WWE SmackDown LIVE 2017. január. 31 – Összefoglaló

Két nappal a Rumble után a SmackDown Corpus Christi városából, Texas államból jelentkezik. Helyszínünk mindenképp említést érdemel, ugyanis itt rendezték az utolsó Elimination Chamber PPV-t még 2015-ben. Ez a bizonyos gála következik most a kékek számára, és alig kevesebb, mint két hét van az elérkeztéig.

Láthatunk egy visszatekintést az előző este két legfontosabb történéséről, legalábbis ami a SmackDown-t illeti. Randy Orton megnyerte a 30 emberes Battle Royal-t, John Cena pedig sokadik próbálkozásra felülkerekedett AJ Styles-on, ami a Franchise player számára meghozta a 16. világbajnoki uralkodást.. A kép ezt követően a Vezetőség irodájába vált, ahol Styles, Bryan és Shane együtt figyelik a videót. Shane kihangsúlyozza, hogy milyen fantasztikus este volt, de Styles-t inkább a visszavágója érdekli, amit miharamabb meg akar kapni. Arról pedig hallani sem akar, hogy a Chamber meccset tekintsék annak. Bryan kijelenti, hogy a SmackDown legjobbjai fognak harcolni a bajnoki címért a Chamber-ben. Styles tudni szeretné, hogy kikről van szó – Shane pedig bejelenti a résztvevőket, akik Cena mellett Styles, Miz, Wyatt, Corbin, valamint az irodába épp betoppanó Interkontinentális bajnok Dean Ambrose lesz. Styles beszól valamit, amire Ambrose visszaoltja ‘Real Soccer Mom of Atlanta’-nak titulálva, amihez hozzáteszi, hogy mivel Ellsworth kikerült a képből van néhány befejezetlen ügyük, szóval meccset akar Styles ellen ma estére. AJ-nek nem tetszik a felvetés, Shane azonban hivatalosítja a mérkőzést!

20170131_sd_cena-4e1cbb702d9c51eed277e53c333af469John Cena érkezik az arénába, derekán a WWE Bajnoki övvel. A Cenation vezetője a ringbe csúszik, mikrofont fog, majd jön az alkalomhoz illő kiáltás: a bajnok befutott! John azt mondja, hogy a bajnoki cím szimbolizálja, hogy te vagy az a srác! Ez egyrészt arról szól, hogy egy ember képes azt mondani: hibáztam és sajnálom. Szóbahozza Styles-t, valamint, hogy tévedett vele kapcsolatban. AJ Styles nem csak egy fickó Atlantából, AJ Styles egy elit szintű WWE Szupersztár, aki kihozta belőle a legjobbat vasárnap este. Cena tudja, hogy talán nem értenek vele egyet, ugyanakkor az a teljesítmény, amit AJ produkált a Royal Rumble-ön pontosan az, amiről ez a bajnoki cím szól. A Royal Rumble egy történelmi alkalom volt. Viszont nincs idő konfettit lőni, vagy pezsgőt durrantani, ugyanis a bajnoki cím kevesebb, mint két hét múlva terítéken lesz a Chamber-ben. Hogyan ünnepli hát azt, hogy történelmet csinált? A válasz egyszerű: azt fogja tenni, amit a leginkább szeret. John elszavalja a catchprase-ét, amit követően bunyóra invitálja a roster bármelyik tagját..
012_sd_01312017ej_0118-393a06ac63a6cc0fabad83911a5e9219A fények kialszanak, s már érkezik is Bray Wyatt, valamint Randy Orton. Wyatt szerint minél több dolog változik itt, annál inkább ugyanazok maradnak. Ez olyan, mint egy ördögi kör. A sors keze osztotta vissza Cena-nak a bajnoki címet, amit annyira vakon kívánt. Két hét múlva viszont csapdába fog esni vele, mint egy patkány az Elimination Chamber-ben. Lesz hová menekülni és elbújni, Bray ígéri Cena-nak, hogy miután végzett azzal, amit mondott, mikor a por kitisztul, Ő hagyja el a Chamber-t WWE Bajnokként! Wyatt szerint ez az Ő végzete, a dolgok változnak errefelé, de ha Cena nem hiszi – Bray azt tanácsolja neki, hogy kérdezze csak a testvérét, a Royal Rumble győztesét, Randy Orton-t! Orton átveszi a szót, majd közli Cena-val, hogy ha valami csoda folytán élve kijut a Chamber-ből azzal a bajnoki címmel, Ő várni fog rá a WrestleMania-n. Így vagy úgy, de meg fogják állítani ezt az ördögi kört, amit követően a WWE Bajnoki cím szabad lesz..
021_sd_01312017jg_0193-1cc3e059ba897521aa553693c85c61fcWyatt és Orton megindul Cena felé, már-már támadnának, de ekkor elsötétül minden. Pillanatok múlva Luke Harper tűnik fel John mellett. Harper Orton felé fordul, amiből Cena levonja azt a következtetést, hogy nem kell tartania tőle. Az erőviszonyok kiegyenlítődtek, így Bray és Randy inkább meghátrál. Érkezik azonban Shane McMahon, aki kiír egy Tag Team mérkőzést a feleknek azonnali kezdéssel.

