WWE SmackDown LIVE 2016. december. 20 – Összefoglaló / Esélyek a Világbajnoki címre

A SmackDown LIVE adása 2016. december 20-án Michigan állam legnagyobb területű városából, Detroit-ból jelentkezik, ahol legelőször AJ Styles jelenik meg az arénában, akit hatalmas szeretettel fogad a közönség. A Phenomenal One a Dean Ambrose elleni csatájából teljesen felépülve ringbe szállhat ezúttal James Ellsworth ellen a WWE Nehézsúlyú Világbajnoki címért.

James Ellsworth vs. AJ Styles (WWE Bajnoki címmérkőzés)

A címvédő után érkezik a ringbe a kihívó, aki nem tűnt első benyomásra túlságosan magabiztosnak. Nem is csoda, hiszen már hetekkel ezelőtt harcba szállhatott volna Styles ellen, azonban a Phenomemal One sérülése, valamint James betegsége miatt kénytelen votl a cég elhalasztani a küzdelmet. Ezúttal viszont megkaphatja azt a lehetőséget, amit már tűkön ülve várt. A felkonferálás előtt James ellenfele tudtára adta, hogy az ezidáig kettejük közt megrendezett csatákból hármat nyert, míg Styles egyet sem…A gong megszólalását követően elindult a keringő a felek közt, ami nem tartott egy percig sem. AJ-nek nem kellett megerőltetnie magát a küzdelemben, ahol pár fülest követően a Phenomenal képes volt lekopogtatni kihívóját.

A csata után a Bajnok úgy gondolta, hogy egy kis műsorral még szórakoztatja a rajongókat. Styles egészen addig folytatta a verést, hogy több játékvezető jelent meg, akik szerették volna megnyugtatni és leállítani a Szupersztárt…Ahogy AJ végzett mikrofont fogott és elmondta, hogy nincs már több teendője ebben az évben, így itt az ideje, hogy 2017-re koncentráljon. Ezzel a csatájával szeretne nagyon boldog karácsonyt kívánni James-nek.
Dolph Ziggler jelenik meg a bejárat felől, aki gyorsan gratulál leendő ellenfelének a győzelemhez, majd kijelenti, hogy Ő lesz a következő a sorban AJ címéért. Styles szerint azt fogja csinálni Ziggler, amihez a legjobban ért, veszteni. A Show-Off szerint ezt pont az a személy mondja, aki csak negyedszerre tudta legyőzni a kis James-t. Styles szerint mindent be fog vetni, hogy legyőzze jövő héten Dolph Ziggler-t a Bajnoki övért. A kihívó szerint ez viszont nem lesz olyan egyszerű, hiszen már feltette egyszer a karrierjét is az Interkontinentális Bajnoki övért. Keresztülsétált a pokol útjain és visszatért onnan. Dolph ezt követően csak annyit kérdez, hogy AJ szerint mit tudna megtenni a Show-Off, hogy megkaparinthassa a címet?

A bejárat felől Baron Corbin érkezik, aki a szorítóba sétál a két Szupersztár mellé. Corbin megszólalása előtt a címvédő elhagyja a ringet. Baron kijelenti, hogy nem Dolph-nak kell csatáznia Styles ellen, hanem neki, hiszen amennyi lehetősége volt már a Show-Off-nak annyit elbukott és nem érdemel újakat. Ziggler másképp látja, miszerint győzött az első számú kihívói jogért folyó küzdelemben, ami után megkapta a lehetőséget. Corbin véleménye szerint csak azért tudott győzni Dolph, mert Baron akkor nem volt ott. A következő héten veszteni fog Styles ellen, mert Ziggler nem a “Show-t lopja el” hanem a lehetőségeket, amiket aztán elpazarol. Ezért jövő héten…Azonban nem folytatta az óriás, aki nekiesett Ziggler-nek. Dolph visszatámadt, azonban kapott egy kemény End of Days-t, amit követően a közönség a “One more time (Mégegyszer)” mondatot kezdte el kántálni.

A Backstage-ben Daniel Bryan folytatott eszmecserét Dolph Ziggler-el, ahol a General Menedzser elmondta, hogy csak csapdát akar állítani Ziggler-nek Corbin, hogy megszerezze a kihívói jogot. Dolph-ot nem érdekli és egy csatát akar Baron ellen a mostani SmackDown-on. Bryan ért a szóból és megadja a Show-Off-nak, amit szeretne viszont ha Corbin legyőzi a mostani adáson Dolph-ot, akkor Ziggler elveszti a kihívói jogát és Corbin csatázhat jövő héten a SmackDown Live-on AJ ellen.

