WWE SmackDown LIVE 2017. február. 7 – Összefoglaló

A PPV előtti utolsó SmackDown adás egy promó-videóval indul, amivel feleleveníthetjük Randy Orton és John Cena rivalizálását. A két szupersztár összecsap a ma esti főeseményen, de vajon a WrestleMania-n is ezzel a párosítással találkozhatunk majd? Az adás nyitányán Daniel Bryan zenéje hangzik fel, a közönség pedig kitörő örömmel fogadja a GM-et, aki nem mellesleg hazai terepen mozog ez alkalommal.

011_sd_02072017jg_0129-c9ac9c9d934df74fa3214fbb030e2f55A publikum Daniel-t élteti, mire a korábbi világbajnok kis is jelenti, hogy jó itthon lenni. Azzal folytatja, hogy mikor utoljára itt voltak, kénytelen volt megtenni élete legnehezebb döntését – utal ezzel visszavonulásának napjára. Ez elmúlt év nem volt könnyű, ugyanakkor hálás, hogy lehetősége nyílt arra, hogy a SmackDown Live GM-e legyen.  Hálás továbbá, hogy idejöhet Seattle-be azért, hogy a lehető legjobb show-t szolgáltassa a rajongóknak. Nem utolsó sorban pedig hálás, hisz hamarosan édesapa lesz.. Ezen a ponton megérkezik Miz, valamint Maryse. A MoneyMaker szokás szerint kekeckedni kezd Bryan-nel, mondván nem érti, hogy miért van még mindig a WWE ringjében annak ellenére, hogy soha többé nem birkózhat. Ellentétben vele, aki az Elimination Chamber-en… Miz azonban nem tudja folytatni, ugyanis a közönség fölé kerekedik hangerőben. Bryan ezen jót mulat, Miz egyre idegesebb, gondjait pedig csak tetézi az érkező Baron Corbin, aki egy hete kifektette őt az End of Days kíséretében. A LoneWolf mikrofont fog és kijelenti, hogy Miz igazán megtanulhatná, hogy mikor kell befogni a száját. Túl sokat jártatta egy hete a kommentátor-asztalnál, és túl sokat jártatja most is. Miz ekkor taktikát vált, s próbálja arra ösztökélni Corbin-t, hogy vasárnap működjenek együtt, ejtsenek ki mindenkit, hogy aztán köztük dőljön el a cím sorsa. Baron szerint van egy olyan opció is, hogy most rögtön megagyalja Miz-t, aminek következtében nem kell hallania a lepcses száját akkor, mikor megnyeri a WWE Bajnoki övet.. Érkezik Ambrose, mondandójának legfőbb lényege pedig az, hogy az IC öv mellé a WWE övet is megnyeri vasárnap este. Emellett óva inti ellenfeleit, hogy ha nem vigyáznak könnyen megeshet, hogy nem hagyják el a Chamber-t (épségben). Styles megjelenése zárja a kihívók sorát. A Phenomenal One kissé indulatos a hallottak miatt, szerinte csak az számít, hogy vasárnap visszaszerzi a bajnoki címet. Magabiztos, hisz mindegyik ringben állót legyőzte már, s véleménye szerint ez most sem lesz másképp. Bryan csillapítja az indulatokat, és végül hivatalosít egy Fatal 4 Way csatát a szupersztárok között, ami most azonnal kezdetét veszi.

The Miz vs. Baron Corbin vs. Dean Ambrose vs. AJ Styles – Fatal 4 Way Match 
013_sd_02072017jg_0161-139f7b4185e2fa2be6236d8a026fecf7Nem sok minden történt az első etapban, legalábbis ami számottevő lenne. Corbin dominált, de csak addig míg Ambrose meg nem törte a lendületét. Styles-nak semmi sem akart összejönni, rendre belenézett egy komolyabb pofonba. Nem maradhatott el Miz részéről Bryan gúnyolása sem, ami ismét a mellkasra mért rúgásokban köszönt vissza. Láthattunk egy sűrű tuskísérlettel teli spot-ot, amit követően mind a négy szupersztár fekvőhelyzetbe került a szorítóban.. A reklámot követően Ambrose-t nyúzta a sarokban Miz, megérkezett Styles, majd Corbin – a végeredmény pedig a minden F4W meccsnél kötelező “négyes Superplex”. Felgyorsultak az események, először Miz előtt adódott győzelmi esély, de a Running Knee-t követően Styles kitört a kopogtatásból. Ambrose rohamát mindhárom ellenfél megérezte, a Lunatic takarított, s közben elrendezett mindenkit, pontosabban helyrerakott. Styles-t a barikádba vágta, Miz-t a kordonra ültette, Corbin-t pedig a póznának vágta. Ezt követte a Diving Elbow, de Corbin időben felrántotta a vállát. Elérkezett a záró etap, Styles kiosztotta a Forearm-ot Miz-nek, de mielőtt kopogtathatta volna – Maryse kihúzta a ringből kedvesét. AJ egy pillanatra elveszítette a koncentrációját ezen közjáték miatt, ami végül Corbin-nak jött a legjobban, hisz a LoneWolf kiosztotta az End of Days-et Styles-nak, amit követően kopogtatta a korábbi WWE Bajnokot.

