WWE SmackDown LIVE 2016. december. 6 – Összefoglaló / Új esélyek

A SmackDown Live adása 2016. december 6-án egy rövid visszatekintéssel indul, amiben a TLC főeseményének befejezéséről láthatunk egy kisebb összefoglalót. AJ Styles és Dean Ambrose küzdelmének a végén megjelent James Ellsworth, aki eldöntötte a létrát, amin éppen “barátja” próbált felmászni. Ezt követőn pedig a Talking Smack-ben elmesélte Renee Young-nak és Daniel Bryan-nek, hogy miért is tette, amit tett…

A Talking Smack-ben elmondta a fiatal pankrátor, hogy ez volt az eddigi legjobb stratégia, amiben része lehetett. Emellett azért tette, amit tett, mert Shane McMahon-al beszélt arról, hogy kapni fog a következő heti SmackDown Live adásán egy övmérkőzést. Nem szeretett volna Dean Ambrose ellen ringbe lépni, de megígéri a Lunatic-nak, hogyha sikerül kedden megszereznie a címet, akkor Dean Ambrose fogja kapni a kihívói jogot érte…Daniel ellenkezett, miszerint nem lesz képes felvennie a versenyt AJ Styles-al. Bryan annyira biztos abban, hogy Ellsworth el fog bukni a Phenomenal One ellen, ha mégis James fog győzni, akkor Daniel felhagy a Talking Smack vezetésével.

A ringbe először AJ Styles érkezhetett, aki ezúttal farmerban és lábrögzítővel sétált be a kötelek közé. Az interneten nagy mulatságot gerjesztő képek közül mutatott egyet, amin a fenekének egy kisebb része látszik a nadrágja kiszakadása miatt. Csak annyit tett hozzá nevetése közben, hogy nem néz ki túl jól. Ezt követően kijelenti, hogy nem fest túl jól a lábán lévő protektor sem, viszont látszik a címvédőn, hogy nincsen oka szomorkodni. Styles elmondja, hogy megtett mindent, amit csak mondott, hogy meg fog valósítani a TLC Eseményén: Székeket vágott Ambrose hátához, asztalokat tört ellenfele testével és ami a legfontosabb, megszerezte a WWE Nehézsúlyú Világbajnoki övet. Ezek után viszont kénytelen volt ápolást kérni a szervezet orvosi csapatától és a szomorú tény az, hogy nem egészséges annyira, hogy a mostani adáson ringbe szállhasson James Ellsworth ellen a címért. Ezt hallva a rajongók hangosan ellenkezni kezdtek, hiszen szívesen látták volna kettejük közt a küzdelmet.
A tömeg negatív hangulata hamar átformálódott, hiszen James zenéje szólalt meg, amire a bejárat felől érkezett a TLC egyik legnagyobb főszereplője. Ellsworth a ringbe lépését követően poénosan, de ugyanakkor sportszerűen ütögette kicsit a levegőt AJ előtt, jelezve, hogy készen állna a harca. Ezt látva a címvédő kijelentette, hogy kihívója támadássorozata pont olyan volt, mint egy visszalassítás. Ellsworth elmondja, hogy Styles botladozása a lábrögzítővel inkább hasonlít lassításra. Viszont nem tartja kizártnak azt a lehetőséget, hogy semmi komolyabb problémája nincsen a Phenomenal One lábának és Daniel Bryan szimplán csak így szeretné megvédeni Styles-t James-től. AJ szemei kicsit kikerekedtek ezt hallva, amit követően Ellsworth elmondta, hogy a számok nem hazudnak és már 3 alkalommal képes volt legyőzni AJ-t, a mostani pedig a negyedik lett volna, aminek megkoronázásaként megszerezte volna a WWE Nehézsúlyú Világbajnoki övet…AJ megkérdezi a fiataltól, hogy felfogta-e, hogy minden dolog, amit megtett itt a WWE-ben, amit sikerült elérni azt Dean Ambrose-nak volt betudható? Viszont James felégette az a hidat, ami Amrose segítségét jelentette és most már nem tud rá támaszkodni. Styles visszaemlékezik arra, hogy nyakmerevítőben és hátkötéssel is látta már James-t, ami viszont csakis a címvédőnek volt betudható, amikor Dean nem tudott neki segíteni. A TLC-n pedig első kézből láthatta, hogy Ambrose is kevés volt ahhoz, hogy megállítsa AJ-t.