The Miz vs. Apollo Crews (WWE Interkontinentális Bajnoki címmérkőzés)

A küzdelemben képes volt Apollo fölénybe kerülni a Bajnokkal szemben, aki egy Back Suplex-et szeretett volna értékesíteni a mérkőzés végén. A mozdulat következtében a bíró megbotlott, amikor ellépett a hátra felé lépő Miz elől. Amíg a játékvezető nem figyelt a harcra, a címvédő Crews szemébe bökött, majd értékesítette a Skull Crushing Finale-t. A Finisher-t követően lekopogtatta ellenfelét és megszerezte a győzelmet…A küzdelmet követően Renee Young lépett be a kötelek közé Miz mellé, hogy egy interjút készíthessen vele. A kommentátor hölgy a Dean Ambrose iránti megszállottságáról kérdezte az Interkontinentális Bajnokot. Miz szerint erről inkább Renee tudna beszélni, hiszen Ő az, aki minden egyes este vele alszik…A hölgynek ez nagyon nem tetszett és lekevert egy csattanós pofont a Bajnoknak.

Natalya érkezett a ringbe, aki arra kéri Nikki Bella-t, hogy jelenjen meg a szorítóban, mert beszélniük kell. Bella, majd Carmella érkezett az arénába. Carmella kijelenti, hogy csak azért jött, hogy hallhassa a komoly beszédét Natalya-nak. Továbbra is azt állítja, hogy nem Ő volt az, aki megtámadta Nikki-t a Survivor Series előtt, hanem a kanadai díva, aki minden egyes alkalommal hazudik Nikki-nek.
Egy kisebb beszédet követően Natalya megtámadta Carmella-t, ami után beismerte, hogy bizony Ő támadta meg Nikki Bella-t. Azért tette, mert elege van abból, hogy minden egyes elismerést, minden címmeccset és minden magazin borítót Nikki kapott meg azért mert gyönyörű. Viszont Natalya-nak van valamilyen, ami Nikki-nek nincsen. Tyson Kidd eljegyezte és feleségül vette őt, Nikki-t pedig sosem fogja elvenni John Cena.

A kulisszák mögött Daniel Bryan telefonál, akihez ezt követően Alexa Bliss érkezik. A SmackDown Live Women’s Bajnoki kijelenti, hogy nagyon fáj a combja, ami miatt nem biztos, hogy ringbe tudna szállni. Bryan szerint az probléma, hiszen egy hét múlva címmérkőzése lesz Becky Lynch ellen a SmackDown-on. Bliss nem akarja elhinni, hogy egy sérült Bajnokot csatába küldene és ilyen veszélynek tenné ki. Daniel elmondja, hogy most beszélt pont a szervezet orvosaival, akik azt mondták neki, hogy 100 %-osan egészséges és semmilyen sérülése sincs. Ezért a mostani adáson is harcolni kell, ha nem fog megjelenni a küzdelemben, akkor nem kell aggódnia a következő heti címmeccse miatt, hiszen elveszik tőle az övet.

Luke Harper vs. Dean Ambrose

A kettejük küzdelme pörgős volt, amiben egy látványos pin-t követően Ambrose volt képes megszerezni a győzelmet kopogtatással. Bray Wyatt és Randy Orton megtámadta a győztest, akik egy kemény verésben részesítették a Lunatic Fringe-et. Miután a Wyatt Family távozott a szorítóból, The Miz érkezett és osztott ki egy Skull Crushing Finale-t Dean-nek.

Alexa Bliss vs. La Luchadora

A kettejük küzdelmében egy elég gyors győzelmet szerzett La Luchadora, aki egy sokszor látott befejező mozdulatot használt a Bajnok ellen. Ha valaki nem jött volna rá a Finisher-t követően, hogy ki használhatta ezt a manővert, akkor a maszkos hölgy megadja a választ. Miután lekapta az arcát takaró ruhadarabot, láthattuk ,hogy Becky Lynch volt a luchador.

Curt Hawkins vs. Mojo Rawley

A küzdelem előtt a Backstage-ben Ryan Phillippe találkozott a Szupersztárokkal, aki speciális sztárvendégként jelent meg a SmackDown Live adásán…A csatát nem nagy meglepetésre Mojo nyerte, aki ezt követően a színésszel ünnepelte győzelmét.

Dolph Ziggler vs. Baron Corbin

Gyakorlatilag egy első számú kihívói csatát tekinthetünk meg a felek közt, amihez csatlakozott AJ Styles is, aki szeretné végignézni a küzdelmet a kommentátorok mellől…A küzdelembe annyira belemerültek a felek, hogy a játékvezető kénytelen volt kiszámolással véget vetni a küzdelemnek. Miután véget ért a harc Styles egy székkel esett neki mindkét Szupersztárnak.

A show legvégén Daniel jelent meg, aki elmondta, hogy mivel nem lett a küzdelemnek győztese és Styles nagy örömmel megtámadta mindkét pankrátort. A következő héten egy Triple Threat küzdelmet láthatunk a WWE Nehézsúlyú Világbajnoki övért.

Talán ezek is érdekelhetnek:

1 válasz

  1. 2016-12-21

    […] SmackDown LIVE General Manager-e, Daniel Bryan a tegnapi show-t véget érve bejelentette, hogy a jövőheti SmackDown LIVE-on AJ Styles megvédeni kényszerül […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.