WWE SmackDown LIVE 2017. február. 14 – Összefoglaló

Két nappal a PPV-t követően Anaheim városából jelentkezik a SmackDown Live, először is visszatekintéssel a Chamber legfontosabb eseményeivel kapcsolatban. Ezt követően az arénába vált a kép, felhangzik Bray Wyatt zenéje, és már érkezik is az új WWE Bajnok. Elfoglalja helyét a ring közepén, a közönség pedig elképesztő hangerővel kezdi skandálni, hogy “Megérdemled!”.

 

Az adások IDE KATTINTVA nézhetőek vissza, a Part 1 és Part 2 kék ikonra kattintva!

FONTOS: A megnyitott oldalon ne fusson semmiféle hirdetés blokkoló, (pl.: AdBlocker, stb) mivel csak így nézhető vissza az adás.
003_sd_02142017hm_0251-19fee1d206c40da33eba614b160330b4“Soha nem mondta, hogy ez könnyű lesz. Azt mondtad, hazudni fognak neked. Azt mondtad, hogy megpróbálnak majd megbélyegezni. Megpróbálják majd ellopni az ajándékod, és igaza volt. Sister Abigail mindig igazat beszél, ennél fogva én is!” – jelenti ki Bray. Amikor azt mondja, hogy tudta, hogy közeleg ez a nap, nem volt hazugság. Így ezen a napon, ebben a pillanatban igazán azt mondhatja, hogy az egész átkozott világot a kezében tartja. Azzal folytatja, hogy a hatalom túlságosan is nagyon-nagyon ijesztő dolog lehet, de nem neki – természetesen. Számunkra viszont ártalmas volna. Azt tanácsolja, hogy nyissuk ki a fülünket, ő pedig elénekel egy gönyörű dallamot, és elvezet a paradicsomba. “Állj az utamba, és akkor a tűzben fogsz elégni.” Végül, de nem utolsó sorban: üdvözöl mindenkit Wyatt korszakában!
009_sd_02142017hm_0271-a191d2f3bda987cb36a6ca6066dce332Felhangzik John Cena zenéje, amire a közönség azonnal rákezd a szokásos Let’s go Cena, Cena sucks Chant-re. John a ringbe csúszik, mikrofont kér, majd egy darabig hallgatja a publikomot amire kijelenti, hogy ma este egy igazán energikus közönségünk van. John szeretné bemutatni a ringben álló úriembert, aki nem más, mint az új WWE Bajnok! Cena észleli továbbá, hogy Bray-nek jó néhány támogatója van ma este, épp ezért szeretné őket felvilágosítani arról, hogy mit is jelent valójában, amit Bray-nek kántálnak. Bray azt hiszi, hogy kézben tartja a világot? A világ jelen pillanatban arra összepontosít, ami Wyatt vállán pihen. Tekintve, hogy ma este meccsük lesz az övért, és mert mindenki izgatottnak tűnik, Cena hajlik arra, hogy egy kis ízelítőt adjanak a dolgokból.
011_sd_02142017jg_0177-ae62e57f6785075ebb1c1bb296f47d5aMegszólal Styles zenéje, érkezik a Phenomenal One, méghozzá egy olyan “már meg sem lepődök tekintettel”. Mint mondja – ha John azt hiszi, hogy elsőként kap visszavágót akkor téved. Styles szerint, Cena azt gondolja, hogy bármit megtehet, csak mert ő John Cena. AJ azt akarja, hogy John húzzon vissza a vonal mögé, ugyanis ez AJ Styles-ról szól. Megverte már Cena-t jópárszor, és tudja, hogy képes erre Bray esetében is, szóval most azonnal akarja az egy az egy elleni visszavágóját a bajnoki címre.

013_sd_02142017jg_0020-4df2f0eda0031209870219908aaaa65c

Végül megérkezett Daniel Bryan, aki először is gratulált Bray-nek a vasárnapi győzelemhez. Daniel húzta egy kicsit a rajongók idegrendszerét, majd bejelentette, hogy mivel mindkét félnek jár a visszavágó, így a ma esti főesemény egy Triple Threat meccs lesz a WWE Bajnoki címért.

A reklámot követően Ambrose kajtat a backstage-ben, miközben Corbin-t keresi, de egyelőre sehol sem találja..

