Johnny Gargano

Johnny Gargano (1987. augusztus 14.), egy amerikai profi birkózó akit jelenlegi szerződése a WWE-hez köt – azon belül pedig az NXT-hez. Gargano egykori NXT Tag Team bajnok, társa Tommaso Ciampa volt és csapatuk a #DIY volt 2015 és 2017 között.

  • Születési név / Ringbeli név: John Anthony Nicholas Gargano / Johnny Gargano
  • Születési idő: 1987. augusztus 14.
  • Súly / magasság: 90 kg / 1.78 cm
  • Bajnoki címei: AIW Absolute Champion, AIW Intense Division Champion, CWE Undisputed Champion, CAPW Junior Heavyweight Champion, Ironman Heavymetalweight Champion, Evolve Tag Team Champion, Open the Freedom Gate Champion, Open the United Gate Champion, CITIC Cup (2014), Evolve Tag Team Championship Tournament (2016), IWC Super Indy Champion, IWC Tag Team Champion, Legacy Champion, PWO/Prime Heavyweight Champion, Race for the Ring Tournament (2014), NXT Tag Team Champion, NXT Year-End Díj (az év meccse 2016; Gargano & Ciampa vs. The Revival – NXT TakeOver: Toronto)
  • Befejező mozdulat: Crosston Crab, Gargano Escape, Hurts Donut, Swinging reverse STO

Korai élete, független karrierje, különböző szervezetek (2006-2015)

Gargano 2005-ben debütált. Számtalan független szervezetnél megfordult, és már ez évek alatt is megfordult a WWE égisze alatt. Pontosan 2007. március 27-én a SmackDown adásán jelent meg ahol veszített MVP ellen. Később, 2010. május 25-én az NXT-ben lépett fel mint biztonsági ember. 2011. szeptember 20-án ismét megjelent a WWE Superstars-on ahol Brodus Clay volt az ellenfele, veszített.

Olyan sikereket könyvelhet magának amit elég sokan még a függetlenek közül. Számtalan helyen megfordult korai évei alatt, legtöbb sikerét az AIW, Chikara valamint a Dragon Gate USA/Evolve Wrestling szervezetnél érte el.

WWE (NXT 2015-től – napjainkig)

2015. júniusában Gargano részt vett egy “WWE kísérleten”. A június 18-ai NXT-ben ringbe lépett de veszített. Szerződése még nem volt de folytatta a különböző megjelenéseket az NXT-nél. Leginkább Tommaso Ciampával a Dusty Rhodes Tag Team Classic-ban tevékenykedett. 2016. elején folytatta a munkáját az NXT-nél, színre lépett Samoa Joe ellen de veszített. Első győzelmét március 23-án aratta Elias Samson ellen.

Április 2-án aláírt a WWE-hez. Ez azonban egy bizonyos “Tier 2”-es szerződés volt ami azt jelentette, hogy az NXT mellett még birkózhatott több független szervezetnél is. Részt vett a Cruiserweight Classic-on is. Július 21-én bejelentésre került, hogy Gargano megkapta a full-time szerződését a WWE-től. Augusztus 20-án az NXT TakeOver: Brooklyn II-n Gargano és Ciampa megtámadta (sikertelenül) a Revivalt. Gargano és Ciampa ekkor megalakította a #DIY csapatot. November 12-én az NXT TakeOver: Toronto-n legyőzték a Revivalt és ezzel ők lettek az új NXT TAG TEAM BAJNOKOK! 2017. január 28-án veszítették el azokat Akam és Rezar (AOP) ellen az NXT TakeOver: San Santino rendezvényen. Május 20-án lehetőséget kaptak a címek visszaszerzésére az NXT TakeOver: Chicago-n de nem tudtak élni vele. Ciampa-nak elege lett és heel turn-t vett társán, ezzel véget vetve csapatuknak.

Gargano visszatért július 12-én az NXT-n ahol bejelentette, hogy szerepelni szeretne az NXT TakeOver: Brooklyn III-n.

Augusztus 19-én ringbe lépett Andrade Almas ellen de veszített. November 29-én Gargano legyőzte Kassius Ohno-t egy kvalifikációs mérkőzésen, hogy lehetőséget kapjon az NXT Bajnoki címre. Ehhez csak az kell, hogy legyőzze Aleister Black-et, Killian Dain-t és Lars Sullivan-t egy Fatal 4-Way meccs során.

Utoljára frissítve: 2017.12.17, 19:51