöttük a SummerSlam-re!

Bray Wyatt érkezik a ringbe, hosszas bevonulását követően mikrofont ragad és a WWE Univerzum felé szól:

Bray kijelenti, hogy nincs menekvés előle senkinek. Sem gyerekeknek, főleg nem Finn Bálornak. Egy halandó ember sem menekülhet a sötétségtől. Mindenki megállja az emberiség bilincsei által okozott fájdalmat. Szánalmas. Pittsburgh szánalmas. Megpróbálnak valamit csinálni, de nem sikerül semmit elrejteni előle. Ő Bray Wyatt és mindenütt ott van.

Bray ezután Bálorhoz szól pár szót, miképp senki sem lesz különleges attól, hogy Bálor Clubos. Bálor egy hétköznapi ember aki rendkívüli dolgokat csinál. Wyatt látja Finn Bálort: egy olyan srác amilyen soha nem volt. A beszéd után Wyatt meghajol, azonban felhangzik a Démon King zenéje! Wyatt a bejárat felől számít Bálorra, azonban ő már a ringben áll. Wyatt támadna, azonban Bálor könnyedén penderíti ki a ringből a közönség közé.

Egyre közelebb a Démon King karaktere Bálornak, napok kérdése!

Roman Reigns vs. Samoa Joe vs. Braun Strowman – Triple Threat küzdelem

A mérkőzés kezdeténél Strowman tud fölényt szerezni és irányítani. Perceken belül kitakarítja a ringet. Reklám után változik a helyzet; Roman és Joe összefognak, hogy együttes erővel intézzék el Strowmant.

Egymásnak látnak végül Joe és Roman, de ez sem tart sokáig hisz megérkezik újra Strowman. Joe-t elintézik, most pedig kezdődhet az ő kettejük csatája. Belemerülnek annyira, hogy a közönség között folyik a bunyó. Strowman végül vissza hozza a ring köré Roman-t, megérkezik Joe aki befogja az altatásba de Roman véget vet neki.

A ringbe kerül újra Roman és Joe, ám ez másodperceig tart csak. Roman elintézi Joet egy Superman Punchal, majd Strowman-t szeretné egy Spearrel de ő hárít egy rúgással. Strowman feltámad és előkészíti a lépcsőt játékszerként, de Joe elintézi – tuskísérlet, de Roman az utolsó másodpercben kitör.

Mindenki visszatér, Roman felpörög és kiüti Strowman-t egy újabb Superman Punchal, majd keményen leüti a lépcsővel – Joe-nak érkezik egy Spear és nincs menekvés. Roman zsebeli be a győzelmet.


Elias vs. Kalisto

WC szüneti küzdelem. Elias győzelem.


A színfalak mögött vagyunk ismét. Seth & Ambrose nyalogatják a sebeiket, Seth kíváncsi arra, hogy Ambrose miért segített neki. Ambrose elmondja azért, mert tudja, hogy Seth az Architect és olyan helyzetbe hozta, hogy muszáj volt. Legközelebb ne vegyen fel olyan harcot amit nem tud befejezni.


Bayley vs. Nia Jax

Nia végig irányított, azonban a ringen kívül ütközött a lépcsővel és nem volt képes visszamászni a ringbe ezért kiszámolással Bayley a győztes.


Big Show vs. Big Cass

Egyenlő erők uralták a küzdelmet, a meccs végénél Cass lecsapott a Big Boottal de Enzo beavatkozott a meccsbe, így DQ lett a vége. Mindhárman kifeküdtek, de Shownak még volt annyi ereje, hogy kiüsse Cass-t egy K.O ütéssel.


Így állunk a SummerSlam előtt. Folytatás a ma esti SmackDown LIVE-val, tartsatok ott is velünk!

Talán ezek is érdekelhetnek:

1 válasz

  1. 2017-08-01

    […] WWE RAW 2017. július. 31 – Összefoglaló […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.