American Alpha vs. The Ascension 
20170214_sd_americanalphaascension-ec7a1fd887ec99af4aa681bbe32822beGable és Viktor kezdi a csatát, ami az Ascension szempontjából nagyon fontos, ugyanis egy esetleges győzelemmel ismét övközelbe kerülhetnek.. Viktor nem igazán tud mit kezdeni Gable dinamikusságával, így végül tanácskozni kezd Connor-ral. Ezt követően újra nekiveselkedik ellenfelének, de ezúttal sem jár több sikerrel. A reklám előtt Jordan is bekeveredik a ringbe, ekkor pedig a négy szupersztár úgy kezdi csépelni egymást, mintha csak egy Tornado Tag csatában lennének. A bajnokok viszonylag gyorsan kitakarítják a ringet, amit látva az Ascension-nek új taktikát kell kieszelni a pár másodperces szusszanás alatt.. A taktikaváltás sikerült is, hisz a szünetet követően alaposan megdolgozták Gable-t, aki csak nagy nehezen tudta beváltani Jordan-t. Jason szokás szerint nagy rössel vetette bele magát a küzdelembe, ültek a Suplex-ek is, amik végül előkészítették a befejezést. Gable váltott, Jordan nekiszaladt Viktor-nak, de az ellépett, így Jason a póznának zuhant neki. Az Ascension megpróbálta kihasználni a hirtelen jött előnyt, de csapatmanőverüket követően Gable kitört a kopogtatásból. Készültek a finish-re, de a visszatérő Jordan megakadályozta a kísérletet, pillanatokon belül pedig kiosztották a Grand Amplitude-ot, amit követően Gable könnyedén kopogtatott.

Carmella és Ellsworth “beszélget” a backstage-ben, amikor is újfent megjelenik Ambrose, Corbin-t keresve. Őt nem találja, de ha már belebotlott ebbe a párosba, közli a mindenki számára nyilvánvaló tényt James-szel, miszerint Carmella csak kihasználja őt. A hölgy megkéri Ellsworth-t, hogy foglalkozzon a benzinkutassal – utalva ezzel arra, hogy jelen állapotában így néz ki Ambrose. A bajnokon látszik, hogy nagyon a nyelve hegyén van valami sértés, de végül nem mondja ki, mert megjelenik Bryan. Dean tőle is Corbin-t követeli, de jobb híján megelégszik azzal is ha James-t verheti laposra. Figyelembe véve a közelmúlt eseményeit a feleket illetően: Bryan kiírja a mérkőzést.

James Ellsworth vs. Dean Ambrose 
sd_02142017sb_0796-ebea45ffbfa751715babe772de1a3f31Ellsworth – aki egyre inkább unalmasabb, mint igalmas – bemutatta Carmella-t a publikumnak, valamint felszólította őket arra, hogy ne reagáljanak rá negatív stílusban.. Megszólalt Ambrose zenéje, de az IC Bajnok nem érkezett meg, pontosabban önszántából nem.. Corbin vonszolta be, majd kezdte verni a bejárat mellett. Dean visszatámadott, már-már fölénybe került, de ekkor a LoneWolf bevágta őt a műszaki berendezések közé, ami egy hangos pukkanással volt észlelhető. Dean elterült az asztal alatt, Corbin-t pedig a bírók tessékelték ki..

sd913_nikkinatalya_hd-36b88533bca21f0d4308195da4a8cc4bVisszatekinthetünk Nikki és Naty balhéjára, ami a vasárnapi meccs után volt esedékes.. Ezt tárgyalja ki most Nikki és Daniel, de hamarosan megjelenik Natalya.. Ismét összevesznek, majd egymásnak is ugranak. A biztonságiaknak kell őket szétszedni, Bryan segítségével. A GM végül megelégeli a balhét, és mivel másképp nem tud ennek megálljt parancsolni: kiír jövőhétre egy Fall’s Count Anywhere küzdelmet, aminek keretein belül ott harcolnak az aréna területén ahol csak akarnak. Natalya búcsúzóul ígéri, hogy a felismerhetetlenségig fogja verni a Bella lányt..

c4rynyvvmaaghvg

20170214_sd_zigglerpromo-d7de3f2ff8a8470d8bb777a4d511fbadDolph Ziggler interjú a backstage-ben. Renee a ShowOff vasárnapi tettével kapcsolatban vár választ. Dolph szerint neki köszönhetően a csata egyetlen fájó vesztesei, Kalisto és Crews. A tette üzenetként szolgált az új generációnak. Mindenki azt hiszi, hogy a helyettesítéséért vannak itt, de ez nincs így. Tettei csak a kezdetet jelentik, ugyanis még nagyon hosszú út áll előtte. Ha az egész új generációt kell kioffolnia, hát azt fogja tenni. Senki sem lopja el a show-t úgy, mint ő, és senki sem fogja ellopni a helyét – biztosít Ziggler.