Ezt követően Dean Ambrose zenéje szólalt meg, amit hallva Ellsworth arra utasította AJ-t, hogy hagyja el a szorítót, mert neki kell elrendeznie a problémáit a Lunatic-al. Styles-t nem kellett túl sokáig győzködni, aki a ringen kívülre sétált. A köteleken belül Dean Ambrose kérdezés nélkül kiosztott egy Dirty Deeds-et James-nek, amit követően egyből távozott az arénából.

The Wyatt Family vs Heath Slater és Rhyno (WWE SmackDown Live Tag Team Bajnoki öv)

Randy Orton és Bray Wyatt képes volt a TLC adásán megszerezni a győzelmet Slater és Rhyno csapata ellen, amivel megkaparintották a SmackDown Live Tag Team Bajnoki öveket. Ezúttal a PPV vesztesei megkapták a lehetőséget, hogy visszanyerjék a Family ellen azt, amit pár nappal ezelőtt elvesztettek…A küzdelemben nem nagy meglepetésre Bray és Orton duója nyert. A befejezésnél Bray a Sister Abigail-be fogta Slater-t, amikor átnyújtotta kezét Randy-nek, akinek odaadta a mérkőzés befejezését és a siker megszerezésének pillanatát. A Vipera elfogadta és egy RKO-val esett neki Heath-nek, amit követően kopogtatta kihívóját.

A Backstage-ben Kalisto-val készítenek egy rövid interjút, amiben a luchador elmondja, hogy a TLC-n megrendezett Chairs meccsét követően úgy érzi magát, mint akit összetört egy autó. Viszont nem számít neki, hogy Corbin ilyen magas hozzá képest és erősebb, a mostani csatájukban bebizonyítja mindenkinek, hogy a gyorsaság mennyire fontos, hiszen a gyorsaság ölni képes.

A szorítóba Carmella érkezett, aki Natalya-ról kezdett el beszélni, aminek érelmében kijelentette, hogy Nattie mindig is szeretett volna a legjobb lenni, viszont ez sosem sikerült neki. Ezért pikkel folyamatosan Nikki-re és próbál minden egyes alkalommal keresztbe tenni neki, ahogy csak lehetősége van rá. Mindig olyan feneket akart, mint Nikki Bella-nak van, vagy olyan szép szeretett volna lenni mint Carmella. A rövid dialógust követően megszólalt Natalya zenéje, aki a szorítóba sétált…Eredeti tervek szerint egy mérkőzést kellett volna megvívniuk egymással a hölgyeknek, azonban ütésváltásra került sor, aminek következtében a játékvezető nem tudta elindítani a meccset.
Nikki találkozik a Backstage-ben Natalya-val, ahol a kanadai díva csak annyit mond, hogy Carmella hazug, nem hiheti el Bella, amit az előbb hallott. Viszont ez egyáltalán nem hatja meg Nikki-t, aki szó nélkül faképnél hagyja Nattie-t.

A kulisszák mögött Baron Corbin is ad egy rövid interjút, amiben elmondja, hogy ostobaság, amit Kalisto állított. Nem lesz elég a gyorsasága, hiszen addig tud körbe körbe ugrálni és irányítani, amíg nem találkozik Corbin-al, akkor viszont véget ér a küzdelem.

The Ascension vs The Hype Bros

Egy elég rövid csatát láthattunk, amiben az Ascension kinézetén kívül mást nem tudunk dicsérni. Zack és Mojo képes volt értékesíteni a Hype Ryder-t, amit követően képesek voltak lekopogtatni Viktor-t.