kepkivagasLuke Harper-t láthatjuk egy megvilágított szobában.. Harper szerint akkor a legveszélyesebb az ember, mikor már nincs mit veszítenie. Megszólítja Orton-t, akit egyrészt hazugnak tart, másrészt úgy véli, hogy Randy ellopta tőle a családját. Túl sokáig látta fűben lapulni a kígyót.. Tudja, hogyan kell megjavítani a dolgokat. Le kell vágni a Vipera fejét, de ez túl egyszerű lenne. Harper azt akarja, hogy Orton szenvedjen, valamint, hogy érezze a fájdalmat.

Apollo Crews vs. Dolph Ziggler
045_sd_02072017mm_1079-68b3dde5d9cd6c24a4a41bb6660be286Ziggler megpróbálta lerohanni Crews-t, aki viszont résen volt és egy Dropkick-kel válaszolt. Felkapta Dolph-ot, majd berohant vele a sarokba. Vállal kezdte gyengíteni, amit az újabb rohamok követtek. Ziggler megtörte Apollo lendületét a Tornado DDT-vel, majd készült a lezárásra, amit a Superkick jelzésével vetített előre. Lendülő csizmáját viszont elkapta Crews, majd azzal a lendülettel tusba fogta Dolph-ot, aki nem tudott kirúgni háromig.. Crews se nagyon akarta elhinni, hogy ennyire könnyedén nyert. Ünnepelni viszont nem sok ideje volt, ugyanis Ziggler hátulról lerúgta. Ezután fogott egy széket, s két csapást mért vele Apollo hátára. A közönségnek nagyon tetszett a dolog, Kalisto-nak viszont már annál kevésbé.. Érkezett a kis mexikói, úgy tűnt, hogy lerendezi Ziggler-t, de Dolph őt is hamar kifektette.

c4g5cgfueaunb_lZiggler halad a backstage-ben, de Bryan megállítja. Dolph nem igazán kíváncsi a GM mondandójára, Bryan azonban magyarázatot szeretne kapni arra, hogy miért támad minden egyes vereség után székkel az ellenfeleire Dolph. A ShowOff ezt sem akarja különösképp megmagyarázni, így végül Bryan kiír számára egy meccset a vasárnapi PPV-re, ami ráadásul handicap csata lesz Kalisto és Apollo ellen.

051_sd_02072017ej_1260-0bb3593c3b986543e855e5711bcdb5acRenee Young a szorítóban, ahol pillanatokon belül kezdetét veszi a WWE első kettős szerződés-aláírása. Érkeznek a felek, amit követően Mickie ragad mikrofont elsőként. Szerinte ez az egész női divízió az ő megszállottságára épült. A megszállottsága tette az abszolút legjobbá. Úgy véli, hogy a többiek megpróbálják kitörölni a múltját, próbálják megszerezni a forradalom összes tekintélyét. Hét hosszú éven keresztül várt.. Hét év alatt a düh építette fel benne azt, hogy visszatérjen a WWE ringjébe azért, hogy megkapja a tekintélyt, amit megérdemel. Vasárnap bizonyítania fogja, hogy nem csak a forradalom teremtője, de egyben Becky-é is, aki szerinte nem lenne Mickie James nélkül. A PPV-n azonban ez mind véget ér, Mickie James megújulása pedig, Becky Lynch elpusztításával indul.
055_sd_02072017ej_1100-b3ea9314182292b8aa0c91e60b48a1b1Becky veszi át a szót, mondván senki sem próbálja kitörölni Mickie teljesíményeit. Becks bevallja, hogy tisztelte Mickie-t egészen addig, míg össze nem fogott azzal a kis trollal (Alexa), hogy megfosszák őt a bajnoki címtől. Lynch szerint beszélhet Mickie a hét évnyi dühről, de amikor a dolgok kezdtek felpörögni, ő egyszerűen elsétált. Vasárnap viszont Becky fog keresztülmenni Mickie-n, miközben visszapofozza őt a múltba.
060_sd_02072017ej_1158-0fc45d27ff53280a7dde5832ce86bf25Alexa is szóhoz jut, de jobbára csak magát, valamint Mickie-t méltatja amellett persze, hogy Becky-t savazza. Naomi-t eléggé félvállról veszi, s úgy tesz, mintha ő lenne a történet leglényegtelenebb szereplője. A kihívó ettől függetlenül magabiztos, s mint megtudjuk tőle a legnagyobb motivációt az adja számára, hogy bajnokként léphessen fel hazai közönsége előtt a WrestleMania 33-on Orlando-ban. Már kétszer pinnelte Alexa-t, és vasárnap megteszi harmadszor is.
Mind a négy hölgy neve felkerül a papírokra, ebben a pillanatban pedig kitör a bunyó, amiből Naomi és Becky jön ki jobban.