Becky Lynch vs. Mickie James 
20170214_sd_beckymickie-658223bb76443a32969dc191a678bb92A vasárnapi mérkőzésük teljes ellentetjét láthattuk, legalábbis az első etapban. Becky, ellenfele kezére dolgozott abban a szellemiségben, hogy végül bevethesse a Disarmer-t. Mickie egyáltalán nem tudott érvényesülni, minden egyes próbálkozása kudarcba fulladt. Lynch nagyon elszántan és felspannolt állapotban küzdött, ami persze cseppet sem volt James ínyére.. A reklámot követően már azt láthattuk, hogy Mickie irányítja a küzdelmet. Becky egészen hamar magára talált, bevetette signature mozdulatát is, de ezt követően hiába kopogtatott, Mickie kettőnél kirúgott. A kilencszeres női bajnok érezte, hogy komoly bajba is kerülhet, ennek megfelelően hatalmas trükköt húzott elő a tarsolyból.. Megjátszotta, hogy jobb karja megsérült, ez pedig teljesen elvonta Becky figyelmét. De olyan szinten, hogy az Ír hölgy már-már odahajolt, hogy lássa mi a helyzet. Ekkor viszont James,  villámgyorsan kiosztotta a Mick Kick-et, amit követően kopogtatta ellenfelét.

078_sd_02142017hm_1415-1c19d3a00420236cb6e5abeda566ebcfNaomi a szorítóban, Renee Young társaságában. Renee gratulál a hölgy vasárnaői győzelméhez, valamint megemlíti, hogy Naomi sérülést szenvedett. A bajnok elmondja, hogy nem észlelte a sérülést egészen a PPV végig, míg vissza nem ért a szobájába. Szenvedett már sérüléseket a múltban, de nem akadályozták meg őt mostanáig. Mindez nyolc éven át kísérte oda, ahol most van és nem engedi, hogy megállítsa. Így vagy úgy, de hazaviszi a bajnoki címet Orlandoba a Mániára.
20170214_sd_alexanaomi-6f75921ffec388399f5a252e88497eb8Megérkezett Alexa Bliss, aki talán élete legnagyobb ovációját kapta a közönségtől. Alexa úgy véli, hogy Naominak csak szerencséje volt vasárnap. Másnap reggel felébredt, és érezte a bajnoklét nyomást, ekkor pedig rájött, hogy ő nem Alexa Bliss. Bliss szerint hozhatja majd Naomi az egész családját a WrestleMania-ra, legalább láthatják majd a SmackDown igazi bajnokát: Alexát. De mivel most jó hangulatban van, ad egy hetet Naominak a döntésre. Jövő hét ilyenkor két választása lesz: vagy visszaadja neki önszántából az övet, vagy ő maga veszi el keményebb módszerekkel.