The Miz érkezik a szorítóba, aki meg szeretné rendezni a Miz TV-t, amit a TLC-re való visszaemlékezésével indít. Elmondja, hogy PPV a magasságok és az elbukások éjszakája volt, ahol képes volt Dolph fölé magasodni és megszerezni az Interkontinentális Bajnoki övet egy Ladder csata keretein belül…Miz felvezeti a vendégét, akiről elmondja, hogy hiába volt már a kezei közt a WWE Nehézsúlyú Világbajnoki öv, elvesztett egy pillanatról a másikra mindent.
Dean érkezik a szorítóba, amit követően helyet foglalnak a ring közepén elhelyezett székeken. Miz azt kérdezi Dean-től, hogy mennyire volt dühös, amikor a mostani SmackDown Live elején kiosztott egy Dirty Deeds-et James-nek, vagy mit érzett akkor, amikor a TLC-n a fiatal tanítványa hátat fordított neki és odaadta Styles-nak a győzelmet. Dean kijelenti, hogy nem ideges és nem dühös, hiszen olyannak még Miz sosem láthatta. A műsorvezető ezt követően elkezdi latolgat, hogy megrendezésre kerülhetne egy csata, amire mindenki kíváncsi, egy küzdelem Ambrose és James között a mai SmackDown Live főeseményén. Miz emellett a meglepetés erejéről beszélt, ami szerinte egy idő elteltével borítékolható volt. Dean ezt követően feláll és kijelent, hogy nagyon kezdi felidegesíteni őt Miz. A “WWE Legnézettebbje” maga elé húzta feleségét és “rendkívül férfias” módon az asszony háta mögül folytatta a beszédét. Folytatja, hogy megérti, hogy Ambrose teljesen feldúlt, hiszen a tenyerével érinthette a Bajnoki övet, amit azonban nem tudott megszerezni és üres kézzel volt kénytelen távozni az adásról. Azonban van egy kis ajándéka Miz-nek, amivel fel szeretné dobni a Lunatic-ot. Mivel már többször megjelent a Miz TV-ben, szeretné átadni neki a “Miz TV részvételi díját”.
Daniel Bryan érkezett azt látva, hogy a díjjal szeretné Dean elpáholni Miz-t. A General Menedzser kijelenti, hogy nem engedheti, hogy így elverje Miz-t, inkább kiír egy csatát kettejük között a mostani SmackDown főeseményére. A publikum elkezdte kántálni a “Yes” szót, amit hallva Daniel emelte a tétet: Kettejük csatája az Interkontinentális Bajnoki övért fog folyni a mostani SmackDown Live végén.

Baron Corbin vs Kalisto

A TLC-n megszerzett Baron győzelmet követően ismét Corbin volt képes sikert aratni. A küzdelem befejezésénél az óriás értékesítette az End of Day-t, amit követően lekopogtatta luchador-t.

Chad Gable vs Tyler Breeze

Egy eléggé papírforma küzdelmet láthattunk, amiben a győzelmet Chad Gable volt képes megszerezni egy látványos German Suplex-et követően.

Alexa Bliss érkezik a szorítóba, aki a TLC adásán képes volt legyőzni Becky Lycnh-et, megszerezve ezzel a sikert és a WWE SmackDown Live Women’s Bajnoki övet. Alexa mikrofont fog és kijelenti, hogy az előző PPV Eseményen bebizonyította mindenkinek, hogy nem mindig ér véget a történet Happy End-el. Bliss elmondja, hogy Becky őt egy olyan szóval nevezte, ami rímel a boszorkány (Witch) szóra, most pedig ez a kis kurva (Mondja magára Alexa (Bitch)) vezeti a SmackDown Live díva divízióját…Lynch jelent meg a bejárat felől, amit követően kijelenti Alexa, hogy ez az Ő partija, az ő ünneplése. Egy szó mint száz, Becky kijelentette, hogy egy visszavágót akar a Bajoki övért itt és most. Alexa letette a földre a Bajnoki övet, majd távozott az arénából, így nem kerülhetett sor ütésváltásra a két hölgy között.

Dean Ambrose vs The Miz (WWE Interkontinentális Bajnoki öv)

A főeseményen nem csak Maryse jelent meg a szorító mellett, ahogy számítani lehetett rá, James Ellsworth is besétált az arénába. James ugyan szeretett volna segítséget nyújtani a Lunatic Fringe-nek, Dean figyelmét teljesen elvonta, amit követően Miz értékesítette a Skull Crushing Finale-t, amivel megszerezte a győzelmet és megvédte az IC Bajnoki címet.

Talán ezek is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.