John Cena & Luke Harper vs. Bray Wyatt & Randy Orton – Tag Team Match 
044_sd_01312017jg_0558-23361b0975d5ac2eca78a54714c21444Cena és Wyatt kezdte a meccset, amibe aztán Harper önkényesen beváltotta magát a bajnokon. Bray nem sokat időzött korábbi testvérével, érkezett Randy, de Harper dominálni tudta a Viperát. Keményen osztotta Orton-t, aki még saját mozdulatát is elszenvedte a kommentátor asztalra. Az első adandó alkalomnál váltott Bray-el, aki ezt követően szemezni kezdett Harper-rel, Luke ezen a ponton nem kért a dolgokból, és rácsapott Cena mellkasára. Bray és Orton ezután átvette az irányítást, amit nem nagyon akartak ereszteni. Cena komoly nyomás alatt, Orton kiosztja neki a DDT-t, amit az RKO követne, de Cena egy Clothesline-al hárít. Hamarosan jön a befejezés, ami alatt kitör a káosz. Harper nekiesik Orton-nak, Bray pedig Harper-t kapná el a Sister Abigail-el. Luke fordít, befogja Wyatt-et a mozdulatba, de Orton-t látva elengedi, majd kioszt egy BigBoot-ot a Viperának. Wyatt kihasználja a kínálkozó alkalmat, megragadja Harper-t és kifekteti a Sister Abigail-el. Cena ekkor felkapná Bray-t, de Orton lelöki főnökét a bajnok válláról, majd villantja az RKO-t #OuttaNowhere! Randy kopogtat, John pedig nem képes kirúgni. Nagy győzelmet arat a WWE Championship jövőbeli kihívója!

Carmella vs. Delilah Dawson 
055_sd_01312017ej_0597-bf2a1d574fa4135e7f415788ed66dd4fCarmella-t Ellsworth konferálta fel, a bevonulást követően megbizonyosodhattunk róla, hogy Staten Island hercegnője csupán csicskásnak tartja a kisembert. Gyors küzdelem volt, James szokásához híven beavatkozott, amit követően Carmella befogta ellenfelét a Code of Silence-be, amiben Dawson kénytelen volt feladni a küzdelmet.

Kalisto vs. Dolph Ziggler 
075_sd_01312017ca_0786-8f6aa6fd8ae1d779c7acec8d332bc5e3A két szupersztár sokadik összecsapását figyelhettük, és immár sokadszorra történt ugyanaz… Kalisto egy vonat sebességével rohamozott, Ziggler pedig rövidrezárta a dolgokat egy jókora Superkick-kel. A ShowOff könnyedén kopogtatta a kis mexikóit, amit követően megpróbálta letépni a maszkját, de ezen a ponton érkezett Apollo Crews, hogy kisegítse barátját a szorult helyzetből. Nagyon érik a PPV-re Ziggler és Crews meccse, meglátjuk, hogy lesz-e belőle valami.

