WWE SmackDown LIVE 2017. január. 17 – Összefoglaló

A SmackDown Live adása 2017- január 17-én nem mással indít, mint Shane McMahon-al, aki abba a szorítóba vonul be, ami felett egy ketrec van elhelyezve. A mostani show főeseményén Alexa Bliss és Becky Lynch ringbe szállhatnak egymás ellen egy Steel Cage küzdelemben a WWE SmackDown Live Women’s Bajnoki címért.

O-Mac zenéjének elcsendesülése után a közönség egy emberként kezdi el kántálni a SmackDown Live Commissioner-jének nevét. Shane kijelenti, hogy 2 hét múlva a San Antonio-i Alamodome otthonául szolgálni a 2017-es év első PPV Eseményének, a Royal Rumble-nek. 30 Ember fog részt venni a főeseményen, akik közül párat említene McMahon: Undertaker, Brock Lesnar, Goldberg, Braun Strowman, Dolph Ziggler, The Miz, Baron Corbin, Dean Ambrose…Shane azt is tudatja, hogy miért fognak a Szupersztárok ringbe szállni, a WrestleMania főeseményéére szóló győzelmet szeretnék megkaparintani. Shane emellett még megemlíti, hogy az Elimination Chamber PPV-n februárban az akkori WWE Bajnok ketrecbe szállhat másik 5 Szupersztár ellen, hogy egy Elimination Chamber küzdelemben megvédje a díját.

Ezt követően AJ Styles zenéje szólal meg, amire a bejárat felől érkezik a jelenlegi címvédő. A Phenomenal One kicsit értetlenül kérdez vissza, hiszen a Royal Rumble után (Ahol saját véleménye szerint képes lesz legyőzni John Cena-t) részt vehet élete legelső Chamber küzdelmében, ahol a Bajnoki öv lesz a tét. Shane szerint még lesz egy komolyabb akadály John Cena személyében AJ előtt, amit le kell küzdenie, hogy Bajnokként vehessen részt az februári adáson…The Miz zenéje szólalt meg, amire Maryse kíséretében érkezett az egykori Interkontinentális Bajnok. AJ szerint Miz mindig a felesége háta mögé bújik, ezért szeretné ha a “WWE Legnézettebbje” távol maradna a WWE Bajnoki övtől és az Emlimination Chamber-től. Miz szerint AJ, amíg Japánban tartózkodott a haja olyan lett, mint a World’s Next Top Soccer Mom frizurája (A Világ következő focis anyukájáé). Miz elmondja, hogy Ő képes volt legyőzni John Cena-t, mielőtt még cool lett volna a WrestleMania főeseményén. Megérkezett John Cena is, amit követően elmondta Ő is a saját véleményét a történetről. Végül Shane zárta a diskurálást és létrehozott egy küzdelmet a felek között, amiben The Miz ringbe szállhat AJ Styles ellen.

AJ Styles vs The Miz

A küzdelmet John Cena a kommentátori asztaltól követte figyelemmel, ahol folyamatosan hozzáfűzte a véleményét a két Szupersztár összecsapásához…A mérkőzés során inkább a címvédő kezében volt az irányítás, amiből kifolyólag inkább Styles kezdeményezett. A ringen kívülre kerülve AJ nekivágta az asztal mögött helyet foglaló kihívójának jelenlegi ellenfelét, amit követően John a barikádnak csapta a “WWE Legnézettebbjét”. A játékvezető diszkvalifikációval vetett véget az összecsapásnak, amit követően Cena a szorítóba robbant, hogy megtámadja a Bajnokot, aki azonban elmenekült a bejárat felé…Miz érkezett, aki szeretett volna egy Skull Crushing Finale-t adni a 15x-ös Bajnoknak, aki ezt lereagálta és egy Attitude Adjustment-el válaszolt. A Phenomenal One ekkor visszatért a kötelekhez és egy Phenomenal Forearm-ot szeretett volna kiosztani John-nak, azonban beleszaladt Ő is egy AA-be.

A ringbe Nikki Bella érkezik, aki szerette volna kihívni a szorítóba Natalya-t, akivel a hetek során egy eléggé felületesen kidolgozott konfliktust ápol. Natalya a Backstage-ben állt, mikrofonnal a kezében és ott válaszolt Nikki-nek. A kanadai díva a folyosón felállított tárgyvásárlásnak kijelölt standnál értetlenül vette tudomásul, hogy John Cena-nak rengeteg terméke ki van helyezve.
Nikki elindult a folyosó felé, ahol megtámadta az éppen Cena termékeket pakoló Natalya-t.

