WWE SmackDown LIVE 2016. december. 27 – Összefoglaló / John Cena visszatér

2016. december 27-én Chicago városából jelentkezik az év utolsó SmackDown adása. Három címmérkőzés vár ránk az este folyamán, valamint John Cena visszatérése. Utóbbival indul az adás, érkezik a Cenation vezetője, a közönség pedig szokás szerint vegyes érzelmekkel fogadja őt.

Cena mikrofont fog, majd a kialakult hangulatra kijelenti, hogy mindez elképesztően hiányzott neki. Mint mondja – nem számít mit teszel, vagy hogy merre jársz, semmi sem fogható a WWE Univerzum izgatottságához. Chicago a bajnokok városa, amit a WWE elimser – mondja Cena, majd vázolja a három címmérkőzést a későbbiekre. Ki zárja WWE Bajnokként az idei évet? – teszi fel a nagy kérdést John. Végigmegy a három szupersztáron, amit követően elkezd felszínre bukni, hogy Ő maga miért is van itt ma este. A közönség Undertaker nevét kezdi skandálni, ez pedig szemmel-láthatóan megérinti Cena-t. Lereagálja – mondván a hallottak arra késztetik, hogy azt gondolja: sok ember spekulált a jövőjével kapcsolatban. 2016 nem volt egy szuper év, szuper Cena számára – jelenti ki John. Számos dolgot hallott, egyesek pedig azt mondták: egyik lábát már ki is tette az ajtón, elment filmezni Hollywood-ba, és vissza sem jön. Neki azonban esze ágában sincs lelépni, sőt, a rekord beállítására készül. Már frászt kap ettől a New Era B.S.-től-(Bullshit), mert ez itt a “My Time is Now” Era – jelenti ki határozottan. Ha leütnek, nem maradsz lent. Feltápászkodsz, és jöhet a valagba rúgás.. Nagyon közelről fogja figyelni a ma esti főeseményt, ugyanis a győztest kihívja egy címmérkőzésre a  Royal Rumble-re. Tudja, hogy nem hisszük, hogy képes erre szóval csak megteszi. Miért? Mert Ő John Cena.

Megvan tehát a WWE Championship kötelező kihívója a 2017-es Royal Rumble-re, már csak a bajnok kérdése nyitott.

Miz öltözőjéhez kapcsol a kamera. Az ajtó előtt biztonsági személyzet áll, Dasha pedig érkezne interjút készíteni a bajnokkal. Maryse ajtót nyit, majd be is csukja. Miz is kisandít, majd gyorsan közli Dasha-val, hogy kizárólag azzal a nővel hajlandó beszélni, aki múlt héten megpofozta, vagyis Renee Young-gal.

Randy Orton & Luke Harper vs. American Alpha vs. Rhyno & Slater vs. The Uso’s – Fatal 4 Way Elimination for the Tag Team Championship

  • 1. kieső: Rhyno és Slater, miután utóbbi belenézett egy jókora Superkick-be, amiből nem volt menekvés a kopogtatás során.
  • 2. kieső: Jimmy és Jey, miután Gable ügyes mozdulattal kopogtatta egy fordítást követően Jey-t.

Az ikrek nem nagyon voltak képesek beletörődni a vereségbe, így egy kicsit besegítettek a bajnokoknak azzal, hogy támadni kezdték az Alpha-s srácokat. Összességében várható volt, hogy ez a két csapat marad a végére, a finish viszont ma este a meglepetés erejével hatott.. Orton és Gable viaskodtak a saroknál, Harper megpróbált valamit alkotni, de ekkor Gable meglökte Orton-t, aki így leütötte a ring széléről Harper-t. Randy kissé zavart állapotba került, innen pedig jött a mindent elsöprő roham a kihívóktól. Jordan kiiktatta Wyatt-et, majd következett a Grand Amplitude Orton-nak, aki képtelen volt kirúgni a tusból.

  • 3. kieső: a Wyatt Family, ezzel pedig:

Új Tag Team Bajnokokat avattunk a kék adás évzáróján!

Alexa Bliss vs. Becky Lynch – Women’s Championship

Becky utolsó lehetőségeinek egyikét próbálta megragadni a cím visszaszerzésére. Stratégia helyenként elég jól működött, de Bliss ismét túljárt az eszén. Kissé váratlanul megjelent (az igazi?!) Luchadora, aki ezt követően elterelte Becks figyelmét egy pillanatra. Bliss kopogtatott, de Lynch kitört, sőt, hamarosan még a DisArmer-be is befogta a bajnokot, aki végül a kötél segítségével menekült. Jött az imént említett csel, ami abból állt, hogy Alexa alkarja valami egészen elképesztő módon csüngött, mintha nem lenne benne csont. A bíró rá figyelt, Luchadora közben Becky-vel kezdett viaskodni, amiből persze az Ír hölgy jött ki rosszul. Bliss hirtelen meggyógyult, kiosztott egy DDT-t, majd kopogtatta riválisát.

A meccs után arról próbálták meg kérdezi a bajnokot, hogy mégis ki lehetett a maszk alatt, de Alexa nem nagyon akart értelmes választ adni. Talán Sasha, talán Nia Jax – jegyezte meg félvállról.

Renee megérkezik az interjúra Miz-hez. A hölgy arcán látható, hogy még a pokolban is szívesebben lenne ezekben a pillanatokban. Miz roppant mód élvezi a helyzetet, majd a feszültség oldása végett elküldi a biztonsági embereket. Ezután belefog a válaszba, de ekkor megjelenik mögötte Ambrose, aki pillanatokon belül szét-püföli a bajnokot, egy-két biztonsági őrrel karöltve.

A Natalya & Nikki dráma, valamint egy magabiztos Corbin nyilatkozat után megkapjuk a bejelentést, hogy a jövő keddi SmackDown-on Miz-nek címvédő mérkőzést kell vívni Dean Ambrose ellen.

Baron Corbin vs. Dolph Ziggler vs. AJ Styles (C) – Triple Threat for the WWE Championship

Nem túlzás talán azt mondani, hogy az év egyik legjobb Triple Threat mérkőzését hozták össze a srácok. A három szakaszból álló csata nagy részében Corbin dominált, amit a végjátékhoz közeledve csak együttes erővel tudott megtörni Ziggler és Styles. Elintézték a nagy embert, aki alatt a kommentátor asztal is tört. Dolph és AJ a ringben folytatták az ádáz harcot, Ziggler jó pár komoly mozdulatot bevetett, de egyik sem járt sikerrel.. A Superkick után például Corbin-nak mentenie kellett volna a meccset, de nem ért vissza időben, így Styles észlelve a helyzetet kirúgott a legutolsó pillanatban. Nagy kavarodás volt a záró szakaszban, láthattunk egy ZigZag-ből End of Days kombinációt, majd egy End of Days-t Ziggler-nek, egy Phenomenal Forearm-ot Corbin-nak, amit követően AJ kopogtatta a félájult Dolph-ot.

AJ Styles túlélte, és ezzel a győzelemmel továbbra is WWE Bajnok!

Azonnal megszólalt John Cena zenéje, és érkezett is az újdonsült kihívó. Farkasszemeztek kicsit egymással, majd láthattunk egy kézfogást, ami gyakorlatilag megpecsételte a Royal Rumble-on esedékes összecsapást!

Talán ezek is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.