Andrade “Cien” Almas

Manuel Alfonso Andrade Oropeza vagy ismertebb nevén Andrade “Cien” Almas (1989. november 3.), egy Mexikói profi birkózó akit jelenlegi szerződése a WWE-hez köt – azon belül pedig az NXT-hez. Legismertebb a mexikói CMLL szervezetnél volt 2007 és 2015 között, ekkor még La Sombra néven birkózott.

  • Születési név / Ringbeli név: Manuel Alfonso Andrade Oropeza / Andrade “Cien” Almas
  • Születési idő: 1989. november 3.
  • Súly / magasság: 95 kg / 1.75 cm
  • Bajnoki címei: CMLL Universal Champion, CMLL World Tag Team Champion, CMLL World Trios Champion, Mexican National Trios Champion, NWA World Welterweight Champion, NWA World Historic Middleweight Champion, NWA World Historic Welterweight Champion, LLA Azteca Champion, IWGP Intercontinental Champion, NXT Champion (jelenlegi)

Befejező mozdulat: Hammerlock DDT


Korai karrier (2003-2017)

 

 


Consejo Mundial de Lucha Libre (2007-2015)

 

 


New Japan Pro-Wrestling (2010–2015)

 

 


WWE (NXT 2015-től – napjainkig)

2015. november 19-én bejelentésre került, hogy Andrade aláírt a WWE-hez és az NXT-be került. A Performance Centerbe bekerült, elsődleges munka pedig az angol nyelvtanulás volt számára. Ebben neki Sarah Stock segített aki szintén dolgozott a CMLL-nél. 2016. január 8-án debütált egy house show-n Tampaban Manny Andrade és Riddick Moss ellen. “Hivatalos” debütálása az NXT TakeOver: Dallas-on volt április 1-én ahol legyőzte Christopher Girard-ot egy dark meccs során. A következő hónapban megkapta az Andrade “Cien” Almas nevet. Június 8-án az NXT TakeOver: The End-en hivatalosan is debütált TV képernyők előtt ahol Tye Dillinger-t győzte le. Az NXT TakeOver: Brooklyn II-n augusztus 20-án legyőzte Bobby Roode-ot. Az NXT október 5-ei epizódjában, miután elveszítette a Dusty Rhodes Tag Team Classic lehetőséget – támadásokat indított és heel szerepet töltött be. Ezután lehetőséget kapott az NXT bajnoki címre, de nem tudott élni vele.

Ezután számtalan NXT sztárral viszályba keveredett és menedzsere is lett Zelina Vega személyében. Kemény munka és haladás teljesen addig míg nem került az NXT Bajnoki cím közelébe. 2017. november 18-án az NXT TakeOver: WarGames gálán legyőzte Drew McIntyre-t és ezzel megszerezte az NXT Bajnoki övet!