Dean Ambrose vs Randy Orton

A hetek során Dean Ambrose kisebb konfliktusba került a Wyatt Family-vel, aminek a tagjai közt is csipetnyit elmérgesedett a viszony. Luke Harper és Randy Orton komolyabb összeszólalkozását Bray fékezte meg egy héttel ezelőtt, nehogy ütésváltásig fajulhasson a meg nem értés…Randy mostani összecsapásában képes volt a Vipera féle kötelek mellől kiosztott DDT-vel fölénybe kerülni. Az RKO-ra viszont nem kerülhetett sor, mert Luke Harper bármiféle indok nélkül a szorítóba sétált és ezzel megzavarta a küzdelmet. Bray és Randy utasítására elhagyta a ringet, azonban ez a kis közjáték elég volt ahhoz, hogy a Lunatic gyorsan besöpörjön egy győzelmet.
A harc után Luke és Randy megtámadták egymást, aminek Bray vetett véget. Harper-ben túl tengett az adrenalin és szerette volna folytatni a bunyót, ekkor Wyatt kénytelen volt erőszakkal megnyugtatni a feleket és egy kemény jobbost vágott le Luke-nak…A Wyatt Family kezd egyre jobban széthullani, Bray vajon képes lesz kieszelni valamit, hogy megnyugtassa a felbőszült feleket?

Nem más érkezett a ringbe, mint egy ismerős figura, akit már régen láthattunk a show adásain. Jerry “The King” Lawler jelent meg a szorítóban, aki egy teljesen új Talk-Show-t szeretne megrendezni, aki a King’s Court névre hallgat. A közönség nagy szeretettel fogadta az egykori Szupersztárt. Jerry nagyon örül neki, hogy visszatérhetett, annak viszont még jobban, hogy a saját szülővárosában, Memphis-ben került sor erre a Return-re…A vendége a show-ban nem más lesz, mint a Show-Off, Dolph Ziggler. A pankrátor az elmúlt hetek során egyre inkább kezd rálépegetni a heel vonalra és unszimpatikus cselekedeteket követ el a heti adások során.
Ziggler bevonulását követően Lawler sok szeretettel köszöntötte a King’s Court-on, azonban hiába tartott a Show-Off szája elég a mikrofont, Dolph nem felet semmit. Jerry elmondja, hogy midig is úgy ismerte Ziggler-t, mint egy jó fickót és kedves személyt, viszont az elmúlt adások alatt annyi jóság volt Ziggler-ben, mint fehérítő a hajában…Egy ideig Lawler próbálta bevonni a beszélgetésbe Dolph-ot, azonban Ziggler nem igazán szeretett volna mondani bármit is. Jerry megmutatta, hogy mi is történt az előző SmackDown Live-on, ahol Apollo Crews-t és Kalisto-t egyszerre támadta meg egy székkel a Show-Off. A Szupersztárnak kezdett elege lenni és távozni szeretett volna, azonban ekkor Jerry felszólította arra, hogy jöjjön vissza a ringbe és beszéljen.

Ezt követően Dolph kijelentette meglehetősen unott hangon, hogy nem akar részt venni Lawler játékában. Tudja, hogy itt van Jerry családja és barátai, valamint az egész szülővárosa. Mutatta egy rövid visszatekintést, ami kettejük egykori kapcsolatát ábrázolná. Egy 2012. Szeptemberi videót láthattunk, ahol Jerry éppen a ringben tevékenykedett és jó pár Elbow Drop-ot elszenvedett akkor Ziggler-től…Jerry-nek egyetlen egy kérdése maradt: Milyen érzés, hogy nem számít hány alkalommal változtat Dolph a személyiségén, mindig is egy vesztes marad? Ezt hallva Ziggler kisebb hezitálást követően hátrébb lépett és egy Superkick-et osztott ki a Hall Of Famer-nek. JBL ezt követően a szorítóba sietett és felsegítette barátját.

Alexa Bliss vs Becky Lynch (WWE SmackDown Live Women’s Bajnoki öv – Steel Cage)

A küzdelemben mindkét fél szeretett volna kijutni a ketrecből, hogy megszerezzék a győzelmet. Végül erre egyik félnek sem volt lehetősége, hiszen megjelent La Luchadora, aki elállta a kijáratot. A maszkos hölgy a ringbe lépett és segítséget nyújtott Alexa-nak, aki képes volt kopogtatással megszerezni a győzelmet és megvédnie a Bajnoki övet.

A SmackDown befejezésénél Becky megtámadta a maszkos Szupersztárt és lerántotta a fejéről a ruhadarabot. Nem más volt La Luchadora, mint a szervezet visszatérő Dívája, Mickie James…

Talán ezek is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.