Naomi & Becky Lynch vs. Alexa Bliss & Mickie James – Tag Team Match 
106_sd_01312017ca_1027-f3abe291a7914add58faa28a92c66c63Naomi Bliss-el, Mickie pedig Becky-vel feudol – ennek megfelelően csapat meccsbe rakták őket. A kezdeti Face fölényt Heel irányítás váltotta fel, s talán a győzelemhez is az utóbbi páros állt közelebb. Becky előtt ugyan kínálkozott egy esély, hogy befejezze a küzdelmet, de Mickie segítségére visszatért a meccsbe Alexa. A bajnok közreműködésének hála Mickie átvette az irányítást, de sokra nem ment vele, ugyanis Naomi nem hagyta a rutinos rekordbajnok számára, hogy átgázoljon Becky-n. A reklám után már Bliss gyötörte Becks-et, a váltás után pedig James. Becky szenvedései abban a pillanatban véget értek, hogy beváltotta Naomi-t, aki ismét megcsillogtatta elképesztő képességeit. Valósággal letarolta a bajnokot, s még James közjátéka sem zavarhatta meg abban, hogy újra lekopogtassa Bliss-t.. Naomi egy újabb lépéssel közelebb került ahhoz, hogy esélyt kapjon a Womens Championship-re.

American Alpha interjú, amiben a srácok nem igazán tudják, hogy mi következik most. Nem nagyon észlelnek kihívókat a környéken, így végül úgy döntenek, hogy harcos bajnokok módjára kimennek a ringbe és Open Challenge-et hirdetnek.

American Alpha Tag Team Championship Open Challenge 
111_sd_01312017ca_1557-6db0876dc9a4b15668a46e4b3fa8870aAz Uso ikrek fogadták el a kihívást, azonban nem voltak a szándékkal egyedül. Érkezett az Ascension, a Vaudevillains, a Breezango, valamint Slater és Rhyno duója. Hatalmas tömegbunyó tört ki, ami végül káoszhoz és reklámhoz vezetett. Az indulatok viszont a szünet után sem csillapodtak, a srácok tovább osztották egymást egészen addig, míg a ring ki nem ürült annyira, hogy a bajnokok mellett csak Rhyno és Slater legyen látható.

Visszatekinthetünk Nikki Bella és Natalya konfliktusára, amit követően Naty két biztonsági emberrel érkezik Bryan-hez. Az őrökre szerinte azért van szükség, mert Nikki kontrollálhatatlan. Hamarosan megérkezik az érintett is, ami egy heves szópárbajhoz vezet. Bryan végül elordítja magát, hogy őt is észrevegyék, majd bejelent egy mérkőzést az Elimination Chamber-re, hogy a két szupersztár rendezhesse a problémákat.

Dean Ambrose vs. AJ Styles 
148_sd_01312017ej_1543-4ed3d491904116c89a0fa06762d54243Nagy iramú, látványos és fordulatos mérkőzést kaptunk a srácoktól, amit Miz kommentárja színesített. A küzdelem felénél megérkezett Corbin, akit később Miz annyira felcukkolt, hogy a ring mellett kitört az adok-kapok. Ez elterelte a bíró figyelmét, így Ambrose hiába próbálta kopogtatni Styles-t. Miután a Lunatic Fringe észlelte a probléma okát, lendületből kirepült egy Suicide Dive-val Corbin-ra, aki átzuhant a kommentátor asztalon. Dean visszatért a ringbe, de ott már AJ várta, a korábbi WWE Bajnok pedig értékesítette a Styles Clash-t, amit követően kopogtatta Ambrose-t.

Miz persze élt a lehetőséggel, és tetézte Ambrose gondjait egy Skull Crushing Finally-vel. A MoneyMaker diadalittasan ünnepelt, de ekkor Corbin megfordította, majd kiosztotta neki az End of Days-t. A LoneWolf ezután a bejáratnál lévő Styles-nak kezdett szövegelni. Ezekkel a képekkel zárult az adás.

kepkivagas

Jövő vasárnap tehát ez a hat szupersztár lép a pokoli építmény rácsai közé, hogy mindent kockára téve végül a WWE legbecsesebb övével távozhassanak.

Bejelentésre kerültek az Elimination Chamber PPV meccs szereplői

Talán ezek is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.