American Alpha & Breezango & Rhyno és Slater vs. The Uso’s & The Vaudevillains & The Ascension – 12 Man Tag Team Match 
066_sd_02072017jg_0623-95284f0ded6c9d7ad6ccff4549c7a843Gable és Jimmy kezdtek, de English hamar beváltotta magát Jimmy-n. A következő percekben English ostromolta Gable-t, aki végül egy ügyes fordítást követően megfelelő pozícióba került, hogy válthasson Jordan-nel. A bajnokok együttes erővel kezdtek támadni, de hamar elrulakodott a káosz, köszönhetően Breeze-nek és Fandango-nak.. A reklámot követően Slater kerül gondba, miután felváltva támadták – főként az Ascension tagjai. Ezután viszont esélye nyílt a váltásra, hisz ellenfelei azon veszekedtek, hogy ki legyen épp meccsben. Érkezett Rhyno, aki buldózer üzemmódba kapcsolt, de mielőtt a győzelemhez szükséges mozdulatok következhettek volna, kezdetét vette a szokásosnak mondható tömegbunyó. Mire kitisztult a ring, Connor-on kívül csak Rhyno volt játékban, villant is a GHORE az ECW legendájától. Erre viszont a sarok tetejéről érkező Viktor-nak volt válasza egy könyökös kíséretében, amit követően kopogtatta ellenfelét.

John Cena vs. Randy Orton 
084_sd_02072017jg_0826-c85cae128b08fbb7f253e18f0dedf8a8Előkerült Wyatt réglátott hintaszéke, amiben kényelmesen ringatózott a bajnoki cím egyik nagy várományosa.. Minden oka megvolt a lazításra, ugyanis Orton maximálisan kontrollálta a küzdelmet, Cena-nak nem igen akadt komoly momentuma az első szakasz során. A reklámot követően immár nagyobb fordulatszámon pörögtek a srácok, ennél fogva Wyatt is egyre feszültebb volt. Cena próbált magának fölényt kicsikarni, de próbálkozásai rendre kudarcba fulladtak. Orton rávágta őt a kommentátor-asztalra, nemsokkal később viszont mégis a Vipera szenvedte el az első finisher-t, ami Cena AA-je volt. A tusból viszont szabadult Orton, nem kis meglepetést okozva ezzel a bajnoknak, aki úgy döntött, hogy megpróbálkozik a sarok tetejéről indított Leg Drop-pal. Ekkor azonban Orton ott termett, elkapta Cena fejét és kiosztotta neki a DDT-t, amit az RKO követett. Most Randy kopogtatott, és John tört ki kettőnél. A végjátékban aztán Cena megkísérelt egy újabb AA-t, de közben kiütötték a bírót. Mivel az AA nem jött össze, Cena az STF-fel próbálkozott, Orton pedig nyomban kopogott. A bajnok örült a győzelemnek, ami még nincs meg hisz a spori “eszméletlen”. Wyatt felismerte a helyzetet, és nekirontott Cena-nak, aki a következő másodpercekben tehetetlen volt a túlerővel szemben. Bray előkészítette a bajnokot a Sister Abigail-ből RKO-ra (vagy valami ilyesmi ???? ) de ahogy meglökte, Cena egy Clothesline-nal fektette ki Randy-t. Az egyik probléma megoldva, a másik viszont villantotta a Sister Abigail-t. A két leglényegesebb szereplő a ringen kívül, Wyatt sütkérezik a dicsőségben, mialatt megjelenik Harper – totál extázisban. Kicsit szemeznek egymással, de Harper az első adandó alkalomnál kifekteti korábbi testvérét egy Discus Clothesline-nal. Orton közben visszatér, RKO-t adna Harper-nek, aki viszont hárít és egyenesen Cena karjaiba löki Randy-t.. Jön a második AA, ami egyben a győzelmet is jelenti a címvédő számára.

Cena ünneplésével zárul a PPV előtti utolsó SmackDown, vasárnap pedig meglátjuk, hogy ki távozik WWE Bajnokként a veszedelmes építményből.

103_sd_02072017jg_1017-267c5e0a643328c4c275d059b16d6c76


Három mérkőzéssel bővült a PPV Card-ja, ami ezáltal a következőképp néz ki:

John Cena (C) vs. Bray Wyatt vs. The Miz vs. Baron Corbin vs. AJ Styles vs. Dean Ambrose – Elimination Chamber Meccs a WWE Bajnoki Címért

Randy Orton vs. Luke Harper 

Alexa Bliss (C) vs. Naomi – SmackDown Women’s Championship Match 

Becky Lynch vs. Mickie James 

Nikki Bella vs. Natalya 

American Alpha (C) vs. The Uso’s vs. The Ascension vs. Breezango vs. Rhyno & Slater vs. The Vaudevillains – Turmoil Meccs a SmackDown Tag Team Bajnoki Címekért 

Dolph Ziggler vs. Apollo Crews & Kalisto – 2-on-1 Handicap match (Vélhetően a PPV KickOff részében)

Talán ezek is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.