John Cena vs. AJ Styles vs. Bray Wyatt (C) – Triple Threat Match for the WWE Championship 
112_sd_02142017jg_0755-2965aa0e8c616b64aaa74f826161d5f4A bevonulásokat követően rögtön egy váratlan dolog történt, ugyanis amint Bray elfújta a lámpást, szemben találta magát Luke Harper-rel, aki nem is habozott sokat, és egyből nekiesett korábbi vezérének. Kiosztott neki pár kemény ütést, valamint egy Superkick-et, amit követően elégedetten indult el kifelé.. Cena és Styles nem igazán tudta hovátenni a látottakat, miközben Bray a ring előtt szenvedett a szőnyegen.. A reklámot követően már javában zajlott a küzdelem, Cena a vállasokkal támadta Styles-t, jött a Slam, amit a Five Knuckle Shuffle követett volna, de ekkor Bray kihúzta a ringből John-t, majd nekivágta a lépcsőnek. Styles már talpon, átugrik a kötél fölött és egy Forearm-mal leteríti a bajnokot. Wyatt és Styles percei következnek, AJ irányít, míg nem Bray egy Shoulder Block-kal kifekteti. Kidobja a ringből, de ekkor Cena érkezik, ismét a vállasokkal. Ezúttal összejön a mozdulatsor, majd a Five Knuckle Shuffle, de az AA már nem, mert John nem képes megemelni Bray-t, aki ezután azonnal kontrázna a Sister Abigail-lel, de Cena blokkol. Styles repül a kötelek fölött, és egy Phenomenal Forearm-mal kifekteti Wyatt-et.. Cena felpattan, és kiosztja az AA-t Styles-nak. Kopogtat, de AJ felrántja a vállát. Jönne az újabb AA, immár a sarokról, de ekkor Cena megpillantja Wyatt-et, aki hídba emelkedik. John támadna, Wyatt elkapja és villan a Sister Abigail. A bajnok kopogtat, de Styles menti a meccset egy ugrással.. A záró etap rögtön egy elképesztő jelentsorral indul: Styles először rávágja az asztalra, majd egy LegDrop-pal rá is ugrik a kordonról Wyatt-re.. AJ ezt követően a ring felé veszi az irányt, hogy lezárja a csatát. Felkapaszkodik az apron-ra, nekirugaszkodik a Phenomenal Forearm-nak, Cena azonban ott terem a kötélnél, majd azzal a lendülettel kiosztja riválisának az AA-t. Ekkor viszont nem kopogtat, hanem a Rumble-hez hasonlóan megpróbál még egy AA-t, Styles viszont, a Rumble-lel ellentétben most hárít, kontraképp pedig egy gyönyörű manővert követően befogja Cena-t a Culf Crusher-be. John egy kisebb vergődés után szabadul, és válasza szintén egy Submission manőver, az STF. Feladatni viszont nem tudja a küzdelmet Styles-szal, ugyanis Bray egy Running Senton-nal rájuk ugrik, megtörve a fogást. Ezután kidobja a ringből AJ-t, majd jelzi a közönségnek a Sister Abigail-t. Cena felé fordul lendületből, de ekkor a Franchise player felkapja, és kiosztja neki az AA-t. Cena kopogtat, de Wyatt az utolsó pillanatban felrántja a vállát.. Elképesztő mérkőzés, még elképesztőbb fordulatokkal. A közönség őrjöng, miközben Cena alig akarja elhinni, hogy egyik “fegyvere” sem bizonyul hatásosnak. Végső elkeseredésében Wyatt után nyúl, ám ekkor megjelenik Styles, aki pillanatokon belül értékesíti a Styles Clash-t. Kopogtat, Cena viszont kitör kettőnél.. AJ még nem fogyott ki a tervekből, kigurul a ring szélére, ami egyértelműen a Phenomenal Forearm-ot vetíti előre. Ellenfelei egyszerre tápászkodnak fel, Wyatt meglöki Cena-t, aki nekiesik a kötélnek, lerázva ezzel onnan Styles-t. Bray elkapja Cena-t, kiosztja a Sister Abigail-t, és lekopogtatja a tizenhatszoros világbajnokot!
Szuperlatívuszokban kell beszéljünk a főeseményről, ami minden kétséget kizáróan, PPV Main Event-nek beillő színvonalat és drámát hozott! Bray Wyatt továbbra is WWE Bajnok, de ünneplése nem tart sokáig…
121_sd_02142017jg_0794-41ced5f8b33840316247010503adb014Felhangzik Randy Orton zenéje, amire a közönség valósággal megőrül. Kisvártatva megjelenik a 2017-es Royal Rumble győztese, s immár a WWE Bajnoki cím vitathatatlan kihívója. A Vipera lassan lépked a ring felé, arca rezzenéstelen. Wyatt tekintete jobbára kétségeket tükröz azzal kapcsolatban, hogy mit tervez Randy valójában. Orton a ringbe bújik egy mikrofonnal, megáll Wyatt előtt, de szemei szinte azonnal a világbajnoki címre vándorolnak. Randy azt mondja, hogy megnyerte a Royal Rumble-t, valamint minden kiváltságot, ami ezzel jár. De most Bray a WWE Bajnok. Ameddig Bray a mester, Randy pedig a szolga: nem hajlandó szembenézni vele a WrestleMania-n. Randy a halhatatlan hűségét ajánlja fel Bray-nek, majd átadja neki a mikrofont. “Birtokában vagy a királyság kulcsának, barátom!” – mondja nevetve Bray, majd felveszik pózukat a ring közepén.

20170214_sd_brayorton-236db587ef3a172393df54c45e175157

Ezekkel a képekkel zárul az adás.

Randy Orton döntése alapjaiban változtat meg mindent. Daniel Bryan az adást követő Talking Smack-ben bejelentette, hogy Randy döntésének értelmében – jövő héten a SmackDown-on megrendezésre kerül egy Battle Royal, aminek győztese megváltja jegyét a WrestleMania-ra Bray Wyatt ellen a WWE Bajnoki címért.

Mindazontáltal Randy rajongóinak sem kell kétségbeesni, hisz ez csak Orton agyafúrt tervének egy újabb fontos és meghatározó alkotóeleme. Ezzel a kijelentéssel bebiztosította magának Wyatt feltétel nélküli bizalmát, hogy aztán akkor csapjon le rá, mikor a bajnok a legkevésbé sem számít rá. Ennél fogva valószínű, hogy nem egy nagy sztárerővel rendelkező személy nyeri a Battle Royal-t jövő héten, hisz Randy-nek még ezt a személyt is ki kell iktatni majd. Voltaképp generált magának egy problémát, viszont megoldott egy sokkal fontosabbat: immár övé Wyatt bizalma.

Talán ezek is érdekelhetnek:

1 válasz

  1. 2017-02-16

    […] keddi SmackDown Live adás után a Talking Smack-ben a generál menedzser Daniel Bryan bejelentette, hogy mivel 2017-es Royal […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.